zuraw16 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Hej ,na wiosnę wybieram się do Szwecji na łososie ,szukam wędki do łowienia tam głównie na blachy i woblery ,moglibyście coś polecić ? Najlepiej z drugiej ręki do 500-600 zł ? Rzeka Lagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Byłem ciężki temat, głęboka piękna rzeka. Szwedzi łowią tam głównie na obciążoną muchę tubową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 ja mam tam trochę ponad godzinę drogi wiec zobaczę co się tam dzieje tylko nie wiem jaki kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Każdy praktycznie producent ma rozbudowaną serię wędzisk salmon/steelhead, kijów na pęczki a co kupić coraz ciężej radzić, na pewno nie ma jednej najlepszej dla każdego. Domyślam się, że spin:http://jerkbait.pl/topic/103464-sprzedam-w%C4%99dki/http://jerkbait.pl/topic/103738-sprzedam-w%C4%99dk%C4%99-dragon-hm80-salmon-master-32-m-cw30-60g/ Pytanie do praktyków, jakie przepisy w Szwecji apropos łowienia w górskich rzekach na spirulino? Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Ja łowię od czasu do czasu w Umeälven. Tu miejscowi zdecydowanie łowią trocie i łososie z trola. Jaskrawy wobek lub mucha tubowa (na bocznym troku oczywiście). Szeroka rzeka (ok 200 do miejscami wg mapy 300m w tym miejscu w którym łowię), wymagająca dalekich rzutów, dość silny nurt w którym trzeba szybko sprowadzić przynętę w pobliże dna, głębokość 2-3m. Zdarzają się bardzo sporadycznie łowiący z brzegu, to sprzętowo: ki min 3m wyrzut 100-150g pod multika. Boczny trok 80g obciążenia. Ja łowię z brzegu "po naszemu", TD 285cm do 60g. Przynęty to smukłe wahadełka, morsy i różne rękodzieła, czasami obrotówki long. To najdalej lata. Mistrzem żadnym nie jestem ale łowiąc bardzo sporadycznie kilka troci wyjmuję w sezonie.Reasumując, wybierz się tam rekonesansyjnie z tym co masz, popatrz na co łowią miejscowi, wtedy zdecydujesz. Szkoda tak w ciemno kupować kij, który może się nie sprawdzić. Ew. poszukaj na youtube filmików z wędkowania w tej rzece, miejscowi często wrzucają krótkie filmiki jak coś złowią. Czasami widać sprzęt, przynety i dość dobrze miejsce w którym łowią. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Blue 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Hej ,na wiosnę wybieram się do Szwecji na łososie ,szukam wędki do łowienia tam głównie na blachy i woblery ,moglibyście coś polecić ? Najlepiej z drugiej ręki do 500-600 zł ? Rzeka Lagan. Najlepszy czas to maj i czerwiec później październik. Wpisz sobie w wyszukiwarce laxfiske lagan . Ja wybieram się tam od 3 lat (mam 120 km ) i jakoś dojechać nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Może poniższy, dość szeroki temat rozjaśni odrobinkę Twoje wątpliwości: loso%25C5%259B-i-tro%25C4%2587-na-casting 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dzięki za info Panowie,Budzik ja jadę właśnie w maju to może się wybierzesz tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Byłem ciężki temat, głęboka piękna rzeka. Szwedzi łowią tam głównie na obciążoną muchę tubową. Jak możesz napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 jak będziecie chłopaki napiszcie jak było ok chętnie bym tam jeszcze wpadł kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Może uda się jakaś relacje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi