Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pilot Motor Guide po renowacji klejem SuperGlu i sodą oczyszczoną????

To prawda, Amerykanie na forach też maja je wyklęte

https://www.etsy.com/uk/listing/1839919262/motorguide-xi3-xi5-remote-case-for

Egzemplarz który do mnie przyszedł był od wewnętrznej strony trochę niechlujnie wydrukowany i musiałem to doprowadzić do stanu akceptowalnego, wkręty też wymieniłem na nierdzewne. Tanio przez ta stronę nie jest, bo to z USA leci. Możesz skontaktować się z gościem i wysle Ci prywatnie, mniejsze koszty..

Edytowane przez Slawek Dlugosz
  • Like 1

• 0

Tak ten kapselek do smyczy to też jest rozwiązanie ok, pod warunkiem że miejsca skręcania obudowy pilota są ok.. ta dodatkowa skręcana obudowa powoduje że masz zabezpieczenie, poprzez dodatkowe ściśniecie tych dwóch połówek pilota, a co za tym idzie pewniejsze uszczelnienie..ja jeszcze bym w niej dołożył po dwa wkręty na środku po bokach, żeby  środek pilota lepiej dociskało..zapewniam Cię że to jest najsensowniejsze rozwiązanie na wszystkie bolączki z tymi pilotami MG..jeżeli byłby ktoś chętny na zaprojektowanie tej obudowy w PL,  to mam jeszcze pomysł na oświetlenie tego pilota do nocnego łowienia..

• 0

Zależy co zawiodło, jak tylko zaczep to może i wystarczy, ale jak gniazda śrubek jak u Sławka to szedł bym w całą obudowę.

Trzeba będzie jak z jajkiem podczas wymiany baterii, ale prewencyjnie też pewnie jakimś klejem zaleję.

W tym przypadku najlepszy klej to SuperGlue i soda oczyszczona..

• Like 1

• 0

Sławku,

możesz rozwinąć temat sody oczyszczonej. Jakie ma znaczenie podczas klejenia? Pozdrawiam i dzięki zza wyjaśnienie

Zachodzi w tym połączeniu proces chemiczny. Można to wzbogacić mieszając sodę oczyszczoną z grafitem, na poniższym filmiku widać że połączenie jest jeszcze mocniejsze. Trzeba będzie to wypróbować :)

https://youtu.be/siY3-WQLdMU?si=XU12pJ4qQUXgeytu

Edytowane przez Slawek Dlugosz
  • Like 3

• 0

Wezmę to na rybomanię, ale obowiązkowo musisz podzielić się tym jak to pasuje i czy spełnia swoje zadanie ;)

Rafał bardzo dziękuję za sympatyczne spotkanie i obudowę. Pasuje i wygląda solidnie. Na pewno nie urwie się uchwyt do smyczy.

Jeszcze raz dziękuję.

• Like 1

• 0

Rafał bardzo dziękuję za sympatyczne spotkanie i obudowę. Pasuje i wygląda solidnie. Na pewno nie urwie się uchwyt do smyczy.

Jeszcze raz dziękuję.

Nie ma sprawy, wrzuć zdjęcia, jak to wygląda dla potomnych. Na pewno muszę postarać się o lepszą jakość wydruku.

• 0

Witam mam pytanie jestem nowym urzytkownikiem motorguide xi5 po złozeniu kolumny pulsuje mi dioda od zasilania i nie wiem czy tak ma byc czy nie b u kolegi jak złozynkolumne to dioda gasnie

Masz ix5 czy ix3?

W moim ix5 po złożeniu gaśnie wszystko, ale u kolegi w ix3 dioda miga.

• 0

Witam.

Do Xi5 12v potrzebuje kupić przejściówkę/adapter z 6pin na 9 (jeśli nic nie pomieszałem ).

Xi5 chce sparować z Lowrance FS .

Mg-z wbudowanym przetwornikiem.

Nie mogę znaleźć konkretnej przejściówki ,ktoś może ma nr. katalogowy czy namiar na sklep ?

post-48751-0-04673600-1744495389_thumb.jpg

• 0

Odkręć te boczne osłony i zdejmij pokrywę wyświetlacza. Pod tą pokrywą jest taka kolorowa wielopinowa taśma, sprawdź czy jest dobrze wpięta. Ja mam Xi5 i u mnie się nie świeci, a rozbierałem już cały silnik na części pierwsze, poprawiałem ułożenie wszystkich kabli po fabryce i teraz GPS działa perfekcyjnie, gdzie wcześniej powodował nie mały ból głowy ????