hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Żenada ... taka marka.... tyle kasy... takie problemy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Żenada ... taka marka.... tyle kasy... takie problemy...Masz racje... , niestety dziś to coraz bardziej powszechne problemy u różnych markowych producentów. Garmin force , też.mieli grubsza akcje serwisowa , jednak nie rozdmuchali tego ludzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Dziwi mnie bardzo że ludzie świadomie kupują bubel płacąc za to bardzo duże kwoty. Z Caymanem pewnie też są problemy ale kosztuje dwa razy mniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Nie porownuj cayman do mg. MG ma problem tylko w sieci, działanie z pilota odbywa się normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Może i racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Dziwi mnie bardzo że ludzie świadomie kupują bubel płacąc za to bardzo duże kwoty. Z Caymanem pewnie też są problemy ale kosztuje dwa razy mniej.A no są takie jak rozłączanie się z aplikacją itd. Jezeli chodzi o działanie z pilotem , sterowanie , kotwica itd to MG jest lepszy. Samo pływanie kotwiczenie jak komuś nie przeszkadza ta aplikacja Haswinga też jest ok, więc co kto woli. Ja zmieniłem na MG przez brak przycisku i ta nieszczęsna aplikacje która wymusza korzystanie z telefonu co jest mało wygodne dla mnie. Teraz mając tego już z przyciskiem prawdopodobnie bym nie zmienił, chyba że zaczną działać dobrze te funkcje sieciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Jakie są różnice jeśli możesz napisać na korzyść MG :pilot,sterowanie, kotwica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Tak jak napisałem, względem starszego przycisk w pilocie, praca silnika obrotu inna ale głośność pomijalnie wyższa( w wersji poprawionej haswinga). Utrzymywanie kursu , prędkości bez różnicy, jakość wykonania trochę lepszy plastik ale to już niuanse. Jeżeli ktoś nie potrzebuje funkcji sieciowych to brać haswinga i się cieszyć z użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Crizz bardzo cenię twoje uwagi bo masz realne porównanie obu omawianych silników, wybacz że tak dopytuję ale muszę niebawem kupić dziobowkę, będę zły jeśli wtopię 4 k za haswinga ale będę bił głową w mur jeśli wydam 8 na MG i też się będzie psuł ( sieciowanie to jedno ale dochodzą informacje o dużych problemach z przekładnią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Jakie problemy z przekładnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Crizz bardzo cenię twoje uwagi bo masz realne porównanie obu omawianych silników, wybacz że tak dopytuję ale muszę niebawem kupić dziobowkę, będę zły jeśli wtopię 4 k za haswinga ale będę bił głową w mur jeśli wydam 8 na MG i też się będzie psuł ( sieciowanie to jedno ale dochodzą informacje o dużych problemach z przekładnią )Ja niczego takiego nie zauważyłem żeby coś się działo z przekładnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) Przy większych obrotach słychać jakieś dziwne dźwięki jak by stuki po chwili silnik zwalnia jak by tracił moc. Jakiś czas temu przypadkowo trafiłem yt podobny problem chyba nawet po polsku ktoś pokazywał w czym rzecz i szukał pomocy.Edyta: Tak na marginesie nie szukam na siłę wad MG bo na pewno jakby był niewiele droższy od haswinga to kupiłbym właśnie MG rozważam po prostu wszystkie za i przeciw przed dokonaniem zakupu bo to dla mnie duży wydatek, wydając 8 k na elektryka chciał bym tylko żeby działał Edytowane 27 Marca 2021 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Ja mając taki dylemat i patrząc na to czysto przez własny budżet bralbym haswinga bez zastanowienia. I na jednym i na drugim trzyma kotwice i pływa tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) Dziękuję, zrozumiałem Edytowane 27 Marca 2021 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Czy poza problemami z działaniem w sieci coś jeszcze trapi xi3...jakieś przypadłości itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Ja również nie zauważyłem zadnych nieporządanych zachowań xi3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Duże problemy z przekładnia są tak duże że jeszcze nikt o nich nie słyszał ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Pewnie gdzieś komuś się trafił jakiś kwiatek , ale napewno żadna seria , bo by stekali ludzie. Ja pierwsze słyszę o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) Jasne że mógł się trafc,jak w każdym brandzie są wadliwe modele...ale tak się właśnie rodzą bzdury o "dużych problemach" Edytowane 27 Marca 2021 przez IntruZ9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Ja mam xi5 jeden z pierwszych egzemplarzy 2015 rok i nic nie stuka nic nie puka. Wszystko działa nie gubi pozycji.Przyznam się bez bicia że nawet nie kalibrowałem pozycji na wodzie.Kiedyś mnie kusiło połączyć kablem z echo ( kabel mogłem kupić za 160 USD dzięki koledze z jerka) ale jakoś mi przeszło.Kolega z jerka też ma xi5 połonczonego z echo i u niego nic nie nawala wszystko śmiga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Jasne że mógł się trafc,jak w każdym brandzie są wadliwe modele...ale tak się właśnie rodzą bzdury o "dużych problemach"Szanowny kolego intruz, bzdury to najczęściej rodzą się po twoich postach, zwłaszcza pisanych cyklicznie w watku Cayman. Po Twoich wypowiedziach można by opowiadanie stworzyć ,,jak to dobrze że Intruz Haswinga sprzedał ,, tym bardziej że był uszkodzony jak to sam napisałeś. Nie, to nie był pojedynczy przypadek z przekładnią w MG, info nt pochodzi od jednego z większych producentów łódek. Teraz zamiast MG sprzedaje MK i ma dużo mniej reklamacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Kolega miał dwie pod rząd wadliwe sztuki, to było w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Sam jesteś uszkodzony ???? no ale sam siebie spróbuj przeczytać,tak "duży problem" z przekładnia,ze nikt o nim tutaj nie słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Nie ma się co spierać że są awarie bo pewnie są. Żadna firma się tego nie ustrzeże. Jedna z największych szkótni na mazurach która exportuje 90 % na skandynawie wyszła z lowrance na które miała reklamację i teraz montuje Simrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Sam jesteś uszkodzony no ale sam siebie spróbuj przeczytać,tak "duży problem" z przekładnia,ze nikt o nim tutaj nie słyszał?Tak, jak zwykle masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi