Fossegrim Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Trochę temu mieliśmy próby w studio prowadzonym przez znanego swego czasu w niektórych kręgach muzyka (znanego z różnych rzeczy...). Miał on dość specyficzne poczucie humoru... Nieeee, on był po prostu bardzo specyficzny- rzekłbym, że był kosmitą, ale to i tak nic nie opowie, dopóki ktoś nie doświadczy to nie zrozumie. W każdym razie ów człowiek opowiadał nam taki kawał o basiście: Koncert, zespół się szykuje do gry. Pełna sala, publika wariuje. Są wszyscy- nie ma basisty. Dobra, pewnie zaraz będzie. Niestety trzeba wychodzić, zespół wku...ony, ale jest termin i trzeba grać. Pewnie się spóźni. Zaczynają jakąś rzeźbę, nerwówka na maxa, improwizacja. Basisty jak nie było tak nie ma. Grają jeden kawałek, drugi, zagrali cały koncert. Ludzie nawet się specjalnie nie zorientowali, był bis. Schodzą z totalnym wqrwem połączonym już teraz z martwieniem się, na pewno coś się stało. Stoją, myślą, naradzają się, dzwonią po ludziach - nikt nic nie wie. Nagle otwierają się z hukiem drzwi. Wchodzi basista, flacha jacka danielsa w garści, na nim uwieszone dwie laski, wyraźnie wszyscy w rozrywkowych nastrojach, nawąchani. Po prostu rockandroll."Chłopaki, zajebisty koncert zagraliście, normalnie kozak, ale powiem wam, że ku..wa bez basu to jednak nie to samo..." I takto Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Fossegrim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Bez przesady, statystycznie to zapewne właśnie basista jest najprzyzwoitszym członkiem każdego zespołu, a wyjątki tylko tę regułę potwierdzają Edytowane 15 Stycznia 2018 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Wracajac do pierwszego postu i pytania o lutnika to znalazłem bardzo dobre opinie o guitar help na warszawskim mokotowie. W przyszlym tygodniu zaniose tam swoją gitarke i zobaczymy co będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 To daj Michał znaka, bo ja zanim przywiozę gitarę z działki to jeszcze chwila minie, więc mam pole manewru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Przemek ja widzę że trzeba się przerzucić z łowienia ryb na granie na mandolinie Powiem Ci że ostatnio po bardzo długiej przerwie sam swoje 20 letnie pudło z szafy ściągnąłem Ja wszystkie starocie powyrzucałem i zakupiłem sobie ot takie pudełko.https://muzyczny.pl/134243_Fender-CD-60-SB-DS-V2-gitara-akustyczna.htmlCzasem jak mnie coś napadnie to "poszarpię" struny dla ukojenia i uspokojenia nerwów.Ostatnio inne hobby mnie absorbuje, więc pudełko leży spokojnie na szafie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Bidnie się temat rozwija :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Bidnie się temat rozwija :-(Poczekaj na SOBa, będzie pinknie i kolorowo???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Eeeee tam.....bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 A może jest na jerku ktoś kto uczy gry na gitarze elektrycznej? Chciałbym w końcu poważniej przesiąść do tematu a obawiam się ze samemu wszystkiego nie ogarne. Jeżeli znacie jakis godny polecenia kurs w formie książki lub dvd to podzielcie się proszę bo jednak głównie samemu będę się uczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Lepiej zacząć od gitary klasycznej, z musu na akustycznej. Chociaż kilka lekcji z gitarzystą klasycznym żeby Ci pokazał jak lewą rękę ustawić.Chodzi o kciuk samouka :-) który będzie Cię później ograniczał.Przesiadka z akustyka na elektryka to jak bieganie z 5kg ciężarkami na nogach a później bieganie bez nich :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Nie zaczynam od elektryka, gram już parę lat ale nigdy nie wyszedłem z poziomu średniozaawansowanego, a ostatnie 3 lata to na prawde sporadyczne granie. Chciałbym do tego wrócić i w koncu wskoczyć na wyzszy level Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Jaki to wyższy level?Lot trzmiela w 150,180,200, 230, 320 bmp? :-)Ja zostałem na 200, po dwóch tygodniach katowania tego miałem dość ( na Ibanezie bo na PRsie bez szans było) i już napewno nic więcej nie osiągnę :-) Edytowane 17 Stycznia 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) To o czym piszesz to na ta chwile jest dla mnie zupełny kosmos Powiedzmy że moim największym osiągnięciem zanim gitara poszła w kąt było granie solówki do akustycznej wersji "Layla". Niestety po tych trzech latach chyba nauke trzeba bedzie zacząć od nowa. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalfdanTheBlack Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jeśli chodzi o Guitar Help to mogę z czystym sumieniem polecić. Trzy razy im dałem Gibsona i za każdym razem konkretnie, fachowo i solidnie. Może nie najtaniej i zwykle nie jest to na drugi dzień ale warto. Nie mieszkam już w Warszawie ale i tak wolę im wysłać z Rzeszowa gitarę niż dać gdzie indziej. Dwa razy robiłem pierdołę i raz złamaną główkę razem z generalnym przeglądem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bert8 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 WOW!! tego się na tym forum nie spodziewałem, ale melduję się z wiosłem jeśli będzie jakieś granko bo odkąd rzuciłem chałtury gitary leżą i się kurzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jak nie będzie to zawsze można zrobić żeby było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wczoraj oddałem swój instrument do Guitar Help. Póki co mają zrobić pełną diagnostykę za którą zapłaciłem 39zł i wtedy pan ma do mnie zadzwonić, przedstawić co wyszło i zaproponować jakieś działania razem z wyceną. Od razu mnie uprzedzili że chwilę to może potrwać bo mają wiele pracy. Generalnie termin odbioru mam na 2 luty także czekam na kontakt i dam znać jak dalej się sytuacja przedstawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 To cena dla ludzi, ciekawe jak pozostałe działania wycenią...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Tym bardziej że diagnostyka jest na prawdę szczegółowa. No sam jestem ciekaw co tam wyjdzie i ile będą chcieli, czekam na kontakt od nich i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2018 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi