Skocz do zawartości

Wędki Westin - informacje, opinie

przemas107

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie po długiej przerwie niebytu na tym forum.

Zwracam się z pytaniem do użytkowników kija Westin W3 twitching 210, cw 15-50. Jaka ten kij ma charakterystykę, czy załaduje nim jerka o wadze 20 gram ? Czy mogę delikatnie nagiąć cw i rzucać jerkami do 60 gram (na spkojnie, a nie nasłuchując trzasku Blanku)? Mam w zamiarze wykorzystywać kijek do jerkow właśnie tym przedziale, ewentualnie 5-6 calowe gumy z nieznacznym obciążeniem. Podpięty będzie pod niego multik slx DC. Mogę sięgnąć używkę w dobrej cenie stad moje pytanie.

Z góry Dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

Będzie spoko .

Sam używam z.podobnym przeznaczeniem max rzucam 4d perch 17 oczywiście nie siłowo .

Ale też nie jakoś mega delikatnie .

Jeśli chodzi o jerki 60gramowe i szarpanie kijem to może być to nie do końca to co być powinno .

Ale używam i zadowolony jestem .

• 1 miesiąc temu...

Witam, pytanie dla posiadaczy modelu Westin W3 Powercast 248cm XH 20-80g jaki ma realny ciężar wyrzutowy, słyszałem opinię, że 70g to koniec komfortu.

Ja rzucałem max 100g, ale juz brak komfortu. 80g to taka bezpieczna granica.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Szukam czegoś pod deski z łódki, może ktoś używa WESTIN W3 JERKBAIT 195/40-130g. Jakieś opinie

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Mam, bardzo kołkowaty, już mi że dwie fajne ryby z niego spadły, no ale póki co nic lepszego nie znalazłem.

• Like 1

• 4 miesiące temu...

Witam.  Chciałem zapytać o wędkę W3 Powercast-T 2ND 248 cm 20-80 g. Jeśli chodzi o przynęty to przedział 30 do 80g, w porywach 90g. Wiem, że wersja cast jest bardziej sztywna od spiningowego odpowiednika.

Kij ma się dobrze ładować i giąć po rybą. Czy to dobry wybór ?

Drugie pytanie: czy multik Daiwa Tatula HD 200 HL LTD będzie pasował to tej gramatury przynęt ?

Z góry dzięki za info.

ugiecie

W3 Bass Finesse T&C 7'/210 ML 5-15g

Film w SlowMo

https://www.youtube....rts/6dwbUmdVN8c

60 fps

https://www.youtube....rts/h66RxH5YEno

Jakosc filmow sie poprawi jak YT ogarnie :)

Jak by ktos chcial cos wiecej na temat tego kijka to pytac, zostaje u mnie jako lekka sandaczowka

Możesz coś więcej napisać o tym kijku? Jak startuje z dołu i ile ogarnie max u góry? Jakimi główkami przy przynętach 3" fajnie się łowi?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam, ktoś rzucał powerstrikerem 20-60? w kondygnacji 218cm

Mam takowego i ładuje się spokojnie od 15 gramów i według mnie ogarnia spokojnie do 70. Podpięty do tego Shimano Curado 201 i całkiem zgrabnie się rzuca. Przynęty do +/- 30 gramów rzucam na 30 metrów spokojnie. Powyżej tej gramatury już lecą na prawdę daleko. Według mnie wędka jest mocna, szybka i cięta.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Mam, bardzo kołkowaty, już mi że dwie fajne ryby z niego spadły, no ale póki co nic lepszego nie znalazłem.

Znalazłem :clappinghands:   na giełdzie jakiś czas temu ATC Bushido Magbass,  moc 12-25, cw 40-120,  Bustera expresowo poprowadzi.

Może ktoś opisać w4 255 do 130g w wersji cast?

Było sporo pisane o tym kij, przeszukaj ten wątek, sprawdź też tu:

http://jerkbait.pl/topic/94304-d%C5%82ugi-cast-pod-du%C5%BCe-gumy/

Znajdziesz sporo informacji.

• Like 2

• 2 tygodnie później...