hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Znośnie działa ten przetwornik w xi3? Chciałbym go podpiąć pod Elite FS i używać jako jedynego przetwornika przy kajaku. I kolejne pytanie: czy rozsądnie będzie w ogóle działała ta xi3 zamontowana na rufie kajaku?Przetwornik z MG obsługuje tylko obraz 2d - nie będzie boków. Także raczej zaadoptuj oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Przetwornik z MG obsługuje tylko obraz 2d - nie będzie boków. Także raczej zaadoptuj oryginał.Takie samo 2d masz w swoim 3in1 Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Witam, po ostatniej wizycie na szwedzkich wodach na dziobówce zostały takie paskudne rysy po kontakcie z kamieniem. Moje pytanie dotyczy tego - jak zdjąć tę osłonę silnika celem zamaskowania rys i pomalowania proszkowego. Niestety nie wiem ja ją zdjąć. Może ktoś z kolegów już to przerabiał? Edytowane 21 Czerwca 2022 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Coś tam pooglądałem na "Yotububu" i nie wygląda to jakoś skomplikowanie a wręcz bardzo prosto. Damy radę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Nie rozszczelnisz go aby takim demontażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Jest zestaw naprawczy o ringów.No szczere to ja tak bym pomalował. Edytowane 21 Czerwca 2022 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Jest zestaw naprawczy o ringów.No szczere to ja tak bym pomalował.Ja też bym tak zrobił, są farby z utwardzaczami , wystarczając trwałe. Btw, pozbywasz się live czy atakujesz inny brand? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 A ja bym nic nie malował. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 A ja bym nic nie malował.Mam taki sam i albo bym nie ruszał, taki action design, ew. Prysnąłbym jakąś farbą dla uspokojenia sumienia . Powierzchnia jest dość przyczepna więc trzymałoby dobrze. Na pewno nie chciałoby mi się go rozkręcać tylko po to żeby pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 W zasadzie jedyny problem to te oringi. W jednym z filmów człowiek wspomniał o możliwości zakupu i wymiany uszkodzonych części. Ale nie podał źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Części są do identyfikacji:https://yanmarshop.com/en-GB/catalog/all/servicebom/bme-15497/mercury-marine-november-2018-trolling-motor-motorguide-xi3-series-9d362441-up-cat-90-8m0140451-lower-unit-assembly-fw55-variable8m0096746 Tu np. można zamówić, wysyłają do polski:https://www.nionwatersport-webshop.nl/ I nie trzeba malować. Głowica i silnik z Xi3 są identyczne jak Xi5. Sprawdzałem po nr części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Ja mam porysowany skeg juz kilka lat nic sie nie dzieje nie bierz do glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Psuje mi obraz całości. Na wszelki wypadek zamówiłem 2 komplety uszczelek i tę część dziobową. Na szwedzkich wodach nie trudno o takie zdarzenia.Tym razem zawiśliśmy, po kolizji dziobówki na kamieniu wielkości dużego stołu. Pomogły wsteczne obroty na 50 HP Mercurym i oboje załogantów na tył ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Ja też bym tak zrobił, są farby z utwardzaczami , wystarczając trwałe. Btw, pozbywasz się live czy atakujesz inny brand?Ja łowie na Wisłę na przykosach i kantach,a tam na 2-3 metrowej wodzie jest mi zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Ja łowie na Wisłę na przykosach i kantach,a tam na 2-3 metrowej wodzie jest mi zbędny.W sumie racja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 A ja elegancko naprawię i będzie jak nowy.Nie mam liva. Aktualnie mam dwie Elite Ti2 9" i 7". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 A ja elegancko naprawię i będzie jak nowy.Nie mam liva. Aktualnie mam dwie Elite Ti2 9" i 7".Masz silnik w sieci NMEA? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Jarbol jak 3 lopatkowa sruba sie sprawuje w porownaniu do 2 .Ja zmienilem na nowa 2 lopatkowa katana i vs stock duzo lepsza z wygladu jest jak z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Nie mam porównania do dwu łopatkowej. Od początku mam 3. Trudno mówić o jakichś osiągach ze względu na masę łódki. 5 metrowy BusTrucker z 50 konnym silnikiem trochę waży. Silnik dziobowy jest 12V. Ale daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 U mnie praktycznie to samo co u ciebie nowa katana z 300kg chlopa na pokladzie zapierdziela z 5m/h cos kolo tego tylko u mnie 24v i 4x75ah baterie sprawdze dokladnie predkosc to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Masz hubem polaczone ekrany czy nmea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 (edytowane) Tragedii nie ma. Z dwoma osobami i sprzętem, 5 km/h daje spokojnie radę.Wszystko mam spięte po NMEA2000. Czyli 2 plotery, kompas z GPS, silnik dziobowy Xi3. Działa. Edytowane 23 Czerwca 2022 przez jarbol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Panowie, będę szukał do swojej łodzi wigry 360 silnika dziobowego.Pytanko co brać, po pierwsze czy xi3 czy xi5 czy może haswinga?Dodatkowo jak z waszych doświadczeń sprawdza się funkcja kotwicy opłaca się ona w tych "tańszych" modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Panowie, będę szukał do swojej łodzi wigry 360 silnika dziobowego.Pytanko co brać, po pierwsze czy xi3 czy xi5 czy może haswinga?Dodatkowo jak z waszych doświadczeń sprawdza się funkcja kotwicy opłaca się ona w tych "tańszych" modelach? Mam XI5. Funkcja kotwicy to jedna z najlepszych rzeczy które się przydają. Oprócz tego blokada kursu. Nie opanowałem szlaku po głębokości, i wielu innych. Uczę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Panowie, będę szukał do swojej łodzi wigry 360 silnika dziobowego.Pytanko co brać, po pierwsze czy xi3 czy xi5 czy może haswinga?Dodatkowo jak z waszych doświadczeń sprawdza się funkcja kotwicy opłaca się ona w tych "tańszych" modelach?Bez znaczenia jaki Xi weźmiesz dla kotwiczenia. Xi5 można używać z pilotem i pedałem jednocześnie, wyłącza się po położeniu na sanki od razu i ma trochę większy pędnik. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi