Skocz do zawartości

Rybomania

Novis

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w piątek. Miałem nadzieję na większy udział rękodzielników, ale i tak jestem zadowolony z krótkiej wizyty na targach. Jak napisał Jasiu, było z kim porozmawiać, dowiedzieć się o nowościach, wymienić poglądami i spotkać ze znajomymi. Nie wszyscy wystawiający oferowali swój sprzęt na sprzedaż, o niektórych sprzętach można było tylko porozmawiać i pooglądać...

Atmosfera była przednia!... :) - Wszystko zależy od towarzystwa a to miałem wyborne!...  :D

Dziękuję Jasiowi za wspólnie spędzony czas, Mel'owi za gratisy i G. Dereniowi za spotkanie!  :highfive:

Też jestem zdania, że to nie te targi co były kilka lat temu. Z tymi zakupami też bym był ostrożny. Szukałem parę rzeczy i nic nie kupiłem. Nie to, że byly na wystawie tylko ich nie było. Brak takich firm jak Rive, Sesnas, Maver, Gut-Mix, Lorpio, Jaxon, Shimano, Daiwa, Garbolino, Mikado, Konger, Browning itd. daje do myślenia. Syn (8lat) zadowolony bo chwilkę porozmawiał z Panem Adamem Tańskim, zobaczył normalnego sandacza (z tym na naszych okolicznych wodach słabo) i już zaczął zbierać na super łódź :).

• Like 2

Nie byłem na targach w tym roku ale byłem na kilku rybomaniach w poprzednich latach i przeważnie pomagałem koledze, który się wystawiał. Byłem na targach chyba z 6 czy 7 razy i nie pamiętam edycji na której nie było handlu. Nie jestem pewny ale chyba byłem też od początku edycji poznańskich i nie tylko. Mieliśmy graty którymi się handlowało i które były pokazowe. Na hasło że można to zamówić, a dziś mamy jako eksponat padały hasła "co to za targi jak nie można kupić" albo "co to za targi co nie można się targować".

Z drugiej strony powiem Wam ze wystawcy ponoszą bardzo duże koszty takich targów, że nawet jeśli handlują często nie są w stanie zrekompensować wydatków, które ponieśli za targi. Także ja ich rozumiem i mi to nie przeszkadza, że ktoś handluje. Duże firmy rezygnują chyba głównie przez koszty stanowiska, opłacenie pracowników, hotel itd.

Z resztą jest duża grupa ludzi, którzy przyjeżdżają, pomacać i się obkupić.

• Like 1

Z drugiej strony powiem Wam ze wystawcy ponoszą bardzo duże koszty takich targów, że nawet jeśli handlują często nie są w stanie zrekompensować wydatków, które ponieśli za targi. Także ja ich rozumiem i mi to nie przeszkadza, że ktoś handluje. Duże firmy rezygnują chyba głównie przez koszty stanowiska, opłacenie pracowników, hotel itd.

Z resztą jest duża grupa ludzi, którzy przyjeżdżają, pomacać i się obkupić.

Majki z Pleciony mówił jeszcze o dodatkowych kosztach. Oprócz stoiska za 50K to jeszcze na ostatnich targach skradziono im sprzętu na 20K :-( to też trzeba brać pod uwagę!

Byłem pierwszy raz na rybomanii w piątek. Pogadałem z kilkoma znanymi osobami. Najbardziej cieszy mnie spotkanie z Jacobem Vagnerem. Wydałem grosze. Mieszane uczucia, spodziewałem się wizyty Daniela Adrianiego i Enrico di Ventury z LMAB. Oni jednak wybrali targi w Anglii, bodaj w Londynie. Mimo wszystko zbyt mało czasu było by porozmawiać z Bartkiem Burskim, LP Rods, Art Rod, Kuźnia Wędkarska. Na chłodno do tego podszedłem ale mimo wszystko i tak brakło czasu.

Tj coś pozytywnego według mnie. Niemniej jednak po pierwsze wejściówka powinna być za darmo. Wszak są to targi dla nas wędkarzy. Więcej jakiś konkursów etc. Szkoda ze nie spotkałem Piotra Piskorskiego, którego bardzo szanuje. Widziałem za to Tomasza Kurnika z partnerka i psem z którym bez problemu chodził po hali. Generalnie widać było ze celebryci trzymają się razem i co niektórym już naprawdę soda mocno do głowy uderzyła.

Za rok pewnie wrócę i będę bardziej zorganizowany. Hej. Pozdrowionka.

a9d0e4a885da98e8755e3b96cc2404f2.jpg

f67314f53380b4aeded94c363575a01a.jpg

ab4dd04598fa2c381c966cb15f3d1afc.jpg

50d71fea693d6b7cac5f20bdb4896074.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To były pierwsze targi, pamiętam ta akcję i kilka różnych innych ???? kradną niestety na targach. Nawet potrafią wynieść długie kije po 3 m. Wystawcy też trzymają się razem, można dużo znajomości sobie wyrobić. Ja już nie jeżdżę, miło wspominam, dużo pracy było ale jeszcze więcej śmiechu.

Ktoś w końcu nie wytrzymał i go strzelił za to pajacowanie ?   :lol:

Pewnie była burza oklasków.

Widziałem na jednych targach jak pijany gostek klepnął hostessę po krągłościach. Przechodzący kulturalny wędkarz klepnął go gościa tak że leciał jak Żyła w Planicy tylko mu telemark nie wyszedł. Pomimo tego też były brawa, tylko nie dla lotnika.  :D

• Like 8

• 1 rok później...

W tym roku,będziemy z markami Smith Ltd., Fish Arrow, Seaguar, Nories, Toray, Vanfook, Damiki, Magbite, Tict, Nikko, Ito Craft, Megabass, Rodio Craft oraz z super nowością X Zone Lures.

Zapomniałem-bedzie jeszcze Decoy i Angler'z System (producent Dohny). Do tego pewnie weźmiemy ze sobą trochę japońskich ciekawostek jak Hammes czy Supremo. Włoskie Righetti Baits System i jeszcze na pewno inne ciekawe rzeczy.

• 2 tygodnie później...