Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bez znaczenia jaki Xi weźmiesz dla kotwiczenia. Xi5 można używać z pilotem i pedałem jednocześnie, wyłącza się po położeniu na sanki od razu i ma trochę większy pędnik.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

Pędnik jest taki sam. Sprawdzałem po nr części, więc nie jest tak jak piszesz.

• 0

Pędnik jest taki sam. Sprawdzałem po nr części, więc nie jest tak jak piszesz.

Nie wiem jak jest obecnie, bo np

kiedyś xi5 miał dwulopatkową śrubę. Swojego mg kupowałem 3 lata temu, służy już komu innemu. Od 2.27 zobacz https://youtu.be/Jw1CruwDrnw

Overall xi3 do mniejszych łodzi a xi5 do większych- takie są rekomendacje za wielką wodą.

• 0

kiedyś xi5 miał dwulopatkową śrubę. Swojego mg kupowałem 3 lata temu, służy już komu innemu. Od 2.27 zobacz https://youtu.be/Jw1CruwDrnw

Overall xi3 do mniejszych łodzi a xi5 do większych- takie są rekomendacje za wielką wodą.

Ciekawe... Bo komponenty są identyczne. Wiem bo zamawiałem osłonę i oringi do silnika Xi3. Numery komponentów były identyczne z Xi5. Więc pewnie to marketing.

Edytowane przez jarbol

• 0

Ciekawe... Bo komponenty są identyczne. Wiem bo zamawiałem osłonę i oringi do silnika Xi3. Numery komponentów były identyczne z Xi5. Więc pewnie to marketing.

Co było a nie jest, nie ma znaczenia, może nastąpiła unifikacja -moduly GPS też są już inne od 4 lat...

• 0

Dostałem od nich informację, że silników Motorguide nie wysyłają w ogóle do PL i jeśli złożę zamówienie to będzie anulowane. 

Ogarnąć można inaczej bez problemu. Tak tylko wspominam, żebyś dopytał, bo przerabiałem to ostatnio.

Maciek

Edytowane przez Maciek_7
  • Like 2

• 0

Panowie mam problem. Może ktoś to przerabiał... Było wszystko ok i niespodziewanie silnik przestał działać z pilota na przyciski w lewo i w prawo, wszystkie inne tj, zadanie kursu włącz/wyłącz, kotwica itd działają tylko nie reaguje lewo/prawo... Zastanawiam się czy to coś w silniku, czy z pilotem jest problem, ale mam obawy, że to pierwsze. Silnik po gwarancji... Najprościej było by sprawdzić innym pilotem, niestety nie mam nikogo takiego w mojej okolicy... Może ktoś zna taki przypadek...?

• 0

c

Czy ktoś wie czy w Motorguide Xi3 istnieje adapter do montażu na pawęży jak w Haswing Cayman?

chyba haswing sam w sobie nie ma takiego adapteru. Trzeba dokupić uchwyty pawężowe (chyba tak to się nazywa) i tak samo jest z motorquide-m. Wydaje mi się że w xi3 powinno być podobnie jak w xi5 -  tak mam zamontowane to na pontonie

post-64358-0-12626800-1659966226_thumb.jpg   post-64358-0-64178700-1659966162_thumb.jpg  post-64358-0-14338800-1659966171_thumb.jpg

post-64358-0-68624800-1659966177_thumb.jpg   post-64358-0-47226400-1659966192_thumb.jpg  post-64358-0-71222400-1659966199_thumb.jpg

post-64358-0-71713400-1659966215_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Dzięki wielkie kolego, dokładnie o to mi chodziło, o te uchwyty. Czy kupowałeś te do caymana? Czy w motorguide są otwory na te uchwyty czy trzeba było coś wiercić i kombinować.

Kumpel kupował do caymana, ja mam xi5. Na ostatnim zdjęciu widać "nacięcia" montażowe. Rozstawem pasują na trzy ustawienia - nic nie trzeba wiercić. Ustawiasz jak bardzo potrzebujesz wysunąć ramię silnika, by nie obcierało o dziób łodzi lub coś innego

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Panowie mam problem. Może ktoś to przerabiał... Było wszystko ok i niespodziewanie silnik przestał działać z pilota na przyciski w lewo i w prawo, wszystkie inne tj, zadanie kursu włącz/wyłącz, kotwica itd działają tylko nie reaguje lewo/prawo... Zastanawiam się czy to coś w silniku, czy z pilotem jest problem, ale mam obawy, że to pierwsze. Silnik po gwarancji... Najprościej było by sprawdzić innym pilotem, niestety nie mam nikogo takiego w mojej okolicy... Może ktoś zna taki przypadek...?

Mialem ten sam problem ale rozwiazal sie sam silnik byl nie urzywany przez okolo 2 tygodnie po jakims czasie wlaczylem z ciekawosci wszystko gra i byczy robi jak powinno

• 0

Mialem ten sam problem ale rozwiazal sie sam silnik byl nie urzywany przez okolo 2 tygodnie po jakims czasie wlaczylem z ciekawosci wszystko gra i byczy robi jak powinno

Może to banalne, ale u mnie też był problem z reakcją na poszczególne przyciski, ale wymiana baterii pomogła.

• 0

Panowie, jak to jest z silnikami z USA, trzeba pewnie zmienić oprogramowanie GPS aby używać ich w pl, orientuje się czy jestem to w stanie zrobić sam?

A skąd taki wniosek? Czy pozycjonowanie GPS jest inne w USA i u nas? Kierunki magntyczne także?

• 0

Nie wiem, stąd moje pytanie. Mam możliwość odziedziczyć silnik ze stanów i zastanawiam się czy będzie działał u nas poprawnie, czy w przypadku kiedy będę chciał podłączyć go z echo wszystko będzie grało.

To polecam mój wpis blogowy, może się nieco rozjaśni: Silniki dziobowe- możliwości integracyjne z ploterami. (sonaryimapy.blogspot.com)

• Like 1