Skocz do zawartości

Rękojeści rezonansowe i transmisja drgań

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeanalizowałem wszystkie propozycje i zdecydowałem zmontować następujące wędki:

@Sławek, wykonam wędkę castingową do lekkiego jerkowania zgodnie z ustaleniami.

@pablom, wykonam wędkę spinningową na blanku IST1142F.

@bassy, po analizie naszej korespondencji wykonam wędkę na blanku ISB781 ale w wersji spinningowej, zgodnie z sugestią @friko. Jeżeli chcesz przetestować tę wędkę to bardzo proszę, jeżeli nie, poszukamy innego testera.

@mifek, jutro rozeznam się, czy blanki które nam w pracowni sprostają Twoim wymaganiom. Jeżeli nie znajdę, do końca lutego sprowadzę kilka blanków o potrzebnych parametrach.

Test jest oczywiście bezpłatny. Po wykonaniu wędzisk prześlę je osobom testującym.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

szkoda że najpierw mnie Pan pytał o sugestię a potem pytał się Pan kogo innego. Dowcip polega na tym że sprowadziłem ze stanów multik i chciałbym kij do niego poniewaz kij do multika zamierzam kupić . Dziwne nie wiem co mam robić. Może inny blank. Dlaczego pytał Pan mnie o zdanie a teraz jest ono uniewaznione- nie wiem..........

@mifek, jutro rozeznam się, czy blanki które nam w pracowni sprostają Twoim wymaganiom. Jeżeli nie znajdę, do końca lutego sprowadzę kilka blanków o potrzebnych parametrach.

Ireneusz Matuszewski

Irku tak jak mowilem, w razie potrzeby moja maszynka zwijajaca jest w chwili obecnej w rekach Remka. Jesli bedzie taka potrzeba moze wyladowac w Twojej pracowni w przyszlym tyg - mysle ze remek to moze potwierdzic... (moze ??? )

Jesli chodzi o konkrety blanku to my juz chyba wszystko ustalilismy... (casting, dł. max 6', rekojesc pianka / dzielona, wybor blanku pozostawiam fachowcom :D

Chętnie wykonam kilka wędzisk i udostępnię do testów. Mógłby powstać ciekawy tekst napisany przez kilka niezależnych osób.

Irku,

chciałbym w imieniu portalu podziękować za tą inicjatywę. Mogłeś wybrać luminarzy wędkarskiego (show)biznesu co na pewno przysporzyłoby pracowni reklamy, a wybrałeś zwykłych wędkarzy.

No, może nie do końca takich zwykłych bo użytkowników jerkbait.pl :mellow: ale powiedzmy sobie szczerze - nie z pierwszych stron gazet.

To bardzo miły gest.

Pozdrawiam

ps. chłopaki, liczę na Was że przyłożycie się do testowania i zrewanżujecie się ciekawym materiałem po sezonie :mellow: chciałoby się dodać połamania kija ale w tej sytuacji, sam już nie wiem :lol:

Kurczę jeszcze mi net padł. :D

Mimo nieporozumień( ale to nic) również serdecznie dziękuję Panu Irkowi za to, że mnie cierpliwie wysłuchiwał i udzielił wielu rad odnośnie kijów które tworzy. Już od dawna byłem przekonany, że wędkę uzbroję w FC.

Ostatnio siedzę dużo w sieci -nie spotkałem sie z tak super ruchem , jaki wykonał Pan Irek. Dzięki wielkie.

Połowię tym spinnem, przynajmniej blank pomacam sobie, jeśli woda nie zamarznie, przed sezonem bedę wiedział co zakupić.

I ja chciałem podziękować i obiecać solenne podejście do testowania. Oczywiście po takowym wszystko opiszę :D. Będę tego kijka testował naprawdę sporo, bo takimi jerkami mam zamiar w tym roku głównie łowić. Jeżeli chce Pan, Panie Irku uzyskać odpowiedzi na konkretne pytania (a nie tylko ogląd i testy według indywidualnych preferencji) to oczywiście oczekuję na taki zestaw zagadnień.

Pozdrawiam

Ja rowniez chce podziekowac, ze mam ten zaszczyt przetestowac jako jeden z pierwszych w Polsce rekojesci rezonansowe. Co do recenzji to z pewnoscia beda z mojej strony (musze tylko w koncu nabyc aparaat cyfrowy :wacko: wole analogowe :lol:). Zobaczymy na kiedy beda kijki- za oknem taka ladna pogoda ze w pracy siedziec sie nie chce, wolalbym potestowac nowa wedke :mellow: :mellow: :mellow: .

ps Postaram sie okolo 20 stycznia odwiedzic pracownie, juz zbieram pomysly na nowa wedke <_<

Witam,

Ze swojej strony dziękuję wszystkim, którzy zgłosili się do testu. Takie działanie to dla mnie kopalnia wiedzy, tak potrzebnej do rozwoju firmy. Testy pozwolą na ewentualne zmiany, czy dalsze udoskonalanie rękojeści. Dziękuję Remkowi za umożliwienie takich działań. To dla mnie jest również reklama. Dzisiaj przygotowałem już blanki i elementy do montażu rękojeści. Jeszcze w tym tygodniu zacznę prace nad wędkami. Przewiduję, że do końca stycznia wszystkie cztery wędki będą zmontowane.

Pozdrawiam,

Irek

Twój Conquest musi zostać jeszcze kilka dni w W-wie. Trzeba będzie opracować dobre rozmieszczenie przelotek. Rękojeść podnosi nieco wyżej kołowrotek względem blanku. Friko zdeklarował się posiedzieć trochę nad tym blankiem. Ostatnio mnie mile zaskoczył. Doskonale opracował spacing do swojego nowego patyka! Mam nadzieję, że kijek będzie dobrze pracował pod 7-ką. Zależy to oczywiście od uciągu wody. Pod obrotówką 2 i woblerem 5 powinien pracować doskonale.

Pozdrawiam,

Irek

Friko zdeklarował się posiedzieć trochę nad tym blankiem. Ostatnio mnie mile zaskoczył. Doskonale opracował spacing do swojego nowego patyka!

Irku, nie tylko Ciebie. Miałem okazję rzucać z tej wędki i oceniam ją bardzo wysoko. Bardzo komfortowo się rzuca przynętami nawet 3g ze scorpiona 1001. Świetne wykonanie, świetny dobór elementów i fantastyczna wędka na pstrągi. Friko! Gratulacje - super robota.

Pozdrawiam

Remek

Witam wszystkich na Forum,

Z przyjemnością chciałem zakomunikowac, że pierwsza rękojeść do IST 1142F została dzisiaj zaprojektowana i wykonana. Ze względu na długość blanku zostały zastosowane dwa dodatkowe rezonatory. Efekt jest jak dla mnie bardzo ciekawy, testy powinny wyjść pomyślnie.

Hubert