janusz.walaszewski Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Gdzie zdzierają z Ciebie jak z ostatniego frajera To stwierdzenie jest dość istotnym nadużyciem, bo "zdzieranie z frajera" jest możliwe tylko wtedy, kiedy istnieje przymus zakupu czy wydania pieniędzy. W sytuacji jaka ma miejsce na Targach nie ma mowy o przymusie, co nie zmienia faktu, że znajdą się zawsze kupujący, którzy kierując się emocjami czy czym tam jeszcze, dokonają nieprzemyślanych zakupów i nawet jeśli są "frajerami" to na własne życzenie, nie mieszajmy w to wystawców ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Wystawca również może być frajerem. Zawsze kilku takich tam jest. Kupić zawsze można. Problem jest coś zobaczyć na własne oczy bądź wziąć do ręki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Jakie dobrze ? Może sobie obejrzeć, pomacać. Potem w gąszczu sklepów internetowych, giełd itp kupić w najlepszej cenie. Cenie zazwyczaj o wiele bardziej atrakcyjnej niż na targach. Gdzie zdzierają z Ciebie jak z ostatniego frajera Biedaki na targi nie jeżdżą. Kupują stelki po 3 tysiączki, do twisterka nie mogą dołożyć 20 groszy? Jak ktoś nie chce na targach kupować, nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Nie od kupowania są targi Wać Panie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Nie od kupowania są targi Wać Panie Nie TY o tym będziesz decydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Targi to nie bazar imprezy tego typu nie są organizowane dla detaliczna tylko dla churtownika dprzedarz detaliczna jest dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Tim pleciona na YouTube wyjaśnili trochę kwestii z Rybomanią. 30% podwyżki za stoiska i traktowanie wystawców na zasadzie, że nie chcecie to nie, inni się znajdą na wasze miejsce.Ich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Tim pleciona na YouTube wyjaśnili trochę kwestii z Rybomanią. 30% podwyżki za stoiska i traktowanie wystawców na zasadzie, że nie chcecie to nie, inni się znajdą na wasze miejsce.Ich nie będzie.Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Podobno zmienił się dyrektor targów, najwyraźniej $$$$ mu tylko w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) A o czym ma myśleć? O krzewieniu wśród Polaków zdrowego trybu życia na łonie natury? To by został dyrektorem TKKF Edytowane 26 Stycznia 2018 przez BOB1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Choćby o niebieskich migdałach Tak czy siak, nawet medialnie jest straszna bieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Choćby o niebieskich migdałach Tak czy siak, nawet medialnie jest straszna bieda Trzeba było wystartować w konkursie na dyrektora i zrobić lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 nie dziwie sie plecionie ... cena jest nieadekwatna do korzysci jakie te targi przynosza (dla wystawcow )( ale zaznaczam, ze te informacje mam od firm ktore wystawiaja sie na targach ale innych - inna branza - aczkolwiek obiekt ten sam ... ja wiem ze koszt utrzymania obiektu nie jest maly ... ale niektorych firm nie stac na wydanie np 100tys zl zeby sie pokazac ...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Jeżdżę na targi do poznania . Jestem za tym aby można było kupować, jednak .... Jak widzę pierdylion ludzi stojacych w kolejce za gumkami. Tarasujacymi dojście. Że nie idzie nic zobaczyć. To.mnie trafia... rozumie oglądać wedke..kolowrotek który warto przed zakupem wziąść do ręki, ale k...a twsiterki? "Pasze" dla karpi ? Duzo przyjemniej jest obok ze sprzętem wodnym.... można zobaczyć. Pogadac... Edytowane 26 Stycznia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Dobrze gadasz ... na moderatora Cię !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Byłem raz i nie zamierzam więcej...????Jak wcześniej było powiedziane, to nie targi tylko jarmark... A szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Pomimo tego że z roku na rok postępuje skrzywienie idei targów w tym roku będę każdego dnia. Piątek będzie dniem obejrzenia kilku priorytetowych nowinek a pozostałe dni szara rzeczywistość.Tak pomyślałem ze fajnie by było gdyby zrobić plakietki identyfikacyjne Jerkbait na okoliczność targów,ale teraz to już musztarda po obiedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Trzeba było wystartować w konkursie na dyrektora i zrobić lepiej. Nie chciałem Ci wchodzić w kolejkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 tak sobie mysle ... czy skoro nie bedzie mikado kongera dragona ,nawet sklepu pleciona ( co aspiruje do najlepszego sklepu w kraju -a napewno najbardziej rozpoznawalnego ) to czy to nie jest swego rodzaju bojkot?? ( bo chyba Dragona stac na takie pokazanie sie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) z targów się zrobiło targowiskoNie.Z targowiska zrobiły się targi.Sprawdz jakie i ile firm wystawiało się 4-5 lat temu. Poprzednio byly targi "Na ryby"(jakieś 15 lat temu.Umarły,bo nie było małych wystawców,nie było sprzedaży.Komu się chciało jechać np 400km po to by tylko pooglądać sprzęt,często za szybą? Poprzedni dyr targów Piotr Kamiński świetnie rozbujał targi.Ja na targach jako wystawca byłem chyba 4 czy 5 razy.Jak by nie było sprzedaży,to by mnie w ogóle by nie interesowały.Po pierwsze,zwrot kosztów,po drugie: wędkarze by byli poobrażani,że mogą sobie pooglądać ,ale kupić nie. To jak polać i nie wypić :-) Dlaczego nie ma dużych firm? Moim zdaniem:Bo są prezentacje dla sklepów z możliwością zamawiania pakietów itp. Dodatkowo są prezentacje w sklepach wędkarskich z możliwością zakupu w promocyjnych cenach,połączone z jakimiś konkursami itd. Więc po co mają się dublować na Rybomanii,gdzie wystawienie się wcale nie jest tanie? 100-200 metrów plus transport sprzętu,plus często konstruowanie stoiska i opłacenie kilku swoich ludzi z firmy,noclegi,żarcie... Ja za swoje stoisko,takie minimum socjalne 6m2 ze standardową zabudową z noclegiem jak dla dwoje białych ludzi w centrum Poznania trzeba 3 tys. wyścielić. W tym roku się nie wystawiam. W tym roku ja jestem oglądaczem i spacerowiczem po targach.Będę w piątek.Już z kilkoma osobami ze sklepów się umówiłem na chwilę rozmowy.Jest też grono osób/wędkarzy,którzy chcą moje stoisko odwiedzić na targach.A,że go nie będzie,to zrobię promocję na czas targowy.Ale o tym jeszcze poinformuje na fajsbuku Jerkbaicie w zakładce z moimi woblerami. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Taps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Daj znać Michał, jak zwykle będę w piątek. Tylko nie na szajsbuku, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Nie.Z targowiska zrobiły się targi.Sprawdz jakie i ile firm wystawiało się 4-5 lat temu. Poprzednio byly targi "Na ryby"(jakieś 15 lat temu.Umarły,bo nie było małych wystawców,nie było sprzedaży.Komu się chciało jechać np 400km po to by tylko pooglądać sprzęt,często za szybą? Poprzedni dyr targów Piotr Kamiński świetnie rozbujał targi.Ja na targach jako wystawca byłem chyba 4 czy 5 razy.Jak by nie było sprzedaży,to by mnie w ogóle by nie interesowały.Po pierwsze,zwrot kosztów,po drugie: wędkarze by byli poobrażani,że mogą sobie pooglądać ,ale kupić nie. To jak polać i nie wypić :-) Dlaczego nie ma dużych firm? Moim zdaniem:Bo są prezentacje dla sklepów z możliwością zamawiania pakietów itp. Dodatkowo są prezentacje w sklepach wędkarskich z możliwością zakupu w promocyjnych cenach,połączone z jakimiś konkursami itd. Więc po co mają się dublować na Rybomanii,gdzie wystawienie się wcale nie jest tanie? 100-200 metrów plus transport sprzętu,plus często konstruowanie stoiska i opłacenie kilku swoich ludzi z firmy,noclegi,żarcie... Ja za swoje stoisko,takie minimum socjalne 6m2 ze standardową zabudową z noclegiem jak dla dwoje białych ludzi w centrum Poznania trzeba 3 tys. wyścielić. W tym roku się nie wystawiam. W tym roku ja jestem oglądaczem i spacerowiczem po targach.Będę w piątek.Już z kilkoma osobami ze sklepów się umówiłem na chwilę rozmowy.Jest też grono osób/wędkarzy,którzy chcą moje stoisko odwiedzić na targach.A,że go nie będzie,to zrobię promocję na czas targowy.Ale o tym jeszcze poinformuje na fajsbuku Jerkbaicie w zakładce z moimi woblerami.Wystarczyło by zmienić nazwę na np. "Największa giełda sprzętu wędkarskiego w Europie"Wtedy nikt by nie marudził, że to targowisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Oświadczenie Dragona na fejsie "UWAGA! UWAGA!W tym roku podjęliśmy decyzję o niewystawianiu się na targach RYBOMANIA w Poznaniu. Jeśli jednak chcielibyście porozmawiać na temat naszej najnowszej oferty lub też otrzymać nasz pachnący jeszcze świeżym drukiem katalog, zapraszamy na stoisko Crazy Fishermen, gdzie czekają na Was Robert Policha, Waldemar Ptak i Piotr Malicki. Na zakupy z kolei zapraszamy do naszych partnerów handlowych, np do Pracowni Art-Rod. Na koniec całym sercem zapraszamy na nadchodzące Dni z Dragonem, które odbywają się w całej Polsce; dokładne lokalizacje i daty znajdziecie m.in. na naszej stronie i okładce katalogu Dragon 2018" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Porozmawiać lub popisać o tym czy tamtym to można na forum jak podkręcić, wyciąć sprawdzić jak leży w dłoni. Katalog można w internecie znaleźć. Źenujace postawa chociaż ich produkty to taka bazarówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Lista wystawców zaktualizowana A jednak Pleciona się wystawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi