Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Znośnie działa ten przetwornik w xi3? Chciałbym go podpiąć pod Elite FS i używać jako jedynego przetwornika przy kajaku.

I kolejne pytanie: czy rozsądnie będzie w ogóle działała ta xi3 zamontowana na rufie kajaku?

Przetwornik z MG obsługuje tylko obraz 2d - nie będzie boków. Także raczej zaadoptuj oryginał.

• 0

Witam, po ostatniej wizycie na szwedzkich wodach na dziobówce zostały takie paskudne rysy po kontakcie z kamieniem. Moje pytanie dotyczy tego - jak zdjąć tę osłonę silnika celem zamaskowania rys i pomalowania proszkowego. Niestety nie wiem ja ją zdjąć. Może ktoś z kolegów już to przerabiał?

post-55672-0-73665300-1655814741_thumb.jpg

Edytowane przez jarbol

• 0

A ja bym nic nie malował.

Mam taki sam i albo bym nie ruszał, taki action design, ew. Prysnąłbym jakąś farbą dla uspokojenia sumienia . Powierzchnia jest dość przyczepna więc trzymałoby dobrze. Na pewno nie chciałoby mi się go rozkręcać tylko po to żeby pomalować 

• 0

Części są do identyfikacji:

https://yanmarshop.com/en-GB/catalog/all/servicebom/bme-15497/mercury-marine-november-2018-trolling-motor-motorguide-xi3-series-9d362441-up-cat-90-8m0140451-lower-unit-assembly-fw55-variable8m0096746

Tu np. można zamówić, wysyłają do polski:

https://www.nionwatersport-webshop.nl/

I nie trzeba malować. Głowica i silnik z Xi3 są identyczne jak Xi5. Sprawdzałem po nr części.

• 0

Psuje mi obraz całości. Na wszelki wypadek zamówiłem 2 komplety uszczelek i tę część dziobową. Na szwedzkich wodach nie trudno o takie zdarzenia.

Tym razem zawiśliśmy, po kolizji dziobówki na kamieniu wielkości dużego stołu. Pomogły wsteczne obroty na 50 HP Mercurym i oboje załogantów na tył ????

• 0

Panowie, będę szukał do swojej łodzi wigry 360 silnika dziobowego.

Pytanko co brać, po pierwsze czy xi3 czy xi5 czy może haswinga?

Dodatkowo jak z waszych doświadczeń sprawdza się funkcja kotwicy opłaca się ona w tych "tańszych" modelach? 

Mam XI5. Funkcja kotwicy to jedna z najlepszych rzeczy które się przydają. Oprócz tego blokada kursu. Nie opanowałem szlaku po głębokości, i wielu innych.  Uczę się

• 0

Panowie, będę szukał do swojej łodzi wigry 360 silnika dziobowego.

Pytanko co brać, po pierwsze czy xi3 czy xi5 czy może haswinga?

Dodatkowo jak z waszych doświadczeń sprawdza się funkcja kotwicy opłaca się ona w tych "tańszych" modelach?

Bez znaczenia jaki Xi weźmiesz dla kotwiczenia. Xi5 można używać z pilotem i pedałem jednocześnie, wyłącza się po położeniu na sanki od razu i ma trochę większy pędnik.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka