Skocz do zawartości

Wędki Westin - informacje, opinie

przemas107

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

dziś zauważyłem że w swoim kijku Westin W3 Streetstick 2-10 uchwyt kołowrotka nieco zmienił wygląd, mianowicie zaślepka, kawałek plastiku nieco się wysunął i zrobiła się szpara. Zastanawia mnie czy to jest aby aspekt wizualny czy też może powodować dalsze problemy itd. Spotkał się ktoś już wcześniej z taką sytuacją? 

Daj kapkę kleju i wciśnij z powrotem na miejsce - tyle.

Właśnie w tym jest problem że tego nie da się ruszyć.

Na spokojnie da się to ruszyć. Jest to standardowy problem w tych wędkach (w dwóch egzemplarzach miałem to samo). Wystarczy, że podgrzejesz złącze suszarką do włosów (lub z wyczuciem opalarką) i po kawałku przesuniesz złączę do pierścienia. Na spokojnie, w kilku powtórzeniach. Na samym końcu można dać klej (żywiczny) na rant pierścienia i nadmiar wytrzeć.

Uwaga: to nie pierścień się przesunął a element złącza z nakrętką. Najprawdopodobniej winna jest dosyć miękka pianka, która odkształca się (złączę się w nią wbija) podczas przykręcania kołowrotka.

Edytowane przez Dawid.K

Na spokojnie da się to ruszyć. Jest to standardowy problem w tych wędkach (w dwóch egzemplarzach miałem to samo). Wystarczy, że podgrzejesz złącze suszarką do włosów (lub z wyczuciem opalarką) i po kawałku przesuniesz złączę do pierścienia. Na spokojnie, w kilku powtórzeniach. Na samym końcu można dać klej (żywiczny) na rant pierścienia i nadmiar wytrzeć.

Uwaga: to nie pierścień się przesunął a element złącza z nakrętką. Najprawdopodobniej winna jest dosyć miękka pianka, która odkształca się (złączę się w nią wbija) podczas przykręcania kołowrotka.

Dzięki będę to sprawdzał, czyli finalnie nie ma co się bać?

Niestety w niższych modelach westina uchwyty to najtańsze  badziewie, wykonanie też pozostawia wiele do życzenia.

Ja wymieniałem na Fuji.

Od której serii już jest ok? 

Pierwszą serie W3 mam tylko w cascie.

W3 powerlure 2nd spin wymieniałem na Fuji VSS bo nie szło tego trzymać takie gunwo, innych serii nie znam.

Jak przyszedł i wziąłem do ręki to od razu zapakowałem i odesłałem, ktoś chory na umyśle zaprojektował tak cienki uchwyt.

A kto Ci wymieniał uchwyt? drogi taki interes?

Sam sobie wymieniłem, uchwyt na Aliexpress za 5-6 dych do kupienia.

Jak przyszedł i wziąłem do ręki to od razu zapakowałem i odesłałem, ktoś chory na umyśle zaprojektował tak cienki uchwyt.

Sam blank nawet spoko, ale uchwyt to jakiś nieśmieszny żart, w dodatku zamontowany gwintem do góry, podczas łowienia gwint wrzynał się w dłoń, po pierwszej  godzinie łowienia wiedziałem że musi wylecieć. Widać że "moda" wzięła tu górę nad funkcjonalnością.