hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Cześć,Niestety mam ten sam problem. Sprzęt kupiony jakiś miesiąc temu. Silnik samoczynnie wyłącza funkcję kotwicy. Nie ma regularności, raz dzieje się to co kilka minut innym razem potrafi stać nawet 30min. Wyłączenie sygnalizowane jest podwójnym sygnałem dźwiękowym. Przestaje działać śruba i dioda GPS przestaje mrugać.Czy masz go wpiętego w siec NMEA 2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dreyk1984 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Nie jest podpięty w sieć. Obsługa wyłącznie z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Wczoraj sprawdzałem jak to jest w sieci u mnie- nie jest dobrze, rozłączanie funkcji kotwicy oraz rebot echa. Nie ma określonego czasu, po którym się to dzieje. Po odpięciu od Gatewaya żadnych efektów specjalnych z echem już nie było. Ewidentny problem z softem MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Czy jest jakiś konkretny powód dla którego silniki dziobowe są zazwyczaj tak montowane aby były wyciagane na lewą burtę ? W poprzedniej łodzi też tak miałem ale teraz chce zrobić odwrotnie. Są jakieś przeciwwskazania do takiego montażu? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Przecież to żadna roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Przecież to żadna roznicaTeż mi się tak wydaje, ale w zasadzie na wszystkich zdjęciach i filmach jest z tej samej strony. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Hmm ....może to z powodu ze akurat tak pasuje ze prawa ręka wziskasz zwalniacz a lewa trzymasz silnik. Chyba tylko to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Hmm ....może to z powodu ze akurat tak pasuje ze prawa ręka wziskasz zwalniacz a lewa trzymasz silnik. Chyba tylko to ma znaczenie.Tak mi się wydaję że to nie ma raczej duże znaczenia ale wolę sie zapytać czy mi coś nie umkneło przypadkiem. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Ja u siebie mam ma prawej stronie i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Ja również po prawej i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ech, Motorguide... kolejna porcja problemów oprócz braku poprawnej komunikacji z echem.. To, o czym wspomnieli koledzy powyżej, czyli zrywanie pozycji gps ustanowionej z poziomu echa jest zjawiskiem powszechnym. Starsze silniki są bezpieczne, te z końca 2018 i później- już nie. Na fejsbukowej grupie MG mnóstwo ludzi to zgłasza....To nie jest śmieszne zdecydowanie. Z ciekawszych newsów- ponoć w 2021 ma być pilot z wyświetlaczem- i bardzo dobrze, bo to pilot jest jedynym urządzeniem sterującym tymi silnikami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Na pilocie to buja. A z siecią jak czytam ,to zasługuje na miano żal.pl... pytanie do użytkowników. Czy przy plynieciu w.funkcji "trzymaj kurs" z pilota , to płynięcie "wężykiem" ? Wszystkie dziobowce tak mają? czy tez to przypadłość mg? U mnie cały majdan wazy prawie 500kg, więc masa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Potwierdzam, u mnie też nie jest tak pięknie jak na reklamach MG gdzie łódź płynie prosto. Prosto w miarę płynie jak sam ustawie łódź prosto i wtedy wcisnę trzymaj kurs. Normalnie wężyk to mało powiedziane - Wąż.Ogólnie silnik działa tylko na pilocie - coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Potwierdzam, u mnie też nie jest tak pięknie jak na reklamach MG gdzie łódź płynie prosto.Prosto w miarę płynie jak sam ustawie łódź prosto i wtedy wcisnę trzymaj kurs.Normalnie wężyk to mało powiedziane - Wąż.Ogólnie silnik działa tylko na pilocie - coś jest nie tak.Pomaga stopniowe zwiększanie prędkości, przy dużym przyspieszeniu- jest niewesoło. Btw ,jak zedy u ciebie? Gryzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Byłem w piątek około 17 do wieczora i widać na echo, że są ale nie chciały współpracować. Złowiłem jednego krótkiego około 38-40cm, w tym dwa brania (pstryki), z 3 brania w przyduszeniu, i kilka takich jak by uderzenie ogonem lub pyskiem, tak jak by nie były zainteresowane. Zmieniałem miejscówki co 15-20 minut, może z 15 miejsc i tylko jak wyżej pisałem jeden krótki. Chyba pogoda im nie pasuje, bo słyszę, że prawie wszędzie ciężko o sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Byłem w piątek około 17 do wieczora i widać na echo, że są ale nie chciały współpracować. Złowiłem jednego krótkiego około 38-40cm, w tym dwa brania (pstryki), z 3 brania w przyduszeniu, i kilka takich jak by uderzenie ogonem lub pyskiem, tak jak by nie były zainteresowane. Zmieniałem miejscówki co 15-20 minut, może z 15 miejsc i tylko jak wyżej pisałem jeden krótki. Chyba pogoda im nie pasuje, bo słyszę, że prawie wszędzie ciężko o sandacza.U mnie lipa jest, nie potrafię ich zlokalizować teraz, albo nie umiem się wstrzelić z przynętami. Jesienią nie było źle, ale to zupełnie inne łowienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 To witaj w klubie. Przerzucam przynęty kolorowe, naturalne, podłużne, grube itd. Teraz będę próbował na trzęsienie ziemi, lub bardzo lekko. Zastosuje przynęty 15cm w górę.Jakby nie były zainteresowane braniem, tylko jakieś odtrącania, przyduszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ech, Motorguide... kolejna porcja problemów oprócz braku poprawnej komunikacji z echem.. To, o czym wspomnieli koledzy powyżej, czyli zrywanie pozycji gps ustanowionej z poziomu echa jest zjawiskiem powszechnym. Starsze silniki są bezpieczne, te z końca 2018 i później- już nie. Na fejsbukowej grupie MG mnóstwo ludzi to zgłasza....To nie jest śmieszne zdecydowanie. Z ciekawszych newsów- ponoć w 2021 ma być pilot z wyświetlaczem- i bardzo dobrze, bo to pilot jest jedynym urządzeniem sterującym tymi silnikami....Niech lepiej smartfona z mapami dorzuca bo mam powoli tego dosc, trzeba na grupie MG, podac pomysl meiedzynarodowego pozwu, nadal to lansuje az sie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Pomaga stopniowe zwiększanie prędkości, przy dużym przyspieszeniu- jest niewesoło. Btw ,jak zedy u ciebie? Gryzą?Echo chyba nie ma kompasu i tu moze byc problem jedyne wytlumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ciekawe czy pozew zbiorowy coś by im zrobił. Kupiłeś sprzęt nie zgodny z opisem, reklamą itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zapewne tak ale w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 w USA... jak masz czas , ochote i $ to u nas tez wywalczysz zwrot - towar niezgodny z opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ale tam wywalczą zwrot i odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 tam jest ziemia obiecana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Na pilocie to buja. A z siecią jak czytam ,to zasługuje na miano żal.pl... pytanie do użytkowników. Czy przy plynieciu w.funkcji "trzymaj kurs" z pilota , to płynięcie "wężykiem" ? Wszystkie dziobowce tak mają? czy tez to przypadłość mg? U mnie cały majdan wazy prawie 500kg, więc masa jestJak nie ma wiatru to płynie prosto Jak jest np boczny wiatr, to wpada w przesterowany rezonans i płynie wezykiem (przydalby się zaimplementowamy softwareowo regulator pid, ale wyraźnie go nie brak)Tylko zaznaczam że ja mam xi3 "starego" (z 2018) Sent from my SM-G965F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi