Paweł84 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Chłopie, pracuje 7 lat przy tym, za dużo tego zrobiłem, nie wiem ile dokładnie, będziesz się czepiać 1000 w tą czy w tamtą. Robię ok od 400 do 700 kijów rocznie. Jeśli tym czego sie czepisz próbujesz podważyć to co mówię na temat RR to gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 przecież RR powinna być osadzona na rurze rezonansowej a tutaj widać że są dwa pierścienie a po środku pianka to co to za rezonans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 przecież RR powinna być osadzona na rurze rezonansowej a tutaj widać że są dwa pierścienie a po środku pianka to co to za rezonans A uchwyt to nie rura? Przecież na uchwycie trzymasz dłoń. Rure możesz założyć za uchwytem, ewentualnie przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Wrzuciłem dwa kije bo akurat konstrukcja Xzogi mnie bardzo zaciekawiła. Zrobiłem tyle kijów że nie jaram się już jak małe dziecko następnym.. Robię a firma sprzedaje. Praca jak każda inna, owszem daje radośc ale też stała się moją codziennością. Jakby piekarz miał fotografować swoje bułki Jeśli ktoś chce zasięgnąć rady postaram się powiedzieć co myśle na dany temat jeśli będę posiadać wiedzę w tym temacie, tyle. Chcesz zdjęć? Katalog mogę Ci przesłać bo na komputerze mam zaledwie kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 przecież RR powinna być osadzona na rurze rezonansowej a tutaj widać że są dwa pierścienie a po środku pianka to co to za rezonans A uchwyt to nie rura? Przecież na uchwycie trzymasz dłoń. Rure możesz założyć za uchwytem, ewentualnie przed. Tak tylko zauważ że tam nie ma żadnej rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Przepraszam, gdzie widzisz piankę pod uchwytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Tak tylko zauważ że tam nie ma żadnej rury @fish, uchwyt jest rurą, tubą, cylindrem z wydrążonym środkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 ok to w takim razie po co stosuje się rure woven graphite czy to nie jest rozpruty team dragon z rezonansem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Panowie, dajcie spokój - jedźcie na ryby <_<Jutro powinienem dostać przesyłkę z CD na rezonansie. W środę przetestuję go na sandaczach i opiszę swoje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Bo jeśli chcesz, powiększyć tą pustkę, mieć ją np. za uchwytem, to musisz ją z czegoś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 To jest St.Croix Z serii 3 o ile pamiętam zrobiony na pierścieniach rezonansowych a nie na podklejony papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Bo jeśli chcesz, powiększyć tą pustkę, mieć ją np. za uchwytem, to musisz ją z czegoś zrobić. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 No cóż, zablokowana rozmowa szła w kierunku teoretycznego rozgryzania zjawiska, które odpowiada za efekt odczuwalny w rękojeści rezonansowej, a połączona i wyedytowana dyskusja dzieli jedynie na wierzących w rezonans i niewierzących... Czy cel został osiągnięty? Słusznym jest podpierać swoje racje doświadczeniami i tylko tacy użytkownicy powinni opowiadać się za i przeciw (sorry @fish28 - tak uważam, ale!), ale luźne rozważania i pytanie innych kolegów o ich prywatne zdanie, potwierdzone praktyką lub nie, nie jest chyba naganne?!? Ja nie oczekiwałem od nikogo ani gotowych rozwiązań, ani nie formułowałem jakichkolwiek wniosków na temat działania lub niedziałania rezonansu, ponieważ jeszcze tego nie doświadczyłem. Stąd moje dociekanie, wobec chęci poznania tego zjawiska bez rozpruwania dostępnych rozwiązań jako zaczyn do własnych prób.Czy Koledzy na forum nie mogą sobie teoretycznie dywagować? Bo przyjmując taki tok rozumowania, tylko regularnie wklejający tu duże ryby, mają prawo do dyskusji o wędkowaniu... Jeśli pytam Kolegę, co myśli na jakiś temat, to nie ma znaczenia czy Redaktor lub Moderator już przez to przechodził, ani czy ma rezonansy i czy mu wspaniale służą. Bo nie o tym była tamta ukrócona, zupełnie spokojna, koleżeńska i bez herezji prowadzona wymiana zdań. Ostatnio po podaniu znajomym wybornej w mojej ocenie pizzy, usłyszałem półżartem komplement: pycha, prawie jak kupna!. Panowie, smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Panowie, dajcie spokój - jedźcie na ryby <_<Jutro powinienem dostać przesyłkę z CD na rezonansie. W środę przetestuję go na sandaczach i opiszę swoje odczucia Patu masz racje ja w tym wątku nie napisze już nic do czasu jak nie sprawdze tego na sobie i wtedy będe miał może troche więcej do powiedzenia Puki co zamykam buzie na kłódkę i jestem ciekaw wyniku testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 witam!miałem trzy takie kije. z japonii, z pracowni i z dragona.jedyne co mi utkwiło w pamięci to to że te kije były cięższe,niż te zbrojone tradycyjnie. te kije które miałem, czułością nie przewyższały kijów zbrojonych tradycyjnie. taka moja subiektywna ocena. osobiście wolę jednak tradycyjnie zbrojonego sc4 czy sc5, chociaż być może nie umiem się wsłuchać w ten rezonans. sam nie wiem. należy dodać że nie miałem okazji łowić tego rodzaju kijami sandaczy, jigowałem jedynie za szczupakiem i w oceanie.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Z góry przepraszam za OT.@Paweł84, Ty w Polsce te kije składasz? Na Polski rynek?Min. 3000 w 7 lat to licząc 350 dni pracy w roku daje ~1,3 kija na dzień. To jest taki zbyt w Polsce (doliczając kije z pozostałych pracowni)? A może składasz dla Dragona HM-y? Oni też mają chyba rezonans w tych wędkach (o ile te HM-y są składane w Polsce, bo nie wiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Trafiłeś Kolego. Owszem robię HM-y, jestem na etacie zbrojmistrza w Dragonie. Wszystkie HM-y robione są w Polsce. Z racji tego że produkcja kształtuje się na około właśnie takim poziomie jest nas trzech w pracy. Mamy podzielone zadania co pozwala osiągnąć większą powtarzalność i precyzję przy wykonywaniu poszczególnych czynności, wiadono że specjalizacja w tym pomaga. Ja zajmuję się centrowaniem blanków, nawijaniem omotek i ich lakierowaniem. Choć bez problemu jestem w stanie wykonać każdą wędkę od a do z. No i chcąc nie chcąc tyle kijów mi się mniej więcej nazbierało. Prócz Polski sprzedawane są i za granice do państw ościennych takich jak Czechy, Szwecja, Norwegia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Czyli witamy bratnią duszę , jako przedstawiciela Dragona na przyjaznym jak zwykle pokładzie J.pl . Skręcę jednak w bok od głównego tematu z wrodzonej ciekawości i zagadnę dobrze zorientowanego , etatowego pracownika firmy , czyli ciebie Paweł Czemu jak dotąd nie można kupić gołego dragonowskiego blanku , tak jak zazwyczaj się je kupuje . Większość znanych , markowych firm nie dyskryminuje w żaden sposób , ani też ogranicza możliwości wyboru użytkowników . Bo katalog , jak to katalog , niewiele konkretów przynosi , za to dużo efektownej narracji .Jeśli oczywiście nie jesteś związany jakąś tajemnicą , albo zakazem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Co do testów blanków z rezonansem to można to łatwo wykonać. Może ktoś z Wawy ma niżej wymienione blanki bez rezonansu: Batson XMB 783CD XLS BLRXLS2108M Porównamy je nad wodą z moimi z rezonansem i sprawa będzie jaśniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Czyli witamy bratnią duszę , jako przedstawiciela Dragona na przyjaznym jak zwykle pokładzie J.pl . Skręcę jednak w bok od głównego tematu z wrodzonej ciekawości i zagadnę dobrze zorientowanego , etatowego pracownika firmy , czyli ciebie Paweł Czemu jak dotąd nie można kupić gołego dragonowskiego blanku , tak jak zazwyczaj się je kupuje . Większość znanych , markowych firm nie dyskryminuje w żaden sposób , ani też ogranicza możliwości wyboru użytkowników . Bo katalog , jak to katalog , niewiele konkretów przynosi , za to dużo efektownej narracji .Jeśli oczywiście nie jesteś związany jakąś tajemnicą , albo zakazem .. Pewnie z tego samego powodu co niemożność zakupu blanków hardy'ego. Ten ostatni tłumaczy to tym że blank uzbrojony poza firmą to już nie hardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Sławek-zapytaj o to dyrektora z Dragona.On decyduje o strategii firmy.Adres email bez problemu znajdziesz jak Ci na odpowiedzi zależy. Jak już wyczytałem Hardy nie sprzedaje blanków,ale takze Winston z tego także zrezygnował(choć na 100% nie jestem pewny,bo już tematyka wedek,blanków,zbrojenia mnie coraz mniej interesuje)więc nie jest to niczym nowym i dziwnym. Był kiedyś moment ,że blanki można było kupić.I to po bardzo korzystnych cenach.Chodzi tu o wedki HM 62,czarne i niebieskie. Paweł jak pisał jest na etacie zbrojmistrzem w Dragonie.Zajął on tam moje miejsce,a ja zajmuje sie teraz zupełnie czym innym. Na temat wędek niechętnie się udzielam,bo tu na forum niestety są osoby które z krytyki Dragona mają nizłą pożywkę. No i jest także liczne grono osób,które w teorii uzbroiły więcej wedek niż w praktyce ja i Paweł razem wzięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 obecnie duzo firm nie sprzedaje juz blankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Np.: ten cholerny GLoomis nie sprzedaje blanków i nici z uzbrojenia NRX-a w rezonans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Chyba w tym loomisie rezonans doprowadził by do rozstrojenia wędkarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi