hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 W instrukcji jest napisane:Jeśli pilot ręczny ma zostać usunięty z pamięci silnika do trolingu należy nacisnąć lewą strzałkę, prawą strzałkę oraz przycisk śruby napędowej w tym samym czasie. W celu używania pilota ręcznego z silnikiem do trolingu wymagane będzie ponowne wykonanie procedury łączenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 W instrukcji jest napisane:Jeśli pilot ręczny ma zostać usunięty z pamięci silnika do trolingu należy nacisnąć lewą strzałkę, prawą strzałkę oraz przycisk śruby napędowej w tym samym czasie. W celu używania pilota ręcznego z silnikiem do trolingu wymagane będzie ponowne wykonanie procedury łączeniaDziękuję - jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Jeszcze raz dziękuję - zadziałało. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin186 Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Czy są jakieś inne opcje,zamienniki gniazdo/wtyczka niż oryginał od MG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Są różne wtyczki - złącza np.Rema.Poczytaj trochę wątek.Ja używam czerwonych złączek 60A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin186 Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Złączki widziałem,bardziej zależy mi na gnieździe zamontowanym na sztywno coś jak gniazdo usb w river foxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 W wodomanii masz zamienniki wtyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Ja urzywam do 5 tego od kilku sezonow bez problemowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Znacie może powód dla którego silnik działa odwrotnie niż przyciski na pilocie? Tzn. np. strzałka w przód a płynie w tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Może główka silnika była obrócona:)Strzałka w tył może służyć raczej do przedstawienia przy włączonej kotwicy.Lewo prawo działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Strzałką w górę przyspieszasz A w dół zwalmiasz. Wstecznego to nie ma Tylko przez obrót silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Głowa i śruba są dobrze zamontowane. W ustawieniu silnika do przodu, czyli kable wychodzą z tyłu głowy ( śruba z tej samej strony) wciśnięcie plusa powoduje wsteczny kurs. Lewo prawo działa. By płynąć do przodu trzeba zrobić obrót głową kablami do przodu... może coś w wtyczce być namieszane ? Edytowane 29 Maja 2022 przez amalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 ... nie działa też funkcja kotwicy. Silnik nowy pierwszy dzień na wodzie. Wszelkie kalivracje z instrukcji nie działają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Wszystko jest dobrze.Śruba ma być ustawiona w stronę rufy.Silnik ciągnie łódkę.Strzałką w przód przyspieszasz w tył zwalniasz.Jeżeli nie działa kotwica to nie jest dobrze ... Sam robiłeś podłączenie?Ja bym spiął bez wtyczki bezpośrednia do aku.Jaką masz wtyczkę? Sam montowałeś? Edytowane 29 Maja 2022 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Tak ustawienie śruby jest poprawne jednak nie powinien przyśpieszać do tyłu będąc ustawionym do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Wyrzuć wtyczkę. Podłącz bezpośredni do aku. Sparuj ponownie pilota z silnikiem - jeżeli nie będzie działał poprawnie reklamuj.jak patrzysz na silnik to od Twojej strony masz kable? Edytowane 29 Maja 2022 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 ... nie działa też funkcja kotwicy. Silnik nowy pierwszy dzień na wodzie. Wszelkie kalivracje z instrukcji nie działają...Po włączeniu zasilania po krótkiej chwili uruchomi się GPG, dioda GPS mignie na krótką chwilę i zasygnalizuje to krótkim „beep” natychmiast wciskasz i trzymasz przycisk M oraz wciskasz 3x przycisk nr 1. Zrobiłeś tak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 To silnik znajomego byliśmy razem na wodzie, mój działał jego świrował. Miał instrukcje i działał zgodnie z nią... koła sekwencje przycisków itp kilkanaście razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 To silnik znajomego byliśmy razem na wodzie, mój działał jego świrował. Miał instrukcje i działał zgodnie z nią... koła sekwencje przycisków itp kilkanaście razy... Bez kalibracji kompasu, żadne inne funkcje związane z gps nie będą działały. To trzeba zrobić jako drugą czynność zaraz po parowaniu pilota z silnikiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Ok, dziękuję Panowie za pomoc. Przekażę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Bez kalibracji kompasu, żadne inne funkcje związane z gps nie będą działały. To trzeba zrobić jako drugą czynność zaraz po parowaniu pilota z silnikiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProSławek- działają, bo pływam z ludźmi co nigdy tego nie robili a jakoś to się kula. Overall M112 też trzeba zrobić i to jeśli jedziesz 100 i więcej km na wodę- kompas musi być dostosowany do lokalnych, zmiennych warunków magnetycznych. Koledze powyżej to trzeba po prostu przekazć by zrobił obie kalibracje. Jeśli to nie pomoże to chyba M114 resetuje silnik i zacząć od nowa- jeśli to nie da rady- serwis. Mój MG wraca do mnie na dniach po update softu,bo coś tam do końca też nie chodziło- a ja głupi kliknął update na wodzie i zaczął się cyrk , który zakończyła wizyta w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Wczoraj robiłem pływanie na swoim nowym silniku i po wyjęciu z pudełka rzeczy z gps nie działały czyli setup fabryczny. Tak powinno to być więc jeśli ktoś tego nigdy nie robił to ktoś wcześniej musiał to zrobić przed sprzedażą silnika. Btw, poprzedni silnik wytrzymał 5 lat i padł moduł gps, wstępna diagnoza taka że przewód przy module ukręcony, ale pewności nie mam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Kolego witaj w klubie,prawdopodobnie masz tak samo wadliwy silnik jak mój,ja swój odesłałem na serwis już po 3dniach,(a już po 10min na wodzie widziałem że coś jest nie tak)chyba trafiła się jakaś felerna partia,tez silnik nowy,u mnie nie łączył GPS,przez 3dni złapał może dwa razy,nie jesteś w stanie zrobić kalibracji,funkcje GPS kompletnie bezużyteczne,mój wysłałem 10maja,zaraz czerwiec,jutro będę dzwonic pytać, upominać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Witam przy montażu silnika dziobowego trzeba zachować chronologię po zamontowaniu na Łodzi po pierwsze wykonać rejestrację pilota lub pedału następnie wyosiować silnik do kadłuba łodzi, a następnie na wodzie pozycjonowanie modułu GSP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 (edytowane) Znośnie działa ten przetwornik w xi3? Chciałbym go podpiąć pod Elite FS i używać jako jedynego przetwornika przy kajaku. I kolejne pytanie: czy rozsądnie będzie w ogóle działała ta xi3 zamontowana na rufie kajaku? Edytowane 3 Czerwca 2022 przez PABL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi