hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Sprawdziłem prawie 900zł z opłatami, trochę taniej ale czy warto, w razie awarii... Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaRóżne aukcje bywają. Fakt, że od mojego zakupu $ podrożał. Fakt, zakupy za granicą to dodatkowy dreszcz emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Nie.ryzyka , niema zabawy , myślę że.te.nramki.sie.chyba az tak często nie psuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Mój zaprzyjaźniony lokalny sklep ma na sprzedaż xi5, piszę tutaj bo kilka osób pytało mnie gdzie kupowałem tak szybko swój silniczek. Jest jedna sztuka jeszcze, jak coś dam namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Czy do Xi3 i Xi5 pasuje taka sama podstawa szybkiego montażu/demontażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Czy do Xi3 i Xi5 pasuje taka sama podstawa szybkiego montażu/demontażu ?Tak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Tak Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDziękuje za wyczerpującą odpowiedź Bałem się, że będę musiał wiercić kilka dziur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Odnośnie podstawy mam pytanie... Czy ktoś przerabiał temat dodatkowej części, tej którą się montuje na łodzi, żeby nie kupować całej podstawy? Krótko, chodzi o to: jeden silnik z zamontowaną podstawą do zastosowania na dwóch łodziach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Odnośnie podstawy mam pytanie... Czy ktoś przerabiał temat dodatkowej części, tej którą się montuje na łodzi, żeby nie kupować całej podstawy? Krótko, chodzi o to: jeden silnik z zamontowaną podstawą do zastosowania na dwóch łodziach...Foxboat to miał na sklepie, ale cena niezbyt odległa od kompletnej podstawy z tworzywa z tego co kojarzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Mam problem z pedałem nożnym, przestał reagować, włącza się normalnie ale przyciski nie działają. Ktoś z was miał podobny problem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Mam problem z pedałem nożnym, przestał reagować, włącza się normalnie ale przyciski nie działają. Ktoś z was miał podobny problem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Baterie sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Pierwsze co zrobiłem to wymieniłem baterie, pedał się włącza i wyłącza co potwierdza sygnał dźwiękowy ale przyciski nie reagują. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 jaki masz silnik? Xi3/Xi5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Xi5 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 (edytowane) Sparować trzeba.1. Odłącz kable akumulatora od źródła zasilania. Odczekaj 30 sekund, a następnie podłącz silnik do źródła zasilania. 2. W mniej niż dziesięć sekund naciśnij przytrzymaj jednocześnie śmigło i przycisk kotwicy Edytowane 24 Października 2021 przez nurek28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Pedał był cały czas sparowany z silnikiem, wyciągałem go z bakisty, włączałem i śmigał. Myślicie ze mógł sam stracić połączenie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Pedał był cały czas sparowany z silnikiem, wyciągałem go z bakisty, włączałem i śmigał. Myślicie ze mógł sam stracić połączenie ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak, to oprócz baterii najpowszechniejsza przyczyna niedziałania osprzętu radiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Jutro sprawdzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 No i cos mi się stało, kilka lat nie miałem żadnego problemu z silnikiem Xi3 i Lawrence 7 Ti2 odnośnie zakłóceń nie było żadnego problemu podczas pracy silnika dziobowego,ostatnio wybrałem się na rybki pod koniec października i w pewnym momencie na kotwicy ekran zaczął zmieniać wykres w zależności od prędkości silnika zakłócenia były tak silne ze podnosił się nawet poziom dna.System zasilania u mnie jest od samego początku taki sam z jednego accu LiFePO4 100Ah zasilam silnik i Echo i nie było wczesnej żadnych problemów.Nie mam teraz możliwości przyjrzenia się dokładniej temu problemowi ale postanowiłem zapytać się was czy ktoś zauważył podobny problem.Problem wystąpił przy powrocie z pływania po prostu nagle.Jakieś propozycje od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Napisałeś że pływasz kilka lat , oby nie było tak że instalacja elektryczna już nie jest tak sprawna jak wcześniej . Mój przykład jak miałem nowy samochód radio CB dziłało idealnie ale już po 7 latach zaczeły wchodzić zakłócenia . I jeszcze jedna sprawa miałem rozdzielacz pod zapalniczkę dla 2 telefonów i skubany tak zakłócał że radio za miastem gubiło mi sygnał , zobacz czy coś nowego nie podłączyłeś bo nawet przez myśl Ci nie przejdzie ile rzeczy potrafi siać tak w gwarze krótkofalarskiej , a to drugie moje hobby po wędkarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam czytałem gdzieś artykuł że silniki elektryczne do łodzi źle znoszą prąd z akumulatora lifepo4 ,że po jakimś czasie pada elektronika ,próbowałem go znaleźć ale mi się nie udało.Może pójść tym tropem i sprawdzić silnik w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam czytałem gdzieś artykuł że silniki elektryczne do łodzi źle znoszą prąd z akumulatora lifepo4 ,że po jakimś czasie pada elektronika ,próbowałem go znaleźć ale mi się nie udało.Może pójść tym tropem i sprawdzić silnik w serwisie.Różne są silniki, różna elektronika- nie generalizuj. Jeśli ktoś piłuje wysokim prądem tańsze silniki z kiepsko rozwiązanym chłodzeniem elektroniki- może tak być, mają one w instrukcjach malowniczy zapis - nie przekraczać ciągłej pracy na maksymalnym obciążeniu dłużej niż......U mnie 3 sezony z litem na pokładzie i wpiętym weń Xi3- bez żadnych problemów tego typu, co nie oznacza że bez problemów w ogóle , ale to już rozwiązane przez akcje serwisową dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam czytałem gdzieś artykuł że silniki elektryczne do łodzi źle znoszą prąd z akumulatora lifepo4 ,że po jakimś czasie pada elektronika ,próbowałem go znaleźć ale mi się nie udało.Może pójść tym tropem i sprawdzić silnik w serwisie.A czym się różni ten prad z akumulatora Lifepo4 od tego z AGM/gel/acid ? Chyba był to jakiś wywód napisany przez MC company... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) A czym się różni ten prad z akumulatora Lifepo4 od tego z AGM/gel/acid ? Chyba był to jakiś wywód napisany przez MC company...Pewnie ten wywód warty to samo, co ich podnoszenie mocy silnika przekrojem kabli zasilających.... Edytowane 10 Listopada 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Producenci nie zaleca dłuższej eksploatacji na najwyższych biegach, że względu na wyższe napięcie LFP. W kwasie napięcie na najwyższych biegach leci na łeb na szyję, lfp ze wzgledu na niską rezystancję trzyma jak skała. W minn kocie jest bezpiecznik w główce na uziemieniu, nie wiem czy jest tak samo w MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Mg xi3 podczas kotwiczenia wyłącza się gps i zwalnia kotwice, ktoś z was spotkał się z taką sytuacją? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi