Skocz do zawartości

Wędki Westin - informacje, opinie

przemas107

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów!

czy posiada ktoś z was informacje bądź kartę gwarancyjna do wędki Westin W3 2nd? Potrzebuje się dowiedzieć ile mają czasu na uznanie gwarancji wędki.

Pozdrawiam Mateusz.

Pytanie o co dokładnie chodzi. i jak wedka byla reklamowana, jezeli czas uplynal i jest powyzej 14 dni mozna uznac ze reklamacja zostala uznana. Jezeli po tym czasie sprzedawca odrzuci reklamacje to i tak jest po ptakach bo nie zmieścił się w czasie i reklamacja zostaje uznana. 

w razie co w kazdym miescie jest darmowy rzecznik do spraw konsumenta, zadzwon  lub podejdz pogadaj. Pomoga Ci i powiedza jak sprawe rozwiazac gdyby byly problemy.

Edytowane przez DumFish
  • Like 1

Pytanie o co dokładnie chodzi. i jak wedka byla reklamowana, jezeli czas uplynal i jest powyzej 14 dni mozna uznac ze reklamacja zostala uznana. Jezeli po tym czasie sprzedawca odrzuci reklamacje to i tak jest po ptakach bo nie zmieścił się w czasie i reklamacja zostaje uznana. 

w razie co w kazdym miescie jest darmowy rzecznik do spraw konsumenta, zadzwon  lub podejdz pogadaj. Pomoga Ci i powiedza jak sprawe rozwiazac gdyby byly problemy.

Wędka złamała się jak zapałka podczas wędkowania i oczywiście reklamacja została uznana tylko chodzi mi o to jaki wynosi czas na naprawę/wymianę czy też zwrot pieniędzy. Interesuje mnie jaki wynosi czas tej reklamacji (jak długo serwis może trzymać konsumenta bez odpowiedzi).

„ Gwarant musi wykonać swoje obowiązki – np. naprawić lub wymienić towar – w terminie wskazanym w oświadczeniu gwarancyjnym. Jeżeli nie określono tego czasu, powinien uczynić to niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 14 dni, licząc od dnia dostarczenia mu towaru przez konsumenta.”

Podstawa prawna: art. 580 § 2 Kodeksu cywilnego

„ Gwarant musi wykonać swoje obowiązki – np. naprawić lub wymienić towar – w terminie wskazanym w oświadczeniu gwarancyjnym. Jeżeli nie określono tego czasu, powinien uczynić to niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 14 dni, licząc od dnia dostarczenia mu towaru przez konsumenta.”

Podstawa prawna: art. 580 § 2 Kodeksu cywilnego

dzięki wielkie za pomoc 

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć, 

szukam informacji o akcji wędek Powershad 2nd 240cm MH 15-40g oraz Spin 2nd 240cm MH 10-40g. 

Przy pierwszej wędce wymienione jest tylko, że rodzina tych wędek ma akcję średnią i szybką. Natomiast w anglojęzycznych opisach jest podane MF. O wersji Spin zero informacji. 

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Czy używa w ogóle ktoś z forum wędzisk Westina? Od stycznia temat leży, a zastanawiam się nad najtańszą, a zarazem najniższą serią wędzisk od skandynawskiego producenta. Ciekawi mnie opinia użytkowników tzn. jak wrażenia z użytkowania i jak z wykończeniem wędziska.

Pozdrawiam.

Edytowane przez WedkarzIncognito

Nowego travela do 25g W3 oglądałem bo szukam wędki na wyjazdy i wyglądał bardzo fajnie. Jakimś specjalistą od ilości lakieru na omotkach nie jestem ale generalnie wyglądem cieszył oko. To samo z W4 3m 7-30 tym nawet chwilę łowiłem (rzucałem bardziej) i one są bardzo fajnie zrobione - w necie nie widać na fotkach jak fajna jest ta korkowa rękojeść. To była jeszcze ta seria W4 co w cenie był sztywny pokrowiec. 

• 2 miesiące temu...

Czy ktoś używa castingu Westin W6 Powercast-T XXH - 2,33m 40-130g (Wędka Westin W6 Powercast-T XXH - 2,33m 40-130g)

Dwa pytania:

- długość dolnika do pazura?

- jak się sprawdza przy łowieniu na gumy (interesuje mnie przede wszystkim kwestia zasięgu)?

Z góry dzięki za pomoc.

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Bardzo malo jest recenzji kijków Westina aż zastanawiałem sie czy ktoś na nie łowi. Dodam swój krótki opis może komuś się przyda. Kijek to Wędka WESTIN W3 2nd Ultrastick 210 M 10-40g. Szukałem uniwersalnej wędki do lekkiego i średniego łowienia na ponton z przeznaczeniem szczupak.( w łowisku tylko szczupak sporadycznie okoń). Zacznę od zakupu. W końcu ten dzień. Kurier przyniósł paczkę. Szybkie rozpakowanie oględziny. Składam kijek i od złączenia ucieka w lewo gubi oś i to dość mocno, za mocno jak za kijek za ponad 400 zł. Gdyby był za 100 dobra ok. Odrazu mail do sprzedawcy i zwrot. Zakupiłem u innego z wcześniejszym zapytaniem o w/w problem. Sprzedawca deklaruje ze sprawdzony wszystko ok. Kupuje. Przychodzi i wszystko jest lux. Niewiem czy to problem tylko tej firmy czy innych też. Warto dopytać przed zakupem. Wczoraj pierwszy wyjazd nad wodę w tym roku. 5 godz łowienia. Niestety bez efektów. Kijek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nie sztywna pała ale i nie miękiszon. Używałem przynęt od 7 cm slider , 12.5 cm canibal na 5 g główce po slider 10 F i herringi 16 na 5 g głowce. Sliderem miotał bez problemu . Dalo by rade pare gram wiecej ale te 36 g jest juz blisko granicy komfortu więc kijek w miare poprawnie opisany. Kijek bardzo lekki, blank smukły. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wiadomo to moje subiektywne odczucie.Mam nadzieję ze niedługo uda się przetestować na rybie.

• Like 3

Bardzo malo jest recenzji kijków Westina aż zastanawiałem sie czy ktoś na nie łowi. Dodam swój krótki opis może komuś się przyda. Kijek to Wędka WESTIN W3 2nd Ultrastick 210 M 10-40g. Szukałem uniwersalnej wędki do lekkiego i średniego łowienia na ponton z przeznaczeniem szczupak.( w łowisku tylko szczupak sporadycznie okoń). Zacznę od zakupu. W końcu ten dzień. Kurier przyniósł paczkę. Szybkie rozpakowanie oględziny. Składam kijek i od złączenia ucieka w lewo gubi oś i to dość mocno, za mocno jak za kijek za ponad 400 zł. Gdyby był za 100 dobra ok. Odrazu mail do sprzedawcy i zwrot. Zakupiłem u innego z wcześniejszym zapytaniem o w/w problem. Sprzedawca deklaruje ze sprawdzony wszystko ok. Kupuje. Przychodzi i wszystko jest lux. Niewiem czy to problem tylko tej firmy czy innych też. Warto dopytać przed zakupem. Wczoraj pierwszy wyjazd nad wodę w tym roku. 5 godz łowienia. Niestety bez efektów. Kijek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nie sztywna pała ale i nie miękiszon. Używałem przynęt od 7 cm slider , 12.5 cm canibal na 5 g główce po slider 10 F i herringi 16 na 5 g głowce. Sliderem miotał bez problemu . Dalo by rade pare gram wiecej ale te 36 g jest juz blisko granicy komfortu więc kijek w miare poprawnie opisany. Kijek bardzo lekki, blank smukły. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wiadomo to moje subiektywne odczucie.Mam nadzieję ze niedługo uda się przetestować na rybie.

Tez jestem w szoku ze jest tak malo opinii. Jestem na etapie szukania jakiegos westina pod uniwersalne lowienie sandaczy i szczupakow. Myslalem nad tym samym modelem. Myslisz ze gumy 10/12.5cm plus glowka 10/12g da rade ten 10-40 g ? 

• 3 tygodnie później...

Cześć!

dziś zauważyłem że w swoim kijku Westin W3 Streetstick 2-10 uchwyt kołowrotka nieco zmienił wygląd, mianowicie zaślepka, kawałek plastiku nieco się wysunął i zrobiła się szpara. Zastanawia mnie czy to jest aby aspekt wizualny czy też może powodować dalsze problemy itd. Spotkał się ktoś już wcześniej z taką sytuacją? 

post-79335-0-92106900-1749721076_thumb.jpg