hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 @Michal masz rację, mi chodzi.o to , ze jsli silnik pracuje w sieci to można wpierw samemu spróbować. To nic nie kosztuje , a może pomóc. Jak się nie uda ,to zostaje wysylka do parkerow I niema zmiluj... ja też miałem wysyłać, ale wpierw zrobiłem aktualizacje i poszlo. Jeśli silnik nie robi w sieci i nie ma z nim problemów, to zbędna jest jego aktualizacja, bo i tak nic nie wniesieA sprawdziłeś czy twoje numery seryjne wymagają aktualizacji przez UBS dongla ? Jakbym miał numery z innego zakresu tez bym zrobił to za pomocą karty SD, wolałem nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 A sprawdziłeś czy twoje numery seryjne wymagają aktualizacji przez UBS dongla ? Jakbym miał numery z innego zakresu tez bym zrobił to za pomocą karty SD, wolałem nie ryzykować.Podeslę ktoś linka z tym zakresem numerów w których można zrobić aktualizację samemu? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ka wysłałem silnik na aktualizację... (potrafil zaplatywac sie w kabel szczegolnie przy flaucie )wrócił po 3 dniach ... I przestał się obracać w lewo ... zabrali silnik ponownie ... I już go 4 tygodnie nie widzie... W środę 1.5 tygodnia temu miał przyjść jakaś część... I cisza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Nie znalalzlem nr seryjnego silnika u mnie ,niebylo naklejki nigdzie. Więc poprostu zapodałem aktualizacje. Możliwe że mam silnik ktory akurat zgrał się nr z aktualizacja, tak czy siak , jeśli jest siec, warto wpierw samemu spróbować. To zajmie 3-4min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ka wysłałem silnik na aktualizację... (potrafil zaplatywac sie w kabel szczegolnie przy flaucie )wrócił po 3 dniach ... I przestał się obracać w lewo ... zabrali silnik ponownie ... I już go 4 tygodnie nie widzie... W środę 1.5 tygodnia temu miał przyjść jakaś część... I cisza ...No to zaczynam się martwic!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Testuje silnik po powrocie z serwisu Parkera, niestety nie dość że przysłali mi w nieoryginaln opakowaniu który celowo przetrzymałem to naprawa doprowadzilela do tego ze silnik dziala gorzej niż przed wyslalenie płacze się prawie za każdym razem przy kotwiczeniu z pilota. Nie ma mowy o doplywaniu do punktu wczesniej plynol ale się nie zatrzymywał teraz próbuje płynąć ale majta na wszystkie strony i płacze przewodyProsiłem ich aby przed wysłaniem sprawdzili u wyglad ze strasznie nie uczciwi ani nie zetelni zarzadalem od nich informacji co zostało wymieniony na jakie numery seryjne mam zamiar ciągnąć problem po otrzymaniu tych informacji z MotorGuid czy nie wsadzili mi czegos starego lub nie mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ja dostałem info że części co miały przyjść nie przyszły... I że wykręca mi tą część z nowego silnika i że odesla mi silnik za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Testuje silnik po powrocie z serwisu Parkera, niestety nie dość że przysłali mi w nieoryginaln opakowaniu który celowo przetrzymałem to naprawa doprowadzilela do tego ze silnik dziala gorzej niż przed wyslalenie płacze się prawie za każdym razem przy kotwiczeniu z pilota. Nie ma mowy o doplywaniu do punktu wczesniej plynol ale się nie zatrzymywał teraz próbuje płynąć ale majta na wszystkie strony i płacze przewodyProsiłem ich aby przed wysłaniem sprawdzili u wyglad ze strasznie nie uczciwi ani nie zetelni zarzadalem od nich informacji co zostało wymieniony na jakie numery seryjne mam zamiar ciągnąć problem po otrzymaniu tych informacji z MotorGuid czy nie wsadzili mi czegos starego lub nie mojego.Zgłoś reklamacje powtórnie, niech podstawiają kuriera na swój koszt i zabierają ponownie. Przy trzecim zgłoszeniu żądać zwrotu gotowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Najważniejsze że problem skutecznie rozwiązany przez motorguide z to że Parker daje d to już inna sprawa. Silniki są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ja dostałem info że części co miały przyjść nie przyszły... I że wykręca mi tą część z nowego silnika i że odesla mi silnik za tydzieńJa bym się tak szybko nie cieszył po tym co mnie dziś spotkało moja część niby dotarła ale w tym co zrobili nie ma nic o wymianie czegokolwiek, przyjechałem na urlop szczęśliwy że silnik wreszcie po 4 tygodniach będzie płynął po ścieżce i do punku z echa a okazuje się że już nie stanę na wodzie w punkcie nawet z pilota, aby porzucać bo silnik się płacze za każdym razem aż na sam koniec słychać trzeszczenie silnika czy sprzęgła wcześniej nie było z pilota takich problemów, więcej już zepsuć nie mogli naprawdę Parker to tragiczny serwis.Jutro będę do nich dzwonił co dalej.Ale urlopu nad woda mi nie zwrócą. A ja jestem w kraju kilka razy w roku to naprawdę denerwujące takie zachowanie serwisu gdzie prosiłem ich o sprawdzenie czy wszystko działa prawidłowo, przypuszczam że nie mają chęci ani możliwości sprzedania na wodzie.Miał być tylko zaktualizowany a zrobił się z tego zwykły silnik elektryczny ze sterowaniem z pilota w prawo i w lewo i prędkość to jeszcze działa. Nawet przestało działać lub działa dozo gorzej płyniecie na kurs wogóle tego nie trzyma, nagrałem filmiki z chęcią wam to udostępnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ja bym się tak szybko nie cieszył po tym co mnie dziś spotkało moja część niby dotarła ale w tym co zrobili nie ma nic o wymianie czegokolwiek, przyjechałem na urlop szczęśliwy że silnik wreszcie po 4 tygodniach będzie płynął po ścieżce i do punku z echa a okazuje się że już nie stanę na wodzie w punkcie nawet z pilota, aby porzucać bo silnik się płacze za każdym razem aż na sam koniec słychać trzeszczenie silnika czy sprzęgła wcześniej nie było z pilota takich problemów, więcej już zepsuć nie mogli naprawdę Parker to tragiczny serwis.Jutro będę do nich dzwonił co dalej.Ale urlopu nad woda mi nie zwrócą. A ja jestem w kraju kilka razy w roku to naprawdę denerwujące takie zachowanie serwisu gdzie prosiłem ich o sprawdzenie czy wszystko działa prawidłowo, przypuszczam że nie mają chęci ani możliwości sprzedania na wodzie.Miał być tylko zaktualizowany a zrobił się z tego zwykły silnik elektryczny ze sterowaniem z pilota w prawo i w lewo i prędkość to jeszcze działa. Nawet przestało działać lub działa dozo gorzej płyniecie na kurs wogóle tego nie trzyma, nagrałem filmiki z chęcią wam to udostępnię.Kalibrowaleś silnik po serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ciesz się że skręca moj przestał się obracać w jedną stronę po serwisie ... ps. Na bank napiszą że musisz kalibracje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Po wymianie/update jest procedura kalibracyjna do nowego wariantu. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Kalibrowaleś silnik po serwisie?Tak jak najbardziej robiłem to 3 razy , problem jest w kompasem I jesli jest jakis czujnik polozenie w osi to jest z nim cos nie tak, pamietam ze przed wyslaniem jak sie go obracalo na maxa w jedną I druga storne to miejwiecej po pelnym obrocie stawal w punkcie 0 teraz tego nie robi staje, ale w haotycznych punktach Edytowane 13 Czerwca 2021 przez Michal Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Po wymianie/update jest procedura kalibracyjna do nowego wariantu. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaKalibracje trzeba zrobic to wiem przysłali instrukcje wszystko wyglądało wspaniale, robilem ja na poczatku w podpięta siecią NMEA2000 i po niepowodzeniu odpiołem od sieci i robiłem kalibracje 2x bez sieci. Ewidentnie nie poznaje silnika jakby byl nie ten sam nie zachowywal sie tak wcześniej inaczej pojechal by do Parkera 3 lata temu. Tu filmiki https://youtu.be/J6iC5MRgojohttps://youtu.be/d3K7tN90lM4https://youtu.be/GyF4uccuwE4 Jeśli dopatrzycie się czegoś co robię źle to proszę o info, jutro będę robił 2 podejście.Potem telefon do Parker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Czy ma ktoś wiedzę nt. nowych egzemplarzy silnika? Mam zamówiony od marca, czekam na dostawę, ale jak to czytam i oglądam to się zastanawiam, czy nie zrezygnować z zakupu. Użytkuje ktoś nowe, nie wymagające aktualizacji? Czy z nimi też są takie niespodzianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Odnośnie moich problemów po serwisowych, jak sadzicie czy reset wykonany jako M 114 coś może pomóc, co tak naprawdę robi ta funkcja czy nie wykasuje czegoś co mogło by wpłynąć na jakieś ustawienia serwisowe do których nie mamy dostępu?Z opisu wynika że resetuje jakieś kalibracje producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 (edytowane) Drugie podejście rozwiązało problemy mozliwe ze pomógł nacsl amym początku reset do ustawień fabrycznych. Po resecie M114 i próbie kalibracji kompasu miałem problem z kalibracja mimo krecebia kolek silnik przechodził w stan uśpienia dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika kalibracja przebiegła prawidłowo, zrobiłem to 2x tak jak w instrukcji i wygląda ze wszystko jest ok. Także współpraca z echem jest prawidłowa. Edytowane 14 Czerwca 2021 przez Michal Sz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pampi Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Przeczytałem cały wątek. Czyli po prawie 3 llatach problemy jakie występowały w xi3 są naprawione ? Jak kupie to nie będę miał żadnych problemów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Przeczytałem cały wątek. Czyli po prawie 3 llatach problemy jakie występowały w xi3 są naprawione ? Jak kupie to nie będę miał żadnych problemów?Teoretycznie tak jest- o ile kupisz- bo u nas dostępność ponoć słaba, i będzie to silnik z tego roku produkcji. Zapytaj się u dystrybutora jak jest z nimi. Generalnie jak nie sieciujesz z ekranem- działają spoko- z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Ja właśnie kupiłem w zeszłym tygodniu, dzisiaj pierwsze pływanie co prawda jeszcze nie podłączyłem do sieci, nie robiłem żadnych aktualizacji . Ale z pilota wszystko działa miodzio. Szczerze, po przeczytaniu wątku oczekiwałem od niego zdecydowanie mniej . Póki co mogę powiedzieć ze przerósł moje najśmielsze oczekiwania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pampi Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Jam bym chciał jednak żeby w sieci śmigał i dopływał na waypoint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Jam bym chciał jednak żeby w sieci śmigał i dopływał na waypoint.Właśnie podłączyłem XI3 do sieci NMEA2000 i domagał się aktualizacji. Zignorowałem te żądanie. Na ekranie Lowrance elite ti2 w sterowaniu silnikiem (zakładka po lewej stronie) nie było widocznych przycisków. Była wyświetlana informacja że niedostępny jest komputer autopilota.Silnik kupiony na początku 2021 r. Nr seryjny i model nie mieści się w zakresie numerów dla których możliwa jest aktualizacja z użyciem karty SD.Jeśli zgodzę się na tę aktualizację, o której był monit w trakcie początkowego uruchomienia w sieci, to czy nie skończy się to serwisem? Edytowane 10 Lipca 2021 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Właśnie podłączyłem XI3 do sieci NMEA2000 i domagał się aktualizacji. Zignorowałem te żądanie. Na ekranie Lowrance elite ti2 w sterowaniu silnikiem (zakładka po lewej stronie) nie było widocznych przycisków. Była wyświetlana informacja że niedostępny jest komputer autopilota.Silnik kupiony na początku 2021 r. Nr seryjny i model nie mieści się w zakresie numerów dla których możliwa jest aktualizacja z użyciem karty SD.Jeśli zgodzę się na tę aktualizację, o której był monit w trakcie początkowego uruchomienia w sieci, to czy nie skończy się to serwisem?Istnieje takie ryzyko. Bo jak się zwiesi- a to się zdarza, trzeba odłączyć zasianie a to może zniszczyć płytę główną, co akurat miało miejsce u mnie. To że silnik kupiony na początku br. nie jest wyznacznikiem, bo on mógł leżeć na półce w czasie, gdy nie było jeszcze update dostępne. Po sezonie wyślesz im na serwis, niech robią co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) Numery seryjne podlegające aktualizacji są z zakresu po 9D364014 (July 2017) i przed 9D411539 (May 2019). Ja mam silnik z nr seryjnym 9D468434. Więc może ta aktualizacja nie skończy się katastrofą? W instrukcji aktualizacji z użyciem karty SD jest opisane że mimo wykonania aktualizacji z karty może pojawić się monit o aktualizację i trzeba ją zatwierdzić. Czy ktoś z was tak miał? I jak to przebiegło?Po drugie padł mi pilot. A może nawet od początku miał defekt. W ekspresowym tempie rozładowuje baterie. Nieszczęście do kwadratu. I to w środku sezonu. Edytowane 11 Lipca 2021 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi