hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Xi3 i Xi5 współpracują z pilotem i pedałem.Warto mieć jedno i drugie.Zdarzają się sytuacje, że pilot przestaje działać, awaryjnie mamy pedał.Sytuacja z podwórka, pilot poleciał na reklamację i sterowania nie było.Na szczęście kolega pożyczył pedał od kolegi, jakkolwiek to brzmi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Panowie, przyszedł do mnie Xi3, czas na montaż, czy kabel od silnika i od gniazda bezpiecznika mogą różnić się grubością ? Nie powstanie jakieś zwarcie ? Silnik nie będzie "gorzej" pracował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Wybaczcie za post za postem, nie mogę edytować. Gdy silnik jest w pozycji złożonej kabel mocno naciąga tą "wtyczkę" u góry. Normalna rzecz ? Nie przejmować się tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Wybaczcie za post za postem, nie mogę edytować. Gdy silnik jest w pozycji złożonej kabel mocno naciąga tą "wtyczkę" u góry. Normalna rzecz ? Nie przejmować się tym ? Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Panowie, przyszedł do mnie Xi3, czas na montaż, czy kabel od silnika i od gniazda bezpiecznika mogą różnić się grubością ? Nie powstanie jakieś zwarcie ? Silnik nie będzie "gorzej" pracował ?Ten kabelek przy bezpieczniku jest zdecydowanie zbyt cienki , wygląda na 2,5mm2 . Najcieńszy bezpieczny przekrój będzie 6mm2 , a najlepiej 10mm2. Takie gniazdo z takim kabelkiem mam do zasilania echa. Do MG Xi5 kupiłem automat 60A i dałem 10mm2. Nie ryzykuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Ja w poprzednim silniku miałem automat 60A ale do nowego silnika już założyłem tradycyjny woprawie jak do car-audio. Zauważyłem że po jakimś czasie automat już nie chodził tak gładko jak na początku i miałem obawę czy się nie zawiesi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Na opakowaniu jest napisane 1,8mm2 :/ Mógłby ktoś podesłać już na priv odpowiednią wtyczkę z bezpiecznikiem. Niektórzy nie zakładają, ale dla własnego spokoju wolę go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Tu masz przykładowe, na duże bezpieczkniki płytkowe https://allegro.pl/oferta/gniazdo-bezpiecznika-maxi-szczelne-6-awg-13mm2-6952609821?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_|1539874513|g|m&ev_adgr=|59073306472|292486833006&utm_term=aud-299397146795:pla-465488923362|-|-20853|&utm_content=pla|mc:130769065-p:6952609821||&gclid=Cj0KCQiA7aPyBRChARIsAJfWCgJ-9cpLaJOQvIgSO-f7telBiDxGyF8Lv-LcTU1QG9jL5vhhRc7mSucaApg7EALw_wcB Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Albo wpisz na Alle oprawa AGU i wyskoczą oprawki na szklane. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Tu masz przykładowe, na duże bezpieczkniki płytkowe https://allegro.pl/oferta/gniazdo-bezpiecznika-maxi-szczelne-6-awg-13mm2-6952609821?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_|1539874513|g|m&ev_adgr=|59073306472|292486833006&utm_term=aud-299397146795:pla-465488923362|-|-20853|&utm_content=pla|mc:130769065-p:6952609821||&gclid=Cj0KCQiA7aPyBRChARIsAJfWCgJ-9cpLaJOQvIgSO-f7telBiDxGyF8Lv-LcTU1QG9jL5vhhRc7mSucaApg7EALw_wcB Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaGdybym znalazł taki bezpiecznik , gdy szukałem , to na 100% bym kupił. Topikowy zawsze pewniejszy i łatwa wymiana. Mój automatyczny na razie działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Panowie, przyszedł do mnie Xi3, czas na montaż, czy kabel od silnika i od gniazda bezpiecznika mogą różnić się grubością ? Nie powstanie jakieś zwarcie ? Silnik nie będzie "gorzej" pracował ?oryginalne kable w xi5 mają 6mm2. Sam u siebie przedłużałem do 1,2m, to użyłem przewodów do paneli fotowoltaicznych 6mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Co powiecie na to : https://nowyelektronik.pl/index.php?id_product=94652&controller=product Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Co powiecie na to : https://nowyelektronik.pl/index.php?id_product=94652&controller=productJak najbardziej może być, tylko bezpiecznik 60A. Tu masz przewód 10mm2, a w silniku 6mm2. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Dziękuje za odpowiedzi Jeszcze tylko 1 problem, muszę trochę powiększyć dziób, po dzisiejszych przymiarkach stwierdziłem, że tak będzie bezpieczniej. Jakiego materiału użyć ? Gdzieś widziałem, że pisali o sklejce, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Płyta z laminatu i wyciąć na wzór dziobu ? Łódź mam białą to najlepiej jak materiał będzie już takiego koloru, wiadomo sam pomaluje nie będzie to samo co w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Dziękuje za odpowiedzi Jeszcze tylko 1 problem, muszę trochę powiększyć dziób, po dzisiejszych przymiarkach stwierdziłem, że tak będzie bezpieczniej. Jakiego materiału użyć ? Gdzieś widziałem, że pisali o sklejce, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Płyta z laminatu i wyciąć na wzór dziobu ? Łódź mam białą to najlepiej jak materiał będzie już takiego koloru, wiadomo sam pomaluje nie będzie to samo co w fabryce.Polipropylen techniczny ,kupisz formatkę potrzebnej wielkości i grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Dziękuje za odpowiedzi Jeszcze tylko 1 problem, muszę trochę powiększyć dziób, po dzisiejszych przymiarkach stwierdziłem, że tak będzie bezpieczniej. Jakiego materiału użyć ? Gdzieś widziałem, że pisali o sklejce, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Płyta z laminatu i wyciąć na wzór dziobu ? Łódź mam białą to najlepiej jak materiał będzie już takiego koloru, wiadomo sam pomaluje nie będzie to samo co w fabryce.może być to,https://allegro.pl/oferta/plyta-pom-c-na-wymiar-naturalna-25mm-16zl-100cm2-7730211740 z tego też możesz zrobić sobie uchwyt montażowy - koszt cięcia cnc około 80zł + koszt płyty i śrub i zatyczka (napisałem do nich, by mi to wycenili, ale do tej pory się nie odezwali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Jak najbardziej może być, tylko bezpiecznik 60A. Tu masz przewód 10mm2, a w silniku 6mm2. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaW silniku Xi3 prawdopodnie jest 10mm2, tak jest napisane w książce ( a dokładniej, że samo 10 ). Dalej jest napisane, że jeśli chcemy przedłużyć przewód to można dokupić na stronie MG 8mm2. Ktoś szybciej napisał, że dał grubszy kabel z gniazdem bezpiecznika, tylko że połączenie cieńszego z grubszym raczej nie jest "idealnie dobrane". Co innego jak mamy ten automat, że kabel sami wkładamy. Edytowane 18 Lutego 2020 przez mickeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Oni mają rozmiarowke AWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Dla ewnetualnych nabywców xi3/xi5 info takie, że na dzień dzisiejszy probem nawigacji z poziomu echa nie został rozwiązany, pozostaje czekanie. Chyba, że ktoś będzie miał szczęście i kupi działający w pełni egzemplarz- o ile one występują. Mój jest w serwisie kolejne 4 tygodnie, zostanie tam do końca marca- potem zaczynam sezon i trzeba bedzie obyć się bez tras z echa i kotwiczenia z poziomu echa. Słabe to, ale nie ma rozwiązania na chwilę obecna, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 o co dokładnie chodzi z tym MG Xi5 i tym kotwiczeniem.nabyłem silnik Xi5 z Niemiec, ale nie miałem jeszcze możliwości testowania. Dopiero na otwarcie sezonu. Co tam jest nie tak?kto ma rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 No więc jak masz niesprawny silnik, to nie możesz zakotwiczyć się wskazując waypointa na echu oraz stworzyć mu na echu trasę do płynięcia. Funkcje kotwiczenia z poziomu pilota działają ok. Problem musi być rozwiązany przez producenta, serwisy nie mają narzędzi do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 No więc jak masz niesprawny silnik, to nie możesz zakotwiczyć się wskazując waypointa na echu oraz stworzyć mu na echu trasę do płynięcia. Funkcje kotwiczenia z poziomu pilota działają ok. Problem musi być rozwiązany przez producenta, serwisy nie mają narzędzi do tego. Maciej_K - robiles jakies testy o ktorych wspominales wczesniej, ja dopiero pewnie w kwietniiu lub w maju wyplyne na wode i przetestuje siec na moim plywadle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Moje filmy z testów są w USA u mg - serwis nasz zaproponował to, zgodziłem się w imię sprawy. Patrząc, że silnik nie będzie mi potrzebny przed 1 IV, zostawiam im go na warsztacie, jak coś przyjdzie z USA, to mają się kontaktować.Żadne kombinacje w sieci, ustawieniach nic nie dają,gdy problem jest po stronie silnika i jego oprogramowania. Gdyby soft sterujący z echa i gateway był skopany, nie mógłbym testować z powodzeniem xi5 od usera pajczi, z którym pływaliśmy w listopadzie. Zagęszczenie techniki na 1m2 pokładu przekraczało normy Edytowane 20 Lutego 2020 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Zagęszczenie techniki na 1m2 pokładu przekraczało normy Ja pitolę, a gdzie wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Nie braliśmy- warsztaty na wodzie, czysto techniczna wyprawa, sprawdzanie sieci nmea, softów w echu pajcziego, transmisja echa na kompa testowanie jego silnika- co potwierdziło definitywnie softową usterkę w nowego Motorguide i sprawność mojej sieci oraz softu w echu. Gwiazda śmierci się schowała przy tym.... Edytowane 20 Lutego 2020 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi