Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziwi mnie bardzo że ludzie świadomie kupują bubel płacąc za to bardzo duże kwoty. Z Caymanem pewnie też są problemy ale kosztuje dwa razy mniej.

A no są takie jak rozłączanie się z aplikacją itd. Jezeli chodzi o działanie z pilotem , sterowanie , kotwica itd to MG jest lepszy. Samo pływanie kotwiczenie jak komuś nie przeszkadza ta aplikacja Haswinga też jest ok, więc co kto woli. Ja zmieniłem na MG przez brak przycisku i ta nieszczęsna aplikacje która wymusza korzystanie z telefonu co jest mało wygodne dla mnie. Teraz mając tego już z przyciskiem prawdopodobnie bym nie zmienił, chyba że zaczną działać dobrze te funkcje sieciowe

• 0

Tak jak napisałem, względem starszego przycisk w pilocie, praca silnika obrotu inna ale głośność pomijalnie wyższa( w wersji poprawionej haswinga). Utrzymywanie kursu , prędkości bez różnicy, jakość wykonania trochę lepszy plastik ale to już niuanse. Jeżeli ktoś nie potrzebuje funkcji sieciowych to brać haswinga i się cieszyć z użytkowania.

• 0

Crizz bardzo cenię twoje uwagi bo masz realne porównanie obu omawianych silników, wybacz że tak dopytuję ale muszę niebawem kupić dziobowkę, będę zły jeśli wtopię 4 k za haswinga ale będę bił głową w mur jeśli wydam 8 na MG i też się będzie psuł ( sieciowanie to jedno ale dochodzą informacje o dużych problemach z przekładnią )

• 0

Crizz bardzo cenię twoje uwagi bo masz realne porównanie obu omawianych silników, wybacz że tak dopytuję ale muszę niebawem kupić dziobowkę, będę zły jeśli wtopię 4 k za haswinga ale będę bił głową w mur jeśli wydam 8 na MG i też się będzie psuł ( sieciowanie to jedno ale dochodzą informacje o dużych problemach z przekładnią )

Ja niczego takiego nie zauważyłem żeby coś się działo z przekładnia

• 0

Przy większych obrotach słychać jakieś dziwne dźwięki jak by stuki po chwili silnik zwalnia jak by tracił moc.

Jakiś czas temu przypadkowo trafiłem yt podobny problem chyba nawet po polsku ktoś pokazywał w czym rzecz i szukał pomocy.

Edyta: Tak na marginesie nie szukam na siłę wad MG bo na pewno jakby był niewiele droższy od haswinga to kupiłbym właśnie MG rozważam po prostu wszystkie za i przeciw przed dokonaniem zakupu bo to dla mnie duży wydatek, wydając 8 k na elektryka chciał bym tylko żeby działał :)

Edytowane przez Radbraw
  • Like 1

• 0

Ja mam xi5 jeden z pierwszych egzemplarzy 2015 rok i nic nie stuka nic nie puka.

Wszystko działa nie gubi pozycji.

Przyznam się bez bicia że nawet nie kalibrowałem pozycji na wodzie.

Kiedyś mnie kusiło połączyć kablem z echo ( kabel mogłem kupić za 160 USD dzięki koledze z jerka) ale jakoś mi przeszło.

Kolega z jerka też ma xi5 połonczonego z echo i u niego nic nie nawala wszystko śmiga.

• Like 1

• 0

Jasne że mógł się trafc,jak w każdym brandzie są wadliwe modele...ale tak się właśnie rodzą bzdury o "dużych problemach"

Szanowny kolego intruz, bzdury to najczęściej rodzą się po twoich postach, zwłaszcza pisanych cyklicznie w watku Cayman. Po Twoich wypowiedziach można by opowiadanie stworzyć ,,jak to dobrze że Intruz Haswinga sprzedał ,, tym bardziej że był uszkodzony jak to sam napisałeś. :)

Nie, to nie był pojedynczy przypadek z przekładnią w MG, info nt pochodzi od jednego z większych producentów łódek. Teraz zamiast MG sprzedaje MK i ma dużo mniej reklamacji.

• Like 2