Kacperw22 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 CześćZastanawiam sie nad w8 spin m 270cm 7-30g. Czy ktoś ma lub miał okazje macać ten kijek, pod jakie przynęty by pasował, jak zachowałby się pod niższym obciążeniem niż podane??Mam takie samo pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Ktoś może się podzielić uwagami z łowienia na Westin W3 Powerstrike 225cm 10-40g, bo w internecie mało opinii na temat akurat tej wędki?Jaka akcja, jakie ugięci, realny cw.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Ma ktoś w10 finess 7,3' 5-23? Jak się zachowuje podczas holu czy nie jest przesztywniona i czym największym można bezpiecznie pocisnąć? Gdzieś jest w drodze do mnie, ale z racji zimy to będę mógł sobie po zaspach porzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Krasnik Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Czy ktoś z was ma w posiadaniu casty w8 Powercast-T PF Edition 233cm XHH 25-100g oraz POWERSTRIKE-T 220/20-60g interesuje mnie jak zachowują się te kije, są to typowo sztywne pały czy pod cw. minimalnym już szczyt się ugina, szukam czegoś podobnego do westina z linku tylko z mniejszym cw. na nagraniu widać jak ładnie szczyt pracuje i coś takiego bym chciał tylko w serii w8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Pytanie odnośnie W3 Streetstick. Gdzieś słyszałem, że lepiej jest kupić pierwsza serie. Chcę sobie dokupić kolejną okoniówkę i myślę o przetestowaniu W3 tylko czy tak opinia, którą kiedyś słyszałem jest słuszna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Westin Wędka W3 Spin 2nd Cork 270cm 10-40g Czy ta wedka nada się na troć,czy nie będzie za delikatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Na sucho wydaje się być odpowiednia - niestety mój egzemplarz jeszcze nie widział wody, ale był właśnie kupiony z myślą o rzecznym łowieniu troci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Czy ktoś posiada może Westin W10 Finesse T&C do 23 gram i może napisać kilka słów o tym patyku ?Sztywna trzeba dorzucić parę gramów, żeby go naładować, jeżeli mówimy o 5-32g, wykonanie sztos, lekki i w pineche dobrze przenosi drgania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojan42 Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Witam, Powie ktoś coś więcej o wędce Westin W4 Powerlure 2,4m 20-60g?Chciałbym jej używać do przynęt w zakresie 20-40g + główka 5-10g.https://pleciona.pl/pl/p/W4-Powerlure-2nd-8-240cm-H-20-60g-2sec./57532Od jakiego ciężaru się ładuje? I jakiego maxa swobodnie idzie ogarnąć?Jaka praca pod mniejszymi rybami, tzn. Szczupaki 60-70cm??Blachy i jerki też da radę tym ogarnąć?Będę wdzięczny za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Ja właśnie przyniosłem do domu W3 powercast 2nd, 20-80 w spinie. W sklepie zrobił fajne wrażenie, w bezpośrednim porównaniu lepsze niż odpowiedniki o podobnych parametrach u Abu (Beast i Svartzonker). Szukałem wędki, która będzie robić u mnie za mały uniwersał. Ma służyć głównie do gum 15-22 cm, ale w dolnym przedziale pozwalać rzucać żelastwem typu większe wahadło, giant killer i nieco większe obrotówki, od biedy nawet aglia 5), nawet jeśli przy niektórych nie będzie dużego komfortu. Na sucho wygląda na to, że właśnie taki kij znalazłem. Ma zastąpić u mnie spina działającego w przedziale 10-50g, dla którego pig shad jr z lekkim obciążeniem jest już granicą komfortu. Testy nad wodą w Laponii od 18 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Z tego wszystkiego to najbardziej przekonała mnie Laponia ????????. Ale kije westina są na prawde fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katek Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Ktoś ma opinie na temat W3 seabass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk1989 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Witam, czy ktoś miał styczność lub użytkował wędkę Westin w4 streetstick w wersji 2-10 lub 5-15? Jaka jest różnica między serią w3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hant3riX Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Na sucho wydaje się być odpowiednia - niestety mój egzemplarz jeszcze nie widział wody, ale był właśnie kupiony z myślą o rzecznym łowieniu troci.Witam. Jak ten kij się sprawuje? Przymierzam się do kupna go w wersji w3 2nd 240cm(10-40)na szczupaka do średniego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Używa ktoś Westina W3 2-10g wersji 213 lub 243cm? Bo na facebooku czytam, jak koj startuje od grama, jakie ma wspaniałe właściwości rzutowe, nieziemskie czucie no i zrobiłem się zazdrosny, bo mój Perfect Jig do 10g poniżej cw rzuca znośnie, ale wybitnie bez szału, a naprawdę fajnie robi się koło 3g dopiero. A W3 ponoć 2g miota jak z katapulty. Czyli absolutna rewelacja, kij uniwersalny. A jak to wygląda z waszego doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk1989 Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Ja używam w3 2-10 i 2-7 i dla mnie osobiście jeśli chodzi o łowienie mniejszymi przynętami to wolę 2-10 ze względu na lotność tych przynęt bo rzeczywiście dobrze nimi miota. Wersja 2-7 nadaje się głównie pod gumy bo jest ex fast, a 2-10 to już taka bardziej uniwersalna bo połowisz fajnie na obrotówki czy wobki, a akcje to ma bardziej fast niż ex fast. Używam przy nich plecionkę 8lb i niżej z mocą nie schodzę od kiedy straciłem ładnego okonia przy którym mikado 0.035 pękła jak nitka i to nie na węźle tylko przed pierwszą przelotką i plecionka poszła na śmietnik. Ogólnie to spoko wędka jak dla mnie narazie najlepsza okoniówka jaką łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Ja używam w3 2-10 i 2-7 i dla mnie osobiście jeśli chodzi o łowienie mniejszymi przynętami to wolę 2-10 ze względu na lotność tych przynęt bo rzeczywiście dobrze nimi miota. Wersja 2-7 nadaje się głównie pod gumy bo jest ex fast, a 2-10 to już taka bardziej uniwersalna bo połowisz fajnie na obrotówki czy wobki, a akcje to ma bardziej fast niż ex fast. Używam przy nich plecionkę 8lb i niżej z mocą nie schodzę od kiedy straciłem ładnego okonia przy którym mikado 0.035 pękła jak nitka i to nie na węźle tylko przed pierwszą przelotką i plecionka poszła na śmietnik. Ogólnie to spoko wędka jak dla mnie narazie najlepsza okoniówka jaką łowiłemTen mój kij to też bardziej fast. A jak górą ten Westin ogarnia?No i co do "mocy" plecionek - nie kupuj po mocy, kupuj po grubości podanej w Gou, najlepiej japońskie linki, to się nie zawiedziesz. Mikado 0,035mm to ile miało grubości? Nie wiadomo. Ile wytrzymałości? Też nie wiadomo, bo każdy wpisuje co chce.Do kija do 10g bierzesz 0.4-0.6 PE i jest git. Wyżej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk1989 Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Górę w komforcie to jest 8g plus guma 7cm, rzucisz i 10 i 12g ale już nie ma komfortu w podbijaniu. Na tą plecionkę mikado to mnie kumpel namówił i żałuję zakupu. Zawsze używam plecionkę sunline albo daiwa przeważnie 0.6 pe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Górę w komforcie to jest 8g plus guma 7cm, rzucisz i 10 i 12g ale już nie ma komfortu w podbijaniu. Na tą plecionkę mikado to mnie kumpel namówił i żałuję zakupu. Zawsze używam plecionkę sunline albo daiwa przeważnie 0.6 peBędę musiał wziąć kijek do łapy, bo każdy co innego rozumie jako komfort, ale może serio Westin kończy się na 10g i tym sposobem dół ma trochę lepszy.. Perfect Jig w komforcie 8g + guma podbija, wyżej sprawa jest dyskusyjna, chociaż na Odrze w miejscu gdzie po prostu wali się o dno, to nawet 12g + 10cm guma rzucałem, ale to już było stresujące (jednym płynnym ruchem ale to pewnie na każdym kiju się da tak miotać) Edytowane 2 Października 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Łowi ktoś tym nowym powerlure 240cm do 60 lub 85g albo powershadem 30-90g ? Edytowane 2 Października 2023 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 7 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Ktoś z Was posiada już w3 2-15 chub Radosław Witolski?Kijek wyceniony na 600zl … nie mało ale wykonanie na zdjęciach bardzo ładne i ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorman Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Cześć przejrzałem wątek ale nie znalazłem nigdzie opini o W4 250cm 7-28g. Ktoś może się podzielić informacjami na temat tej wędki? Dobrze opisana czy raczej ogarnie większy ciężar? Jak z szybkością bardziej sandacz czy bardziej szczupak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 @zormanjeżeli piszesz o powerteez-ie to faktycznie bardzo mało informacji jest o tej wędce, przeszukałem chyba wszystkie niemieckojęzyczne fora i jedyne co znalazłem, że jest bardziej do 35-40 gram. Sam ją typuję na sandacza do opadu z głowkami 10-25 gram+guma 4", ale chętnie bym poczytał o tej wędce od kogoś kto tym łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 (edytowane) Cześć przejrzałem wątek ale nie znalazłem nigdzie opini o W4 250cm 7-28g. Ktoś może się podzielić informacjami na temat tej wędki? Dobrze opisana czy raczej ogarnie większy ciężar? Jak z szybkością bardziej sandacz czy bardziej szczupak? Miałem ten kij w wersji do 28 gramów ale o długości 2,70 m i z serii W3 (są podobne do W4).Typowy kij sandaczowy o szczytowym ugięciu. Bez większego problemu ogarniał przynęty o masie całkowitej do 50 gramów. Edytowane 5 Listopada 2023 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Szukam kija tak do 1.7 m cast który obsłuży przynęty od 15 do 100 gr . - czy coś z westina polecicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi