Skocz do zawartości

Rybomania

Novis

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to jeden wielki bazar, w którym nie mogłem się odnaleźć. Na wielu stanowiskach zasada "kup i wypierd... " Mało miejsca, dużo ludzi, ciężko w spokoju coś porównać i wybrać. Z ciekawych stanowisk Rafał z graphiteleaderem, piękne stanowiska i prezentacja sprzętu Westina i foxa. Stella fajna, ale jak za Tobą ustawia się kolejka i trzymasz kręciol na lince stalowej, dziwnie się kręci. Obstawiam, że jutro będzie sajgon...

Towarzysko super, pozdrawiam wszystkich których udało się poznać ;)

Edytowane przez dekosz
  • Like 3

Shimano pokazało klasę. Daiwa dał d... nie było Exista. Jak dla mnie marketingowa wtopa. Generalnie mnóstwo sprzętu. Nawet nieznanego na naszym rynku. Ludzi jako tako. Tłumów nie było, aczkolwiek pustek też nie. Osobiście bardzo mi sie podobało.

Zapachów nie krytykuje. Taka karma ????

Edytowane przez Krab
  • Like 3

Z ciekawostek spiningowych wychwyciłem obiecujące śmierdzące gumy na stoisku litewskiego Keitecha. Wrażenie robiły małe żabki oraz glizdy w specjalnych pojemniczkach. Szły jak woda. Tenże sprzedawca oferował plecionki 4x i 8x od 0.2 wzwyż w cenach 60-70 zł za 150m. Organoleptycznie sprawiają naprawdę dobre wrażenie.

Na innym litewskim stanowisku pokazano kije, które świecą (chyba), w kolorach róż, pomarancz, seledyn. W ogóle mieli ogromna game kijow oraz gum na podobę Keitechów i Lucky John-ów. Szukali kanałów dystrybucji na terenie PL. Cenowo przystępnie. Jakościowo trudno ocenić na pierwszy rzut oka, choć nie zauważyłem niedoróbek.

Ucieszyłem sie, ze mogłem kupić Pojedynce, Sowy czy nowe woblery Glooga na suma. Zwłaszcza Gloog zaszalał. Zaprojektował fajna przynętę i dorzucił mocne kotwice za całe 30 zł. To może się spodobać.

Czego zabrakło, to prezentacji tego co nieseryjne. Jak ktoś sie nastawił na „macanie” blankow, to obszedł sie ze smakiem.

• Like 2

Odczucia nieszczególne. Większość wystawców przywiozła to co najlepiej schodzi. Dostaniemy więc powtórkę ze sklepów, które zresztą zdominowały targi. Naprawdę niewiele nowości, zwykle brak rzadziej spotykanych modeli, tak że jeśli ktoś jedzie po konkretny kij może się rozczarować pomimo obecności dystrybutorów, dealerów itp.  Nastawienie typowo jak na targowisko. 

Parę ciekawych rzeczy można zobaczyć, np. przelotki węglowe u Daiwy i nowe serie kijów. Ale to naprawdę nieliczne wyjątki. 

Jak zazwyczaj razi poziom obsługi. Jednocześnie merytoryczna, chętna do współpracy i trzeźwa to rzadkość.

Z okazji Rybomanii, na której nie byłem programowo, wstąpiłem sobie dzisiaj do sklepu "Pleciona" w Warszawie (ich też nie było na Rybomanii programowo). Sprzętu od cholery, zero ludzi (poza dwojgiem sympatycznych szkrabów z ojcem na spacerze ;) ). Się pogadało, pooglądało i coś tam kupiło :P  :)

Fajnie ... nie śmierdzę pelletem :D  :D  :D

• Like 5

Z okazji Rybomanii, na której nie byłem programowo, wstąpiłem sobie dzisiaj do sklepu "Pleciona" w Warszawie (ich też nie było na Rybomanii programowo). Sprzętu od cholery, zero ludzi (poza dwojgiem sympatycznych szkrabów z ojcem na spacerze ;) ). Się pogadało, pooglądało i coś tam kupiło :P  :)

Fajnie ... nie śmierdzę pelletem :D  :D  :D

Podobnie uczyniłem,tyle że w Poznaniu i odwiedziłem CW.Ludzi malutko,różne braki pouzupełniane na spokojnie i jeszcze w bonusie Tatule SV obmacałem :) .

• Like 1

A ja rękawiczki IMAX w rozmiarze właściwym dobrałem i "poważną" plecionkę Dragona (eksperymentalnie) kupiłem ;) do tego stertę różnych, najnowszych katalogów dostałem ...bez walki i skomlenia: psze Pana i ja bym poprosił , plissss :(  :huh:  :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 1