hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Czy jest jakaś aplikacja na androida do Xi5 ? Jestem w Szwecji a nie wziąłem pilota do silnika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dario69 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Czy pilot do xi5 to ten sam co do xi3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 A jaki to model pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Mam problem. Pilot od xi5 się rozszczelnił i przestał się komunikować z silnikiem. Czy ktoś zna miejsce gdzie mogę go naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Może trzeba sparować odnowa i to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Może trzeba sparować odnowa i to pomożeNic nie pomaga. Jeden uklad scalony jest jakby zaśniedziały Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Jest ktoś w Szwecji kto może pilota pożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Te piloty to wgl całkowita porażka, wykonanie poniżej dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 A co z nim nie tak?mam 3ci silnik z trzecim pilotem Złego słowa nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 U mnie pilot zaczął szwankować jesienią. Błędy w funkcjach podczas klikania. Bateria po tygodniu rozładowana. Od początku silnik nie chciał się sparować z pedałem. Cały zestaw na gwarancji wysłany do serwisu. Pilot wymieniony na nowy, aktualizacja oprogramowania. Na razie działa poprawnie. Jakość pilota słabiutka jak i funkcjonalność. Nie piszę już o wyświetlaczu ale że brak chociaż jednej diody która wskazywałaby bez rozkręcania czy pilot w ogóle żyje. Trochę słabo. Poza tym jakość plastiku i uszczelnienia też licha. Bez żadnego silnego dokręcenia zerwał się gwint wkrętu(w wymienionym). To nie problem, odtworzyłem nowy klejem który był mocniejszy od oryginału. W sumie silnik jest dużo tańszy od Garmina i Minnkoty, jest dość cichy, więc jak działa, jest w porządku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 A co z nim nie tak?mam 3ci silnik z trzecim pilotem Złego słowa nie powiemPierwsze na dzień dobry pęka mocowanie smyczy, drugie to problem ze stykami od baterii , co jakiś czas mam z tym problem, i rozmawiałem ze znajomymi i mają to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Te piloty to wgl całkowita porażka, wykonanie poniżej dnaMój w domu został, a tak poza tym cały czas działa perfekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Doman Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Mam od roku i pilot działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Dlatego polecam od razu pilot włożyć w etui, wiem wiem ktoś może powiedzieć że tyle kasy to pilot powinien być pancerny.... no ale niestety tak nie jest i ta opcja wydłuża jego życie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Ktoś kojarzy jak ustawić w hdsie aby punkt kotwiczenia był w miejscu w którym nacisnąlem kotwica na ekranie ? Bo u mnie wygląda to tak że zawsze jest przesunięcie między punktem kotwiczenia a miejscem w którym stoję . Xi5, HDS live sieć nmea200 i point1 Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Aby to działało jak chcesz to wszystkie urządzenia muszą być praktycznie obok siebie. Ponieważ gdy dodasz waypoint na ekranie to tak naprawdę ona korzysta z GPS silnika dziobowego i jest to przesunięcie o odległość jaka jest między silnikiem a sondą.Tu masz wyjaśnione : https://youtu.be/_7epsBcMIts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Aby to działało jak chcesz to wszystkie urządzenia muszą być praktycznie obok siebie. Ponieważ gdy dodasz waypoint na ekranie to tak naprawdę ona korzysta z GPS silnika dziobowego i jest to przesunięcie o odległość jaka jest między silnikiem a sondą.Tu masz wyjaśnione : https://youtu.be/_7epsBcMItsPointa mam zamontowanego jakieś 2m od silnika dziobowego . A przesunięcie na mapie jest jakieś 10m . Zasadę znam tylko zastanawia mnie dlaczego jeżeli naciskam kotwicz tutaj a nie płyn do konkretnego miejsca , to powinien się zatrzymać w tym miejscu gdzie akurat jestem a on mnie cofa do tyłu, tak jakby do kotwiczenia korzystał nie z gipsu silnika tylko np echa lub pointa Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Pointa mam zamontowanego jakieś 2m od silnika dziobowego . A przesunięcie na mapie jest jakieś 10m . Zasadę znam tylko zastanawia mnie dlaczego jeżeli naciskam kotwicz tutaj a nie płyn do konkretnego miejsca , to powinien się zatrzymać w tym miejscu gdzie akurat jestem a on mnie cofa do tyłu, tak jakby do kotwiczenia korzystał nie z gipsu silnika tylko np echa lub pointa Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu TapatalkaŁukasz, a nie jest to bezwładność płynącej łodzi, która inercją jeszcze sie przesuwa i wtedy następuje korekcja do punktu przez silnik dziobowy? Żadna znana mi dziobówka nie korzysta z zewnętrznego GPS, z kompasu to i owszem. Natomiast błąd pozycji vs. obiekt na sonarze wyjaśniłem kilka dni temu w materiale na swoim yt, im dalej źródło GPS od przetwornika- tym większy błąd realnego pozycjonowania względem obiektu z ekranu sonarowego. Dokładność GPS to ok 3m - zależnie od pogody, pory dnia i dostępnych konstelacji nad głową P1 nie jest tytanem dokładności ani kursu magnetycznego ale specjalnie nie ma z czego wybierać w Navico. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Łukasz, a nie jest to bezwładność płynącej łodzi, która inercją jeszcze sie przesuwa i wtedy następuje korekcja do punktu przez silnik dziobowy? Żadna znana mi dziobówka nie korzysta z zewnętrznego GPS, z kompasu to i owszem. Natomiast błąd pozycji vs. obiekt na sonarze wyjaśniłem kilka dni temu w materiale na swoim yt, im dalej źródło GPS od przetwornika- tym większy błąd realnego pozycjonowania względem obiektu z ekranu sonarowego. Dokładność GPS to ok 3m - zależnie od pogody, pory dnia i dostępnych konstelacji nad głową P1 nie jest tytanem dokładności ani kursu magnetycznego ale specjalnie nie ma z czego wybierać w Navico.No właśnie na początku też tak myślałem ale później sprawdziłem w momencie jak już prędkość była zero i wtedy też cofa i zawsze do tyłu Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Nie wiem jakim cudem silnik dziobowy w trakcie płyniecie, dosyć szybko, na tylnym sie odpiął, podniósł i spuścił elegancko do wody Parę dni wcześniej kupiłem wtyczke/gniazdo do zasilania MG i czekała na montaż. Silnik się opuszcza/woduje ,główny gaz na zero i widzę jak wyrywa dziobówke i laduje w wodzie.Dwa trzy susy po przeszło pięciometrowej Łodzi i widzę że dynda wszystko na kablach zasilających. Nie montuje gniazda .Te dwa kabelki mogę se przykręcać kluczykiem. Zamontowałem dodatkowe zabezpieczenie przed otwarciem dziobowki.Od tamtego czasu nie działają mi trzy kontrolki z czterech ( aku) , a poza tym Oki.Komuś też sie odpiął i zwodował silnik w czasie płyniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2023 Jest na forum ktoś kto wymieniał kolumnę w silniku Motorguide ? Mam kilka pytań Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Panowie gdzie można znaleźć instrukcje do Xi3 po polsku najlepiej jakiś PDF ? Albo słabo szukam albo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Panowie gdzie można znaleźć instrukcje do Xi3 po polsku najlepiej jakiś PDF ? Albo słabo szukam albo nie maProszę:http://download.brunswick-marine.com/filereader/file/pdf/4/plpl/outboard/2018/motorguide/8m0147711.pdf Poniżej masz do pilota:http://download.brunswick-marine.com/filereader/file/pdf/4/plpl/outboard/2014/motorguide/8m0099573q.pdf Edytowane 15 Września 2023 przez UTi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Dziękuję Ci dobry człowieku niech Ci bozia w rybach wynagrodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 To ja mam pytanie .. używacie snr w silniejsi .? Zastanawiam się nad kupnem budżet jest na garmin force ale ponoć z praktyki MG działa lepiej. Mam haswinga stara wersje czas na zmianę . Wystarczy mi 54” oraz 55 lvs przy 12V wiec wersja wybrana lecz pytani o dodatki :1 czy idzie to spiąć z garminem .? Jeśli tak to jakie funcie zyskam2 uzywacie przetwornika na dziobie .? Czy na rufie wystarczy .? 3 jeśli pływam sporadycznie na Rugii i wybieram się na Holandię i będę tam pływał około 10-20 dni muszę brac wersje SW .? Thx za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi