Skocz do zawartości
  • 0

parujacy wyswietlacz w echosondzie garmin

gooral

Pytanie

jak powyzej.

Mialem w zyciu sporo echosond (eagla portable na R20, fishing budy humminbirda na R6, 2 "lepsze" humminbirdy 5 calowe, uzywalem tez kilku lowrance etc) i nigdy sie nei spotkalem z czyms takim:

wlaczam echo i po kilku minutach ekran jest caly pokryty para od srodka. roznica temperatur nie byla ekstremalna (za pierwszym razem temp powietrze okoo 5 stopni za drugim bylem na lodce w podkoszulku wiec obstawiam minimum kilkanascie stopni.

echo to garmin 4dv. pierwsza sztuke mi wymienili, drugiej nie chca twierdza, ze to normalne przy zmianie temperatury.

Czekam na jakas zimna noc i planuje nagrac filmik z 3 echami jakie mam aktualnie w domu (od wziecia z okolic grzejnika po wlaczenie na zewnatrz na zimnie) i wyslac to do garmina.

Ale wracajac do tematu - spotkal sie ktos z takim fenomenem?

MZ to wybitnie swiadczy o kijowosci montarzu albo byly zlozone w atmosferze zlej (lornetki/lunety mysliwskie sklada sie z argonem/azotem w srodku by nie parowaly), albo uszczelnienia sa kiepskie i wilgoc dostaje sie do srodka. No bo to fakt oczywisty, ze jak w srodku jest wilgoc a jednostka jest nagrzana powyzej temp na drugiej stronei szyby to sie wilgoc skropli..

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Może jakaś wadliwa seria ?

Obstawiałbym na dostawanie się wilgoci do środka .

I tu masz rację , nieszczelność , na całe szczęście z moim się nic nie dzieje ale niwelator geodezyjny poszedł się je,,,,ć , nie tania zabawka zaparowała po deszczu co nie powinno mieć miejsca , gwarancji nie uznali i klops . 

• 0

Miałem Huminbirda dodałem dla teścia 24 h/ na dobę od maja do października na łodzi nic się nie dzieje.

Lowranre czarno białego z 8 lat miałem i nic się nie działo. Od maja do końca listopada na łodzi 24 h/ dobę na zewnątrz i nic się nie działo

HdS IIgen tak samo .

Teraz Simrad  i nic.

A łapię też zimą i nie ma żadnej rosy od środka.

Proponuje  zajechać do Rzecznika Praw Konsumenta na pewno pomoże.

Edytowane przez nurek28

• 0

Tak trochę poczytałem i wygląda na to, że miałem szczęście, bo rzeczywiście się zdarza. Niektórzy wiercą dziury i wrzucają silca żel, ale wiadomo, gwarancja. W tym sezonie było sporo deszczu i nic mi w Echomap nie parowało, nawet w grudniu w okolicach 0, a nie jest przecież szczelne - slot na kartę. Ale mam zwyczaj, że po każdym łowieniu echo zostawiam na dobę żeby sobie wyschło.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka