hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Bez znaczenia jaki Xi weźmiesz dla kotwiczenia. Xi5 można używać z pilotem i pedałem jednocześnie, wyłącza się po położeniu na sanki od razu i ma trochę większy pędnik. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaPędnik jest taki sam. Sprawdzałem po nr części, więc nie jest tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Pędnik jest taki sam. Sprawdzałem po nr części, więc nie jest tak jak piszesz.Nie wiem jak jest obecnie, bo np kiedyś xi5 miał dwulopatkową śrubę. Swojego mg kupowałem 3 lata temu, służy już komu innemu. Od 2.27 zobacz https://youtu.be/Jw1CruwDrnwOverall xi3 do mniejszych łodzi a xi5 do większych- takie są rekomendacje za wielką wodą. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 (edytowane) Nie wiem jak jest obecnie, bo np kiedyś xi5 miał dwulopatkową śrubę. Swojego mg kupowałem 3 lata temu, służy już komu innemu. Od 2.27 zobacz https://youtu.be/Jw1CruwDrnwOverall xi3 do mniejszych łodzi a xi5 do większych- takie są rekomendacje za wielką wodą. Ciekawe... Bo komponenty są identyczne. Wiem bo zamawiałem osłonę i oringi do silnika Xi3. Numery komponentów były identyczne z Xi5. Więc pewnie to marketing. Edytowane 5 Lipca 2022 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Nie wiem jak jest obecnie, bo np kiedyś xi5 miał dwulopatkową śrubę. Swojego mg kupowałem 3 lata temu, służy już komu innemu. Od 2.27 zobacz https://youtu.be/Jw1CruwDrnwOverall xi3 do mniejszych łodzi a xi5 do większych- takie są rekomendacje za wielką wodą. Ciekawe... Bo komponenty są identyczne. Wiem bo zamawiałem osłonę i oringi do silnika Xi3. Numery komponentów były identyczne z Xi5. Więc pewnie to marketing.Co było a nie jest, nie ma znaczenia, może nastąpiła unifikacja -moduly GPS też są już inne od 4 lat... Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Komponentów związanych ze sterowaniem i gps nie sprawdziłem, bo nie miałem takiej potrzeby. Ale elementy mechaniczne i silnik dla obu są identyczne. Musiałem się upewnić by babola nie strzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Panowie, gdzie najtaniej kupię Xi5 55FW 54" 12V FP SNR GPS, najtaniej znalazłem z szwedzkiego sklepu 1780euro z wysyłką do PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Panowie, gdzie najtaniej kupię Xi5 55FW 54" 12V FP SNR GPS, najtaniej znalazłem z szwedzkiego sklepu 1780euro z wysyłką do PL. Jeśli masz na myśli Sportfishtackle to nie wyślą Ci tego do PL. Dopytaj. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Jeśli masz na myśli Sportfishtackle to nie wyślą Ci tego do PL. Dopytaj. MaciekNie wyślą w cenie netto, jak na firmę kupisz, a tak teoretycznie jest opcja wysyłki do PL, dla mnie to nie problem bo mam znajomych w Szwecji i najwyżej przez nich ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 (edytowane) Dostałem od nich informację, że silników Motorguide nie wysyłają w ogóle do PL i jeśli złożę zamówienie to będzie anulowane. Ogarnąć można inaczej bez problemu. Tak tylko wspominam, żebyś dopytał, bo przerabiałem to ostatnio. Maciek Edytowane 12 Lipca 2022 przez Maciek_7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Panowie mam problem. Może ktoś to przerabiał... Było wszystko ok i niespodziewanie silnik przestał działać z pilota na przyciski w lewo i w prawo, wszystkie inne tj, zadanie kursu włącz/wyłącz, kotwica itd działają tylko nie reaguje lewo/prawo... Zastanawiam się czy to coś w silniku, czy z pilotem jest problem, ale mam obawy, że to pierwsze. Silnik po gwarancji... Najprościej było by sprawdzić innym pilotem, niestety nie mam nikogo takiego w mojej okolicy... Może ktoś zna taki przypadek...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Jednak zadanie kursu i kotwica też nie działają, silnik odbiera sygnał z pilota w postaci dźwięku/pipnięcia ale nie reaguje... także myslę, że to jednak problem w silniku... jaka jest procedura diagnozy/naprawy? Z kim się kontaktować? Gdzie wysyłać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Parker poland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 to koło Warszawy jestmozna zadzwonić umówiec sie i wysłac lub można zawieźć ale tez nalezy zadzwonic i pogadac czy przyjmą naprawiałem tam swój silnik elektrycznyrumpel wyłaził z obudowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Czy ktoś wie czy w Motorguide Xi3 istnieje adapter do montażu na pawęży jak w Haswing Cayman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 c Czy ktoś wie czy w Motorguide Xi3 istnieje adapter do montażu na pawęży jak w Haswing Cayman?chyba haswing sam w sobie nie ma takiego adapteru. Trzeba dokupić uchwyty pawężowe (chyba tak to się nazywa) i tak samo jest z motorquide-m. Wydaje mi się że w xi3 powinno być podobnie jak w xi5 - tak mam zamontowane to na pontonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Dzięki wielkie kolego, dokładnie o to mi chodziło, o te uchwyty. Czy kupowałeś te do caymana? Czy w motorguide są otwory na te uchwyty czy trzeba było coś wiercić i kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Dzięki wielkie kolego, dokładnie o to mi chodziło, o te uchwyty. Czy kupowałeś te do caymana? Czy w motorguide są otwory na te uchwyty czy trzeba było coś wiercić i kombinować.Kumpel kupował do caymana, ja mam xi5. Na ostatnim zdjęciu widać "nacięcia" montażowe. Rozstawem pasują na trzy ustawienia - nic nie trzeba wiercić. Ustawiasz jak bardzo potrzebujesz wysunąć ramię silnika, by nie obcierało o dziób łodzi lub coś innego Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Panowie mam problem. Może ktoś to przerabiał... Było wszystko ok i niespodziewanie silnik przestał działać z pilota na przyciski w lewo i w prawo, wszystkie inne tj, zadanie kursu włącz/wyłącz, kotwica itd działają tylko nie reaguje lewo/prawo... Zastanawiam się czy to coś w silniku, czy z pilotem jest problem, ale mam obawy, że to pierwsze. Silnik po gwarancji... Najprościej było by sprawdzić innym pilotem, niestety nie mam nikogo takiego w mojej okolicy... Może ktoś zna taki przypadek...?Mialem ten sam problem ale rozwiazal sie sam silnik byl nie urzywany przez okolo 2 tygodnie po jakims czasie wlaczylem z ciekawosci wszystko gra i byczy robi jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Mialem ten sam problem ale rozwiazal sie sam silnik byl nie urzywany przez okolo 2 tygodnie po jakims czasie wlaczylem z ciekawosci wszystko gra i byczy robi jak powinnoMoże to banalne, ale u mnie też był problem z reakcją na poszczególne przyciski, ale wymiana baterii pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Panowie, jak to jest z silnikami z USA, trzeba pewnie zmienić oprogramowanie GPS aby używać ich w pl, orientuje się czy jestem to w stanie zrobić sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Panowie, jak to jest z silnikami z USA, trzeba pewnie zmienić oprogramowanie GPS aby używać ich w pl, orientuje się czy jestem to w stanie zrobić sam?A skąd taki wniosek? Czy pozycjonowanie GPS jest inne w USA i u nas? Kierunki magntyczne także? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Nie wiem, stąd moje pytanie. Mam możliwość odziedziczyć silnik ze stanów i zastanawiam się czy będzie działał u nas poprawnie, czy w przypadku kiedy będę chciał podłączyć go z echo wszystko będzie grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Nie wiem, stąd moje pytanie. Mam możliwość odziedziczyć silnik ze stanów i zastanawiam się czy będzie działał u nas poprawnie, czy w przypadku kiedy będę chciał podłączyć go z echo wszystko będzie grało.To polecam mój wpis blogowy, może się nieco rozjaśni: Silniki dziobowe- możliwości integracyjne z ploterami. (sonaryimapy.blogspot.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Super przydatne, ale nie odpowiada to na moje pytanie. Czy silnik z USA będzie działał u nas poprawnie czy muszę coś zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 WitamDo spięcia 24v i 12v z echem używamy tych samych kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi