ferrox Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) A drogo wychodzą te formy z alu ? Edytowane 23 Stycznia 2014 przez ferrox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 bardzo brzydkie... a na dodatek w cudzym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Cos nowego proszę o więcej MOZE KTOS WYMYSLI ALBO CONAJMNIEJ DOROWNA W...... KOWAL CZY KOWI............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Formy z aluminium kosztują około 200-400zł. za sztukę....cena zależy głównie od ilosci przynęt jaka można jednorazowo odlać...do tego trzeba też dokupić specjalną aluminiową "strzykawkę" do zalewania formy- koszt około 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) W końcu znalazłem czas na nowe formy i prace ruszyły pełną parą...swimbait 13cm....prototyp wykonany z drewna i forma silikonowa....było trochę problemów z zalewaniem ale w końcu doszełem do wprawy( dobrze że silikon mozna wiele razy topić ) ... i sprawa najwazniejsza...po pokonaniu wielu problemów udało mi się ściągnąć farby do malowania gum....sprawa była prawie beznadziejna ale jakoś się udało.... Edytowane 14 Lutego 2014 przez mi106 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Zapowiada się super Gratuluję wytrwałości i bardzo jestem ciekaw jak będą wyglądały po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 To sa efekty pierwszych prób malowania....wyszło tak sobie....ale to dopiero moje poczatki....największą trudnościa a zarazem i ciekawostką jest to że farby są na bazie wody... i troche długo schną w porównaniu np. do nitro...ale generalnie jestem zadowolony z farb... dużo daje "lakierowanie" po malowaniu....w przypadku gum jest to po prostu zanurzenie w bezbarwnym silikonie...mozliwości są duże,ale trzeba nad tym popracować 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Mi tam się malowanie bardzo podoba, no ale jak nie możesz na nie patrzeć to ja chętnie przyjmę... każdą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Malowanko super jak na początek wielkie gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 z tym patrzeniem to nie jest tak całkiem zle...po prostu nie popadam w samozachwyt...pewne niedociągnięcia wynikały miedzy innymi z tego że dodałem niepotrzebnie za dużo wody do farby...maluje na codzień woblery farbami nitro- trzeba je dość mocno rozcieńczać a farby wodne musza być gęstsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1676 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 No Michał pieknie wychodza bedzie co rwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Rewelacja wyszły super z przyjemnością kupił bym kilka jeśli bedzie taka możliwość i pojawią się nowe kolory pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 A wersje z obciążeniem w środku i uszkiem do mocowania agrafki są realne do wykonania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 pytasz o swimbaita czy kopyto...???? myśle żeda radę....nie powinno byc z tym większych problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 To sa efekty pierwszych prób malowania....wyszło tak sobie....ale to dopiero moje poczatki....największą trudnościa a zarazem i ciekawostką jest to że farby są na bazie wody... i troche długo schną w porównaniu np. do nitro...ale generalnie jestem zadowolony z farb... dużo daje "lakierowanie" po malowaniu....w przypadku gum jest to po prostu zanurzenie w bezbarwnym silikonie...mozliwości są duże,ale trzeba nad tym popracować Szacunek , malowanie pierwyj sort Mógłbyś coś więcej napisać o tych farbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Super pomysł, a tak się zastanawiałem dzisiaj czy ktoś będzie odlewał wreszcie duże gumy i tu proszę taka niespodzianka. Materiał fakt drogi, ale chcąc wypełnić lukę pasowałoby pomyśleć nad większymi modelami. Sądzę, że chętnych na naprawdę duże gumy na forum by się znalazło, bo i nasz rynek nie obfituje w takie przynęty. O ile bull dawg z podwójnym ogonem byłby skomplikowanym tworem to kopia pig shad'a od strike pro w rozmiarach 18-25cm by zatrybiła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 wydaje mi się że tu jesteś w dużym błędzie.....koszt materiały gumy wielkosci 18-25cm. będzie się dość wysoki... około 8-13zł. więc ceną na pewno się nie zabłyśnie....a zapotrzebowanie na takie duze gumy na naszym rynku jest znikome.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dlatego napisałem o kosztach. Niewykluczone, że może jeszcze uda się znaleźć jakąś tańszą alternatywę. Co do zainteresowania bym polemizował tzn. na rynku znikome, ale na forum niekoniecznie małe No cóż szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Na małą skalę to raczej nie znajdziesz nic tańszego...przerobiłem ten temat dość dokładnie...a co do zapotrzebowania to zgodzę się z Tobą że na forum byłoby większe...bo sporo ludzi z forum łowi poza granicami naszego kraju....ale znając życie zainteresowanie byłby przez pierwsze 2 tygodnie a potem rynek by się nasycił i po wszystkim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 To sa efekty pierwszych prób malowania....wyszło tak sobie....ale to dopiero moje poczatki....największą trudnościa a zarazem i ciekawostką jest to że farby są na bazie wody... i troche długo schną w porównaniu np. do nitro...ale generalnie jestem zadowolony z farb... dużo daje "lakierowanie" po malowaniu....w przypadku gum jest to po prostu zanurzenie w bezbarwnym silikonie...mozliwości są duże,ale trzeba nad tym popracować a czy te gumki nie krwawią tzn czy farba po pewnym czasie nie rozlewa się po silikonie i staje się rozmazana ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Jak tam gumki? Coś nowego wychodzi? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) No właśnie jakaś posucha a sezon nadchodzi dużymi krokami . Edytowane 26 Marca 2015 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Witam wszystkich !!! Lurebuildingiem zajmuje się już wiele lat i w końcu postanowiłem zmobilizować się do założenia własnego wątku...Mam na imię Michał i jestem z Hrubieszowa...zaczynałem od obrotówek i wahadeł....po kilku latach zacząłem przygode z woblerami i w tej chwili im poswięcam najwięcej czasu...robie woblery z drewna,pianki i żywicy.....przynęty od 2-25cm....probuje też swoich sił z odlewanie gum...postaram się w miare możliwości pokazywać swoje prace i nowe projekty...a to kilka z nich 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Bardzo ładne projekty widać, że już długo robisz przynęty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Widać spore umiejętności, oraz szeroki zakres zainteresowań. Będzie kogo podpatrywać Michale, witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi