Chciałem się serdecznie przywitać, bo pierwszy raz piszę na tym forum. Mam na imię Marek i często przeglądam to forum. Zdobyłem tu już dużo wartościowych informacji. Teraz proszę Was o pomoc. Mam problem z pracą silnika na mojej łódce. Łódka dł. 375 cm. szer. 155 cm. waga pustej 140kg. Mam do niej silnik Envirude 4Hp dwucylindrowy dwusów z 1973roku. Srubę ma taką o średnicy 17 cm. Jak płynąłem w dwie osoby plus graty, to silnik nie chciał się wkręcić na obroty pracował wolno, i czuć było duże obciążenie chociaż łódka płynęła nieźle. Oznaczenie silnika Envirude 43B36C. Chciałem zdobyć dane techniczne tego silnika :ustawienie szczelin zakres zalecanych obrotów skład mieszanki jakieś czynności obsługowe.... ale do niczego nie mogłem się dokopać, chyba to już jest za stare żeby coś wyczytać. Jeżeli ktoś z Was wie coś na temat tego silnika to bardzo proszę o informację. Silnik ma piękne sprężanie pięknie pali równo pracuje, bez obciążenia momentalnie wchodzi na obroty, a zanurzony się męczy. Płyta kawitacyjna była 4 cm. poniżej dna łodzi. Przerobiłem pawęż i teraz jest na zero( z możliwością regulacji), ale już nie zdążyłem jej sprawdzić na wodzie bo mrozy wyskoczyły. Nie wiem czy to dużo zmieni, ale chyba względem obrotów nie- może szybkość wzrośnie trochę. Proszę o pomoc i podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Marek.
Pytanie
marek 2
Chciałem się serdecznie przywitać, bo pierwszy raz piszę na tym forum. Mam na imię Marek i często przeglądam to forum. Zdobyłem tu już dużo wartościowych informacji. Teraz proszę Was o pomoc. Mam problem z pracą silnika na mojej łódce. Łódka dł. 375 cm. szer. 155 cm. waga pustej 140kg.
Mam do niej silnik Envirude 4Hp dwucylindrowy dwusów z 1973roku. Srubę ma taką
o średnicy 17 cm. Jak płynąłem w dwie osoby plus graty, to silnik nie chciał się wkręcić na obroty pracował wolno, i czuć było duże obciążenie chociaż łódka płynęła nieźle. Oznaczenie silnika Envirude 43B36C. Chciałem zdobyć dane techniczne tego silnika :ustawienie szczelin zakres zalecanych obrotów skład mieszanki jakieś czynności obsługowe.... ale do niczego nie mogłem się dokopać, chyba to już jest za stare żeby coś wyczytać. Jeżeli ktoś z Was wie coś na temat tego silnika to bardzo proszę o informację. Silnik ma piękne sprężanie pięknie pali równo pracuje, bez obciążenia momentalnie wchodzi na obroty, a zanurzony się męczy. Płyta kawitacyjna była 4 cm. poniżej dna łodzi. Przerobiłem pawęż i teraz jest na zero( z możliwością regulacji), ale już nie zdążyłem jej sprawdzić na wodzie bo mrozy wyskoczyły. Nie wiem czy to dużo zmieni, ale chyba względem obrotów nie- może szybkość wzrośnie trochę. Proszę o pomoc i podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Marek.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi