Skocz do zawartości

Wędki Westin - informacje, opinie

przemas107

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Wędka westin w4 powershad 270 xh 30/90.. Kupiłem specjalnie pod głowatka na Dunajec. Super akcja, nie jest to sztywna pałą. Jest czuła a zarazem bardzo mocna w dole. Mały minusik to przelotki nieco małe (jak na zimę)...

Piotrze jak kijek sobie radzi w nurcie z większymi woblerami.

Odnoszę wrażenie,że szczytówka może być zbyt spolegliwa.

• 3 tygodnie później...

Witam. Wobler z szerokim sterem 13 cm i ok 35 gram w dużym nurcie trochę zbyt mocno (jak dla mnie) kładzie szczytówkę. Dużo lepiej jest na spokojniejszej wodzie. Na pewno nie nadaje się do dużego nurtu z dużo większymi woblerami. Niemniej jednak jak dla mnie jest super. Jest bardzo uniwersalna bo rzuca przynętami mniejszymi niż podaje opis

• Like 1

Jak po testach?

Bardzo pozytywnie. Kijek jest czuły. Zaliczył przyłów pike'a 60cm i kompletnie nie stanowi to dla niego problemu. 

Miota 2g + 2" na bardzo duże odległości. Szczyt sprężysty ale gaśnie szybko po wyrzucie, jest szybki. Myślę, że komfortowo ogarnie do 10g maksymalnie. Jest niedoszacowany jeśli chodzi o c.w.

Jestem bardzo zadowolony z tego patyka.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Za tyle kasy to już robisz sobie wędkę z pracowni :D

Proponuję jechać do sklepu gdzie mają tą serię, pomacać przynajmniej i napisz to samo jeszcze raz. Myślenie że jak kij z pracowni to już jest super wypas jest błędne. Wszystko zależy od wykonawcy i oczywiście portfela, skoro kolegę stać i ma taki kaprys to jak najbardziej popieram.

• Like 4

Proponuję jechać do sklepu gdzie mają tą serię, pomacać przynajmniej i napisz to samo jeszcze raz. Myślenie że jak kij z pracowni to już jest super wypas jest błędne. Wszystko zależy od wykonawcy i oczywiście portfela, skoro kolegę stać i ma taki kaprys to jak najbardziej popieram.

Jakoś wędki Westina nie specjalnie przypadły mi do gustu ale popieram Cię w 100 %

Strasznie demonizuje się u nas te "wędki z pracowni".

Wyprzedzając dziwne uwagi - miałem kilka sztuk, z dobrych pracowni. Wszystkie poszły w ludzi

Edytowane przez kruz
  • Like 3

Wędka z dobrej pracowni ma sens tylko jeśli zamawiający jest w stanie doskonale określić potrzeby i detale a rodbuilder jest w stanie to zrozumieć i odtworzyć. Jeśli powyższe kwestie są spełnione to późniejsza sprzedaż wędki z pracowni podyktowana jest raczej chęcią spróbowabia czegoś nowego niż niezadowoleniem. Piszę odnośnie własnego doświadczenia ????

Edytowane przez saitt
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...