hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Czy jak sporadycznie raz do roku jadę na szkiery, to warto kupić xi5 na słoną wodę, czy zwykły wystarczy, aby go nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościach najniższa cena była ok.3300zł !!!!Zamówiłem na EBAY ze stanów, sklep boat-goat. Paczka przyszła w niecałe 2 tygodnie. Moduł+wysyłka+cło wyszło razem niecałe 1900zł. Wymieniłem w kilka minut, banalnie proste.Nie mogę tego zrozumieć jak jesteśmy dymani przez polskich dystrybutorów. Każdy chce zarobić, ale to jest przesada! Najważniejsze- silnik i GPS działa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościach najniższa cena była ok.3300zł !!!!Zamówiłem na EBAY ze stanów, sklep boat-goat. Paczka przyszła w niecałe 2 tygodnie. Moduł+wysyłka+cło wyszło razem niecałe 1900zł. Wymieniłem w kilka minut, banalnie proste.Nie mogę tego zrozumieć jak jesteśmy dymani przez polskich dystrybutorów. Każdy chce zarobić, ale to jest przesada! Najważniejsze- silnik i GPS działa Polska to nie jest kraj dla biednych ludzi... Juz kilka razy się o tym przekonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Moje echo u polskiego dystrybutora kosztowało ponad 20 koła. Kupiłem w Niemczech. Za 3000 euro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Panowie podrzuci ktoś na maila skan kartki z kodami do xi5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Panowie podrzuci ktoś na maila skan kartki z kodami do xi5?https://jerkbait.pl/topic/103537-motorguide-xi3-xi5/?p=2620690Niemazaco... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 Gdyby ktoś potrzebował obie strony https://drive.google.com/file/d/1K38xjfwsEv8J5KIlOVaU6FQeTIcDPR_X/view?usp=sharing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Koniec drogi Motorgajda, oby po przejęciu przez Lowrance nie zrezygnowali z produkcji i oby to, co wyjdzie nie potrzebowało już gateawayów. MotorGuide - Contact Support 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radek Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Witam Mam pytanie odnośnie xi5 czy jest jakiś kod do aktywowania GPS , lub co może być przyczyną tego, że po próbie skalibrowania nie włącza się w ogóle dioda , czy wykonanie nie pełnej kalibracji blokuje GPS-a ? Przed kalibracją GPS działał ale kręcił silnikiem od czasu do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Nie ma kodu do aktywowania GPS. Jak nie świeci dioda i nie działa to jest padnięty moduł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Dioda powinna się świecić po chwili jak GPS złapie sygnał. Jeśli tak się nie dzieje to tak jak pisał wyżej kolega.Albo padł moduł GPS slbo padła płyta główna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 (edytowane) Albo kabel się ukręcił.Lubi się uszkodzić przy samej kostce. U mnie po naprawie modułu gps załapał dopiero po 5 min.Myślałem że trzeba będzie znowu rozkręcać. Edytowane 11 Listopada 2024 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebastian_CKFishing Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Witam .MotorGuide xi3 , od kilku wyjazdów moja dziobówka dziwnie sie zachowuje tzn przy szybkim obrocie zaczyna wydawać głóśny dźwięk tak jakby coś się zacierało, przy wolnym obkręcaniu jest ok. Przy następnym pływaniu nagram filmik i wrzucę jak sprawa wygląda. Czy jest w PL jakiś serwis? bądź czy ktoś rozkręcał samodzielnie? Po 5 latach pewnie trzeba coś nasmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Witam .MotorGuide xi3 , od kilku wyjazdów moja dziobówka dziwnie sie zachowuje tzn przy szybkim obrocie zaczyna wydawać głóśny dźwięk tak jakby coś się zacierało, przy wolnym obkręcaniu jest ok. Przy następnym pływaniu nagram filmik i wrzucę jak sprawa wygląda. Czy jest w PL jakiś serwis? bądź czy ktoś rozkręcał samodzielnie? Po 5 latach pewnie trzeba coś nasmarować Oficjalny serwis jest w Parker Poland. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Panowie ( zwłaszcza jeden ) z Parkera bardzo OK. Właśnie jutro jadę odebrać silnik po wymianie płyty głównej na nową ( nie komunikowała się z modułem GPS który swoją drogą też był nowy - przyleciał z USA ale miałem problem z aktywacją GPS i okazało się że płyta też była uszkodzona ). Kontakt pierwsza klasa. Najpierw próba wsparcia telefonicznego a później wizyta u nich w serwisie. Po każdej czynności telefon z informacją i ustaleniem dalszego planu działania.Jak wszystkie serwisy by tak działały to była by bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Panowie ( zwłaszcza jeden ) z Parkera bardzo OK.Właśnie jutro jadę odebrać silnik po wymianie płyty głównej na nową ( nie komunikowała się z modułem GPS który swoją drogą też był nowy - przyleciał z USA ale miałem problem z aktywacją GPS i okazało się że płyta też była uszkodzona ). Kontakt pierwsza klasa. Najpierw próba wsparcia telefonicznego a później wizyta u nich w serwisie. Po każdej czynności telefon z informacją i ustaleniem dalszego planu działania.Jak wszystkie serwisy by tak działały to była by bajka.Nigdy nie było problemów w kontakcie z nimi, jedynym- dostępność części. Złego słowa o nich nie powiem także, choć ze składu, który walczył z moim motorgajdem w 2020r. tam już chyba nikogo nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebastian_CKFishing Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Ok dzięki wielki za pomoc , nagram filmik i im podeślę , pewnie juz taki przypadek nie jeden był. Oby wytrzymała do końca sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roobek Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć Mam pytanie do doświadczonych kolegów Stoję przed wymianą dziobówki do tej pory pływałem sobie na HasWingu cayman 55 lbs plus GPS w zasadzie nie narzekam na niego, czasami podczas manewru potrafi rozłączyć się z pilotem ale mam już to tak opanowane że w zasadzie automatycznie szybciutko wracam z nim do normalnej pracy. Funkcja kotwicy jaką oferuje spełnia moje oczekiwania. A teraz do rzeczy, nabyłem drogą kupna sondę Lowrence HDS 10 PRO no i zamarzyłem aby kupić sobie teraz silnik MotorGuide,aby wykorzystać trochę bardziej potencjał i możliwości dzisiejszej technologii. Niestety zastanawiałem się zbyt długo i przepadła mi fajna promocja na model XI5 zostały jeszcze XI3 i teraz moje pytanie czy czekać i liczyć ze jeszcze pojawia się XI5 czy brać XI3 ?? Jesteście mi w stanie coś doradzić ?? Czy ktoś z Was korzystał z obu silników i ma jakieś konkretne argumenty za jednym czy drugim ?? Chciał bym spiąć silnik z echem aby np. Dopłynąć sobie do waypointa z echa.Pozdrawiam Robert Edytowane 3 Grudnia 2024 przez roobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 CześćMam pytanie do doświadczonych kolegówStoję przed wymianą dziobówki do tej pory pływałem sobie na HasWingu cayman 55 lbs plus GPS w zasadzie nie narzekam na niego, czasami podczas manewru potrafi rozłączyć się z pilotem ale mam już to tak opanowane że w zasadzie automatycznie szybciutko wracam z nim do normalnej pracy. Funkcja kotwicy jaką oferuje spełnia moje oczekiwania.A teraz do rzeczy, nabyłem drogą kupna sondę Lowrence HDS 10 PRO no i zamarzyłem aby kupić sobie teraz silnik MotorGuide,aby wykorzystać trochę bardziej potencjał i możliwości dzisiejszej technologii. Niestety zastanawiałem się zbyt długo i przepadła mi fajna promocja na model XI5 zostały jeszcze XI3 i teraz moje pytanie czy czekać i liczyć ze jeszcze pojawia się XI5 czy brać XI3 ?? Jesteście mi w stanie coś doradzić ?? Czy ktoś z Was korzystał z obu silników i ma jakieś konkretne argumenty za jednym czy drugim ?? Chciał bym spiąć silnik z echem aby np. Dopłynąć sobie do waypointa z echa.Pozdrawiam RobertFunkcje nawigacyjne w obu silnikach są takie same, różnica techniczna to wyłacznik kontatronowy w xi5 a nie czasowy- gdy go składasz, dwuknałowe WiFi w xi5 dla pedała i pilota jednocześnie. Kiedyś pędnik Xi5 był większy, nie wiem jak jest teraz. Co do meritum- ta marka została wykupiona przez Lowrance i ponoć na wiosnę mają być już 12V dziobówki spod ich szyldu. Nie wiem, czy będzie to z problematycznym gatewayem czy bezpośrednio w sieć nmea - tak jak ich inne silniki, ale taka dziobówka ma się pokazać na rynku. Kwestia czasu, jaki chcesz/możesz czekać na tę nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roobek Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Super dziękuję za odpowiedź ????????Z tego co wczytuję się w różne informację to dość częstym przypadkiem jest problem z komunikacją echa i silnika czy dla obu przypadków jest tak samo czy może z którymś jest mniej problemów ??Z tego co się orientowałem to aktualnie śruby napędowe są te same dla obu silników.Jeśli chodzi o wbudowane sonary to w XI5 jest to teraz standard a dla XI3 są takie i takie, ale akurat to dla mnie kompletnie bez znaczenia.Zależy mi jedynie na możliwości korzystania z prostych funkcji nawigacji (czyli prowadzenia do waypointa i utrzymania kursu).Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Na motorguide już możesz się nie doczekać bo lowracne to przejęło. Mam xi5 od 2 lat spięty w sieci. Nieraz jakaś zawieszkę złapie ale ogólnie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech Szymanski Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Witam serdecznie.Mam problem z pedałem od MG, nie może się połączyć. Odkręciłem te kilka wkrętów od spodu i zauważyłem, że chyba jakaś myszka poszarpała mi kabelek od anteny ( ten co na jego końcu jest taka naklejka)skręciłem go i zaizolowałem ale bez efektu, pedał się nie łączy.Wydaje tylko jeden lub dwa sygnały ( włączony-wyłączony) Czy ktoś ma jakiś pomysł jak i gdzie go naprawić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Długosz Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Dla zainteresowanych MG Xi5 GPS + sonar, od nowości po 5. sezonach, nigdy nie pływał w słonej wodzie ????♂️???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Długosz Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Kolejny zestaw zdjęć ???? Płytkę ze szczotkami, uszczelnienie sekcji, szpilek głównych gondoli, pierścienie plastikowe prowadzące wał przez przekładanie + kpl sekcje gondoli, kupicie w sklepie River Fox w Grudziądzu. Uszczelniacze wirnika + łożyska przekładni trzeba kupować i wymienić na własną rękę ponieważ nie występują w zestawach naprawczych, tylko jako kpl podzespoły ????♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 2703tomi Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Wow, niezły bałagan miałeś w środku. Przestał działać, ze zdecydowałeś się go rozebrać i odkryłeś ten syf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi