Sławek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 @Friko - słuszna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 jestem za, a nawet za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 taaaaaaaaaaa, taka koncepcja jest bardzo luzna ... jak na dzisiejszy wieczor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dzisiaj widziałem kolejne dwie ukonczone wędki z testowej czwórki: castingóweczkę dla @mifka i spinning dla @bassego. Muszę powiedzieć że kijki robią ogromne wrażenie. Jeśli będą się sprawować w połowie tak dobrze jak wyglądają to... fiu fiu Boję się czy będę w stanie zrobić zdjęcia na tyle dobre żeby oddały efekt tych wędęk może udam się na jakieś fotograficzne korepetycje do @tomka_w lub @jerzego Wizyta w pracowni była również okazją do spotkania w realu sympatycznego forumowicz - @jokera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 najbardziej z tych czterech kijków interesuje mnie właśnie ten dla Mifka, czy jest jeszcze w pracowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 jest, ale mysle ze najbardziej intersujacy dla Ciebie bedzie kijek dla Sławka - ze wzgledu na ryby które łowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dzisiaj widziałem kolejne dwie ukonczone wędki z testowej czwórki: castingóweczkę dla @mifka i spinning dla @bassego. Muszę powiedzieć że kijki robią ogromne wrażenie. Jeśli będą się sprawować w połowie tak dobrze jak wyglądają to... fiu fiu Boję się czy będę w stanie zrobić zdjęcia na tyle dobre żeby oddały efekt tych wędęk może udam się na jakieś fotograficzne korepetycje do @tomka_w lub @jerzego Wizyta w pracowni była również okazją do spotkania w realu sympatycznego forumowicz - @jokera. Pozdrawiam Z nie mniejszą przyjemnością, miałem okazję, porozmawiać z tobą @friko Wpadłem do FC by, na własne oczy zobaczyć te rezonanse i jak to jest zmontowane. Przyznam, że wygląda to, bardzo dobrze. Na temat kija castingowego nie wypowiadam się ze względów oczywistych, niełowiłem nigdy na casting. Ale ten kijek dla @bassego, sam bym chętnie przetestował na sandaczach. Zaraz po wyjściu z pracowni, w myślach widziałem go na jednym łowisku...., ale cóż Ten niewinnie, na pierwszy rzut oka, wyglądający kijek, ma spory zapas mocy w dolniku. Co pozwoli sprawnie i szybko w/g, mnie holować sandacze do 70cm. Na wodzie stojącej oczywiście. Nie mam wątpliwości co do wysokiej czułości wedziska w tej konstrukcji. Podejżewam, że po pierwszym pstryknięciu sandacza szczęka opadnie, bo będzie na nim to czuć jak kopnięcie, a nie pstryknięcie. Wedłóg mnie fantastyczny kijek w masie przynęt 5-12g, ale poczekam na opinię testera. Zazdroszczę troszeczkę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 @jokerja też zazdroszę jeśli mam być szczery... no coż, dobrze że potrafimy się chociaz do tego przyznac czasami bywa tak ze jak sie wezmie do reki jakis kij, to tak ciezko jest go potem odlozyc, zupelnie jak Pierscien z trylogii Tolkiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ale podkrętka............ Cóz chciałbym połowić, nie ukrywam. Nie wiem tylko, czy moje testy będą miarodajne, bo dopiero zaczynam przygodę z , co tu dużo mówić- sprzętem wyjątkowo świadomie dobranym do danej metody połowu. Na razie przygotowuję się logistycznie...........Normalnie mam tremę ............. Jeśli złowię sandała przy pomocy tego kija to normalnie zmieniam nicka i podpisuję się imieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 @Bassy wspomnisz moje slowa - bedziesz szukal pretekstu zeby tylko z tym kijem pojsc nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Poczekam do czerwca, na początek sezonu sandaczowego, może dogadam się z @bassym i wpadnę do niego na sandacze , na wspólną wyprawę testową. O ile @bassy będzie miał życzenie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Wszystko da się zrobić . A biedny chronarch leży w pudle i nie wie z jakim kijem się połączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Bassy, musisz szybko polaczyc tego chronarcha z jakims kijem, bo jak zaczniesz lowic na swoja testowa wedeczke to obwaiam sie ze mozesz o chronarchu zapomniec i co wtedy bedzie? Tak ze radze sie pospieszyc z kijem do chronarcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Jakby co kupca spoko znajdę........... A tak serio, to powiem że nigdy nie zamierzałem przerzucać sie tylko na cast. Spinn zawsze lubiłem a teraz jeszcze polubiłem multiki. Zobaczymy co przyniosą nowe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Spoko @bassy, najwazniejsze zeby rybki brały a sprzetem przyjemnie sie lowilo. Sprzet dobry byc powinien a czy pod casta czy pod spinna, to juz co kto lubi ja na ten przyklad lubie obie metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 W każdym razie : nie mogę doczekać się czerwca. BTW twój 781 jest zielony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Tak zielony, ale o w sprawach prywatnych wolalbym na priv. Ostatecznie watek jest o rekojesciach rezonansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Spoko! Bardzo mnie interesują spostrzeżenia kolegów którzy otrzymają kije castingowe z rezonansem. Zwłaszcza w kwestii powierzchni dłoni przylegającej do pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 jest, ale mysle ze najbardziej intersujacy dla Ciebie bedzie kijek dla Sławka - ze wzgledu na ryby które łowisz A jak ja nim jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Friko kiedy ta zapowiadana sesja photo? Chodzą słuchy że odwilż itd, więc jak się wezme pożądnie za testy to może nie będe chciał go opuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 To zalezy czy sam bede robil zdjecia czy poprosze o pomoc profesjonaliste stan gotowosci wyznaczam na koniec przyszlego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 No nie wiem, cos mi sie zdaje ze, moge byc w Jeleniej Gorze-wiesz Kwisa itd. Zamierzam go PORZADNIE przetestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Jako że kije testowe właśnie zaczynają być wysyłane do testerów (z wyjątkiem @mifka, który swój kijek przywłaszczył i jeszcze nie podesłał żadnego zdjęcia <_< ) postanowiłem odświeżyć wątek i zaprezentować czytelnikom Kącika... o czym w ogóle mówimy Na zdjęciach, w scenerii zimowo-wiosennej, jeszcze nie ubłocone, nie ufajdane rybim śluzem (czego na marginesie wszystkim testerom życzę) kijki, a raczej ich fragmenty odpowiadajace tytułowi tego wątku. Zatem: rękojesci rezonansowe na spinningach które otrzymają @pablom i @bassy oraz na lekkiej jerkówce, którą otrzyma @Sławek. Mam nadzieję że @mifek wstawi kilka zdjęć swojego kijka castingowego we własnym zakresie. Tak jak zapowiadałem wcześniej, myślę że optymalnym podsumowaniem tematu rękojeści rezonansowych byłby artykuł, autorstwa 4 testerów, opublikowany na jerkbaicie pod koniec roku, czyli po zakonczeniu sezonu jesiennego. Myślę iż jeżeli każda z testujących osób podzieli się swoimi wrażeniami w formie pisemnej, okraszonej zdjeciami (pamietajcie o robieniu zdjec), skladajacej sie na jeden z rozdziałów dużego artykułu, to będzie szansa że powstaną z tego jakieś wnioski również dla innych. Żadnej formy, metodologii testów nie chciałbym narzucać, notatek w trakcie łowienia etc - myślę że i tak siłą rzeczy materiał który powstanie będzie dosyć subiektywny, bo każdy z nas czuje trochę inaczej. Tymczasem, trzymajac kciuki za naszych dzielnych testerów, rzut oka na to czym przyjdzie im łowić. Testerom życzę połamania kija (kurtuazyjnie) i połamania pióra, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 no i sie wydalo jaki to ja niedobry jestem <_< za tydzien jade na rybki wiec mysle ze wpadnie kilka fotek z wedeczka w roli glownej PS.January gdybys mial wolna sobote to... chetnie bym tego ten.. polowil z kims kto jest u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Pod względem wizualnym - podobaja mi się .Czy wędziska na zdjęciu mogą być umazane kisielem zamiast rybim śluzem? Czekam w takim razie niecierpliwie i... pewnie większość sezonu będę łowił tylko tym kijkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi