Skocz do zawartości

Rękojeści rezonansowe i transmisja drgań

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj na forum Hubercie!

Mam nadzieję iż będziesz uzupełniał Ojca (dla niewtajemniczonych: zbieżność nazwisk nie jest przypadkowa) w korespondencji z użytkownikami jerkbait.pl, a zwłaszcza kącika rodbuildera :mellow: Przy okazji, życzę Ci miłego korzystania z forum i... powodzenia w kontynuowaniu rodzinnej tradycji !

Pozdrawiam

Witam,

@Sławek, korespondencja w sprawie blanku na pstrągową jerkówkę nie dała mi spokoju. Po konsultacjach zostały wytypowane dwa blanki: RX8+S822.5 i RX8+C742 ze wskazaniem na ten drugi. Nie miałem jeszcze tych blanków, dlatego sprowadzę je przy następnym zamówieniu. Jak twierdzi Karry, nie znajdę podobnych, bardziej odpowiednich blanków w innych wytwórniach. Jak będę je miał w pracowni to się odezwę.

Pozdrawiam,

Irek

Ojjjj nie chcę stwarzać nadmiernych kłopotów :wacko: w końcu chodzi w tym wątku o testy rozwiązania z zastosowaniem rezonansu... Jeżeli jednak spać nie daję, to chyba zaplanuję szybką wizytę w stolicy i... przy okazji rozwiążę problem snu :D

Pozdrawiam

Witam wszystkich na Forum,

Z przyjemnością chciałem zakomunikowac, że pierwsza rękojeść do IST 1142F została dzisiaj zaprojektowana i wykonana. Ze względu na długość blanku zostały zastosowane dwa dodatkowe rezonatory. Efekt jest jak dla mnie bardzo ciekawy, testy powinny wyjść pomyślnie.

Hubert

Po Pierwsze witam wśródużytkowników jerkbait'a

po drugie miło mi słyszeć tak wspaniałe wqieści odnośnie batsona, :mellow: B)

Witam

dziekuje

Bede dzis (20,01,2007) w pracowni :mellow:

Cześć,

Pabloma wędkę widziałem ale nie będę się wypowiadał na ten temat. Niech wypowie się tester.

Mifku, Twóją też widziałem - właściwie półprodukt. Biedy Mifek :D Zbieraj już pieniądze bo jestem pewien, że nie będziesz chciał jej oddać - założymy się?

Pozdrawiam

Remek

Szpada jak szpada, ale kijek wyszedl faktycznie mocniejszy od mojego batsonika. Mysle ze na rzeke to bedzie ok. Plynnie ugina sie do samej rekojesci wiec powinien dobrze trzymac rybe. Spacing zostal zrobiony pod Conquesta. W sumie to zostało już tylko złożyć kij :D

kijek mam już w domu, narazie wody nie widział :( , ale to się szybko zmieni :mellow: , wygląda fantastycznie (nawet żona była zachwycona :lol:). Na sucho trudno coś więcej powiedzieć, jak nie przywali -20 to troche pomęczymy kleniki, może nawet na kropkach ją sprawdze ( we wtorek jadę do Krakowa). Coś więcej skrobne po moczeniu kija.

ps Mam pewne wątpliwości czy wędeczka wróci na Wawelską, chyba tylko w celach serwisowych :lol: :lol: :lol:

kijek mam już w domu, narazie wody nie widział :( , ale to się szybko zmieni :mellow: , wygląda fantastycznie (nawet żona była zachwycona :lol:). Na sucho trudno coś więcej powiedzieć, jak nie przywali -20 to troche pomęczymy kleniki, może nawet na kropkach ją sprawdze ( we wtorek jadę do Krakowa). Coś więcej skrobne po moczeniu kija.

ps Mam pewne wątpliwości czy wędeczka wróci na Wawelską, chyba tylko w celach serwisowych :lol: :lol: :lol:

Pablom,

Moja żona tylko raz się zachwyciła widząc sprzęt wędkarski :D Wiem co czujesz :lol:

Ja mam nadzieję, że nawet w celach serwisowych nie będziesz musiał z nią iść do FC.

Pozdrawiam

Remek

Jak wszystkie 4 kijki beda gotowe to zbiore je do kupy (@pablom bedzie musial rozstac sie ze swoim kijkiem na chwile :mellow: ) zrobie fotki i wrzuce na strone.

Jezeli chodzi o wyniki testu to widzialbym to wstepnie w ten sposob ze powstanie duzy artykul skladajacy sie z 4 czesci autorstwa 4 testerow - pabloma, slawka, bassego i mifka - to luzna koncepcja na razie :D