Skocz do zawartości

Rękojeści rezonansowe i transmisja drgań

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj widziałem kolejne dwie ukonczone wędki z testowej czwórki: castingóweczkę dla @mifka i spinning dla @bassego.

Muszę powiedzieć że kijki robią ogromne wrażenie. Jeśli będą się sprawować w połowie tak dobrze jak wyglądają to... fiu fiu :unsure:

Boję się czy będę w stanie zrobić zdjęcia na tyle dobre żeby oddały efekt tych wędęk Embarassed może udam się na jakieś fotograficzne korepetycje do @tomka_w lub @jerzego

Wizyta w pracowni była również okazją do spotkania w realu sympatycznego forumowicz - @jokera.

Pozdrawiam

Dzisiaj widziałem kolejne dwie ukonczone wędki z testowej czwórki: castingóweczkę dla @mifka i spinning dla @bassego.

Muszę powiedzieć że kijki robią ogromne wrażenie. Jeśli będą się sprawować w połowie tak dobrze jak wyglądają to... fiu fiu :unsure:

Boję się czy będę w stanie zrobić zdjęcia na tyle dobre żeby oddały efekt tych wędęk Embarassed może udam się na jakieś fotograficzne korepetycje do @tomka_w lub @jerzego

Wizyta w pracowni była również okazją do spotkania w realu sympatycznego forumowicz - @jokera.

Pozdrawiam

Z nie mniejszą przyjemnością, miałem okazję, porozmawiać z tobą @friko :o

Wpadłem do FC by, na własne oczy zobaczyć te rezonanse i jak to jest zmontowane. Przyznam, że wygląda to, bardzo dobrze. Na temat kija castingowego nie wypowiadam się ze względów oczywistych, niełowiłem nigdy na casting. Ale ten kijek dla @bassego, sam bym chętnie przetestował na sandaczach. Zaraz po wyjściu z pracowni, w myślach widziałem go na jednym łowisku...., ale cóż :wacko: Ten niewinnie, na pierwszy rzut oka, wyglądający kijek, ma spory zapas mocy w dolniku. Co pozwoli sprawnie i szybko w/g, mnie holować sandacze do 70cm. Na wodzie stojącej oczywiście. Nie mam wątpliwości co do wysokiej czułości wedziska w tej konstrukcji. Podejżewam, że po pierwszym pstryknięciu sandacza szczęka opadnie, bo będzie na nim to czuć jak kopnięcie, a nie pstryknięcie. :mellow:

Wedłóg mnie fantastyczny kijek w masie przynęt 5-12g, ale poczekam na opinię testera. Zazdroszczę troszeczkę <_<

Ale podkrętka............ ;) :huh: Cóz chciałbym połowić, nie ukrywam. Nie wiem tylko, czy moje testy będą miarodajne, bo dopiero zaczynam przygodę z , co tu dużo mówić- sprzętem wyjątkowo świadomie dobranym do danej metody połowu. Na razie przygotowuję się logistycznie...........

Normalnie mam tremę ............. B)

Jeśli złowię sandała przy pomocy tego kija to normalnie zmieniam nicka i podpisuję się imieniem :lol:

• 1 miesiąc temu...

Jako że kije testowe właśnie zaczynają być wysyłane do testerów (z wyjątkiem @mifka, który swój kijek przywłaszczył i jeszcze nie podesłał żadnego zdjęcia <_< ) postanowiłem odświeżyć wątek i zaprezentować czytelnikom Kącika... o czym w ogóle mówimy :D

Na zdjęciach, w scenerii zimowo-wiosennej, jeszcze nie ubłocone, nie ufajdane rybim śluzem (czego na marginesie wszystkim testerom życzę) kijki, a raczej ich fragmenty odpowiadajace tytułowi tego wątku. Zatem: rękojesci rezonansowe na spinningach które otrzymają @pablom i @bassy oraz na lekkiej jerkówce, którą otrzyma @Sławek. Mam nadzieję że @mifek wstawi kilka zdjęć swojego kijka castingowego we własnym zakresie.

Tak jak zapowiadałem wcześniej, myślę że optymalnym podsumowaniem tematu rękojeści rezonansowych byłby artykuł, autorstwa 4 testerów, opublikowany na jerkbaicie pod koniec roku, czyli po zakonczeniu sezonu jesiennego. Myślę iż jeżeli każda z testujących osób podzieli się swoimi wrażeniami w formie pisemnej, okraszonej zdjeciami (pamietajcie o robieniu zdjec), skladajacej sie na jeden z rozdziałów dużego artykułu, to będzie szansa że powstaną z tego jakieś wnioski również dla innych. Żadnej formy, metodologii testów nie chciałbym narzucać, notatek w trakcie łowienia etc - myślę że i tak siłą rzeczy materiał który powstanie będzie dosyć subiektywny, bo każdy z nas czuje trochę inaczej.

Tymczasem, trzymajac kciuki za naszych dzielnych testerów, rzut oka na to czym przyjdzie im łowić.

Testerom życzę połamania kija (kurtuazyjnie) i połamania pióra,

Pozdrawiam

post-10-1348913371,0156_thumb.jpg

post-10-1348913371,1481_thumb.jpg

post-10-1348913371,2313_thumb.jpg

post-10-1348913371,311_thumb.jpg

post-10-1348913371,397_thumb.jpg

post-10-1348913371,4415_thumb.jpg

post-10-1348913371,5025_thumb.jpg

post-10-1348913371,5683_thumb.jpg

:blush:Embarassed

no i sie wydalo jaki to ja niedobry jestem :mellow: <_<

za tydzien jade na rybki wiec mysle ze wpadnie kilka fotek z wedeczka w roli glownej :mellow:

PS.January gdybys mial wolna sobote to... chetnie bym tego ten.. polowil z kims kto jest u siebie