pablom Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 7'6MXF2 ITM talona z rezonatorem, dobiore się do twoich sandaczy na tych 12m Laughing nie po to opłaciłem karte w twojej wiosce aby dać im spokó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 bez błogosławieńśtwa mojego oraz odpowiedniego proboszcza nie dasz rady... na chyba ze przywieziesz jakieś datki i kilka dziewic w ofierze... <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 co się wymyślii , ale z tymi dziewicami w dzisiejszych czasach to trochę krucho ps jak tam jerkii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 jerki na razie dziewicze... ale juz nie dlugo zamiast dziewic ... hymmmm... coś sie wymysli ... nawet wiem co.. cos co miales ostatnio zalatwic - ciekawe czy masz dobra pamiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 oj chyba skleroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 nazywana rowniez staroscią.... przywież nastepnym razem swoje rezonanse... pomachamy. porownamy.. moze cos polamiemy ja moze przywioze Swojego z krainy deszczowcow - tylko nie wiem czy mi go odda taki jeden bo ponoc chlopina swoje uczucia przelal na moj kijek... <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 @mifek zapomnij ze go dostaniesz to samo tyczy sie cukierka <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 kurde zostawilem Ci go po to żebyś zlapal bakcyla a nie zakochal sie z moim sprzecie i mi go oddać nie chcial robalu jeden ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Odswierzam wątek. Dużo szumu i krzyku było jakie to rezonansowe rękojeści są doskonałe, że to przyszłość rodbuildingu, ach ech ! itd. Było nawet kilku testerów, którzy dostali kije zrobione w FC wg. własnych życzeń.Mija już jakis czas a tu widze, że cisza! No chyba jakies drqgia do dłoni te rezonanse przekazują? Może tez czas się wrażeniami podzielić z resztą jerkbaitowej społecznosci. Poruszamy ostatnio na forum różne trudne tematy, nawet jest coś o marksiźmie, więc w tym kontekście temat tub rezonansowych wydaje się wręcz błachy. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Jerzy ja juz mam dwa kije , ostatnio dostalem drugi , ale ja nie jestem testerem , wiec moje odczucia beda subiektywne ... zresztą nie mam czasu na testowanie , na ryby mam mało czasu , a tu jeszcze testy?... moim drugim kijem jest wedeczka 2.55m , na blanku blue rapid CD c.w.1-9g...wczoraj lowilem nia pierwszy raz i jeszcze nie mam zdania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 @Jerzy wędkarstwo uczy cierpliwości jakbyś odświeżył sobie wątek od początku, to natrafisz na kilka moich próśb o nie wysnuwanie pochopnych wniosków dotyczących rezonansu na podstawie 2 czy 3 wypraw nad wodę. Założenie jest takie, że osoby testujące wypowiedzą się nt. swoich wrażeń w formie artykułu, po zakończeniu sezonu - umownie na koniec roku. Tak że przed testerami jeszcze kilka miesięcy intensywnego, mam nadzieję, testowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 aaaa kumam, kilku wedkarzy przez cały sezon bedzie zbierac dośwuiadczenia i zima w martwym sezonie pojawi sie temat do zacieklych dyskusji. Rozumiem. to bedzie bardzo długi artykuł.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Dobrze kumasz - będzie o czym gadac w zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ja tylko dodam, że w różnych wątkach przewijał się temat rezonansu i tego, że rezonans jest odczuwalny - słyszalny. Jednak mam wrażenie Jerzy, że trochę chcesz przekornie rozjuszyć temat a przecież nikt z używających rezonansu nie powie Ci, że rezonans sam łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 blehehehe zaraz dostane się na kolejną czarną liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Lepiej na czarną niż na czerwoną admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Odswierzam wątek. Dużo szumu i krzyku było jakie to rezonansowe rękojeści są doskonałe, że to przyszłość rodbuildingu, ach ech ! itd. Było nawet kilku testerów, którzy dostali kije zrobione w FC wg. własnych życzeń.Mija już jakis czas a tu widze, że cisza! No chyba jakies drqgia do dłoni te rezonanse przekazują? Może tez czas się wrażeniami podzielić z resztą jerkbaitowej społecznosci. Poruszamy ostatnio na forum różne trudne tematy, nawet jest coś o marksiźmie, więc w tym kontekście temat tub rezonansowych wydaje się wręcz błachy. pozd JW Jerzy, Skoro juz odswierzyles temat to podam kilka moich uwag. Kijami z rezonansem lapie od jakis 6 miesiecy( MB Mephisto)zas teraz mialem okazje polowic troche ryb na wedki uzbrojone w Polsce na tych rekojesciach. Jak tylko dostalem Mephisto to faktycznie nie moglem przez jakis czas odroznic brania ryby od stukniecia przyneta o kamien. Przed odlotem do Szwecji odebralem wedki uzbrojone na blankach Batsona RX8+ odpowiednio do 14 i 35 gram. Lzejsza wedka komfortowo lowilem lipienie i pstragi na spinning. Czucie przynety nieporownywalne z zadna wedka jaka mialem do tej pory w rekach, przydawalo sie szczegolnie w polowie delikatnie skubiacych lipieni gdzie normalnie ciezko bylo wyczuc jakiekolwiek branie. Polowy okoni to juz sama finezja, walniecie jest nieporownywalnie mocniejsze niz na normalnym kiju( nie mialem jednoczesciowych wedek uzbrojonych w zwykla rekojesc tylko dluzsze dwuczesciowe stad moje porownanie moze byc opatrzone bledem). Dla mnie prawdziwym testem rezonansu byl dzien na lodce gdy zabralismy tylko bardzo ciezkie wedki na duze szczupaki, ktore akurat przestaly zerowac. Pojawilo sie natomiast wiele okoni. Z duzej odleglosci mozna bylo wyczuc '' walniecia'' ryby w przynete, skutecznie ja zaciac. W zwiazku z moca sprzetu nie wiadomo bylo tylko czy okon ma 30 czy 40 cm Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 ... normalnym kiju( nie mialem jednoczesciowych wedek uzbrojonych w zwykla rekojesc tylko dluzsze dwuczesciowe stad moje porownanie moze byc opatrzone bledem). ....Pozdrawiam, Bujo No własnie Bujo w tym szczegolnym kontekście interesuje mnie zastaosowanie rezonansu. To, ze wedkarze poszukiją czegoś co wzmocni czulośc prawie 3m kija spinningowego w dwoch kawałkach, jestem w stanie zrozumić, ale naszło mnie wczoraj nad wodą jak zdecydowanie czułem branie malusieńskiego okonka na żyłce 0,18 z kilkudziesięciu metrów (rzucałem z wiatrem). Ja mam kij 6-stopowy w jednym kawałku. Wydaje mi się, że w takim rzypadku rezonans nie jest konieczny. Ale Ok poczekajmy di zimy nich chlopaki sie wysilą i pzredstawią problem z perspektywy sezonu.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 @ Jerzy Nie zrozumiales mnie. Moje wedki uzbrojone na RX8+ sa jednoczesciowe. Nie moge ich porownac do wedek jednoczesciowych uzbrojonych w normalna rekojesc bo takich nie posiadam. Pozdrowienia, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 JerzyŁowię kijem jednoczęściowym, krótkim, castingowym. Zastanawiasz się czy przypadkiem jest ten rezonans potrzebny w moim kiju. Ja czuję wzmocnienie rezonansu. Dokładnie potrafię wskazać źródło tego co czuję. Czy rezonans jest mi potrzebny? Może i czułbym coś bez rezonansu, ale skoro czuję rezonans mocniej to znaczy, że bez niego czułbym słabiej bądź wcale (może mam niewrażliwą łapę).Czy potrzeba? Na to pytanie niech odpowie sobie każdy z nas. Pewnie nie do każdego pomysłu i do każdego kija jest on potrzebny, ale o tym niech zadecyduje przyszły użytkownik kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Faktem jest że 2 metrowym kijkiem do castingu(Batson 7 ), oczywiście 1 cz.- bez tuby-odczułem naprawdę dużą różnicę w czuciu przynęty i brań, w porównaniu z 2 cz spinnem dragona. Kijkiem tym łowię na gumy i wobki ot taki kij do wszystkiego no i do topwaterków. Testowy kij ISB 781 z tubą- 4 - 10 gram to troszkę inna sprawa.To spinn. Jak powiedzieli mi koledzy, jest przeznaczony do jigowania i faktycznie puknięcia w kamienie czy skubnięcia ryb są wyczuwalne bardziej. Gdy na kotwicy wobka np horneta5 zawiśnie 4cm trawka to wyjątkowo czuć jej zebranie. 2 tyg temu trafiłem na dni w których szczupaczki , co prawda w większosci niewymiarowe czyli małe delikatnie pukały horneta. Uważam że właśnie rezonans + plecionka dały mi czucie przynęty na 40m dystansie łowienia. Świadczyły o tym szczupaczki płytko zapięte. Myśle ze wszyscy testujący potwierdzą przydatnosć rezonansu wykonanego w FC . Na pewno inne odczucia daje łowienie kijami i wyzszej póly ale nie wiem nie łowiłem nimi Oczywiscie już po pierwszych godzinach z kijem rezonansowym pomyślałem że fajnie byłoby miec do dyspozycji identyczny ale bez tuby.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Odebrałem swój pierwszy rezonans. Poszliśmy w zieleń zamiast szarości. Niedługo część praktyczna i pierwsze wrażenia znad wody. Poniżej kilka fotek (kompresja przy 50kb zabija fote niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 gratuluje zewu... kijek robi wrazenie... no i tak czarna pianka :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Wygląda nieźle - podoba mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi