Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Panowie czy są jakieś przecieki informacji odnośnie wagi poszczególnych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 http://www.daiwa.com/global/ja/60years/exist/lineup.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 widzi ktoś tam R-ki ? , bo ja nie, nawet odwrotnie więcej C (czyli mniejsze body/większa szpula) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Rki nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) widzi ktoś tam R-ki ? , bo ja nie, nawet odwrotnie więcej C (czyli mniejsze body/większa szpula)Wyglada że masz rację .R-ki nie widać.Wyjaśnienie różnic między poszczególnymi 2500tkami jest bardziej skomplikowane, niż mi się na początku wydawało Przepraszam za zamieszanie i wprowadzenie w błąd. Pozdrawiam Edytowane 21 Stycznia 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 R-ki nie ma, wolnej 3000 też, no to po zakupach z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 R-ki nie ma, wolnej 3000 też, no to po zakupach z mojej strony77 cm nawoju to za szybko ? Były kiedykolwiek wolniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 a widziałeś kiedyś Daiwę 3000 z przełożeniem 5.2, która nawija 77cm ? coś Ci chyba umyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Coś trzeba było zmniejszyć aby uzyskać niską wagę, szkoda szerokich szpulek Cena jest za to pocieszająca. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 a widziałeś kiedyś Daiwę 3000 z przełożeniem 5.2, która nawija 77cm ? coś Ci chyba umyka Zdecydowanie wiele mi umyka Ale akurat kwestię szerokości szpul poruszyłem kilka stron temu w tym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 wg mnie ta 3000C, to body coś w stylu starego 2500, ale teraz tak myślę, że w sumie jest to zgodne z nowym konceptem, bo przecież mamy więcej miejsca w nowym body i większe koło, które pewnie mniej więcej odpowiada staremu 3000, a przy okazji prawdziwe kompakt, więc może jednak jeszcze nie skreślam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 wg mnie ta 3000C, to body coś w stylu starego 2500, ale teraz tak myślę, że w sumie jest to zgodne z nowym konceptem, bo przecież mamy więcej miejsca w nowym body i większe koło, które pewnie mniej więcej odpowiada staremu 3000, a przy okazji prawdziwe kompakt, więc może jednak jeszcze nie skreślam Otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgrabny Ciekawe czy jak chodzi o gear noise to utrzyma się na poziomie nowej Stelli... Obaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jak gdyby odpowiednikiem R-ki jest LT3000-XH, bo ma, sądząc po wadze i wyglądzie na foto, body od wersji LT4000-C, ale szpulkę mniejszą, tzn. taką jak w wersjach LT3000-C - niestety przełożenie jedynie 6.2Dla mnie najciekawszy, to LT4000-C, szpulka niewiele węższa niż w R4 3000, przełożenie 5.2 i waga 205 gram - cytując klasyka: "kusi k***a, kusi" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Hmmmm.....Poczytałem sobie ten temat: http://www.daiwa.com/global/ja/60years/exist_en/answer.html i jakkolwiek nadal jego wyglądu nie mogę przeboleć,to pewne wrażenie robi nowa technologia wytwarzania przekładni z ultra duraluminium, w procesie kucia na zimno i czasochłonny proces obróbki Tough DigiGear.Daje to podobno dwukrotnie bardziej wytrzymałą przekładnię od "konwencjonalnych" a jednocześnie wycisza jej pracę.Szkoda, że nie odnieśli się w porównaniu do przekładni hyper.Jeśli dodamy do tego stabilną obudowę monococque, taki mechanizm może być trudny do zajechania.Nie wiem...może z czasem, z jakimiś ciekawymi szpulami i korbkami custom od RCS albo IZE factory, da się jeszcze z tego zrobić jakiś ładny młynek? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Hmmmm.....Poczytałem sobie ten temat: http://www.daiwa.com/global/ja/60years/exist_en/answer.html i jakkolwiek nadal jego wyglądu nie mogę przeboleć,to pewne wrażenie robi nowa technologia wytwarzania przekładni z ultra duraluminium, w procesie kucia na zimno i czasochłonny proces obróbki Tough DigiGear.Daje to podobno dwukrotnie bardziej wytrzymałą przekładnię od "konwencjonalnych" a jednocześnie wycisza jej pracę.Szkoda, że nie odnieśli się w porównaniu do przekładni hyper.Jeśli dodamy do tego stabilną obudowę monococque, taki mechanizm może być trudny do zajechania.Nie wiem...może z czasem, z jakimiś ciekawymi szpulami i korbkami custom od RCS albo IZE factory, da się jeszcze z tego zrobić jakiś ładny młynek? O ile w kwestii szpul sprawa jest raczej przesadzona - nie beda pasowac dotychczasowe RCS.To korbki moze beda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Daniel, ja mam nadzieję, że narobią jakichś nowych i szpulek i korbek Edytowane 21 Stycznia 2018 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czy waga kołowrotka powinna mieć aż takie znaczenie? Chyba większe ma wyważenie całego zestawu, a lekkimi kołowrotkami często trudno to uzyskać.Wędki, które wymagają wyważania kołowrotkiem uważam za nieudane modele lub nieudolnie zbudowane. Dobry spin jest wyważony bez względu na użytą masę kołowrotka. Pozycja kołowrotka w spinie jest tak daleko od końca wędki, że wpływ masy młynka na balans jest niewielki. Budowanie wędki pod ciężki kołowrotek w obecnych czasach wydaje się "dziwne". 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, co oznacza zlepek wyrazów czasochłonny proces obróbki tough digigear? Ultra duraluminium jestem sobie w stanie wyobrazić, proces kucia na zimno także (pewnie chodzi o kucie matrycowe), ale wcześniejszego pojęcia nie za bardzo. DigiGear to zapewne digital design gear, czyli numerycznie zaprojektowana przekładnia, ale co to ma wspólnego z czasochłonną obróbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, co oznacza zlepek wyrazów czasochłonny proces obróbki tough digigear? Ultra duraluminium jestem sobie w stanie wyobrazić, proces kucia na zimno także (pewnie chodzi o kucie matrycowe), ale wcześniejszego pojęcia nie za bardzo. DigiGear to zapewne digital design gear, czyli numerycznie zaprojektowana przekładnia, ale co to ma wspólnego z czasochłonną obróbką? To chyba znaczy tyle, ze dobra bedzie A tak na serio ... przeciez to marketingowy belkot. Nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Też tak uważam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wędki, które wymagają wyważania kołowrotkiem uważam za nieudane modele lub nieudolnie zbudowane. Dobry spin jest wyważony bez względu na użytą masę kołowrotka. Pozycja kołowrotka w spinie jest tak daleko od końca wędki, że wpływ masy młynka na balans jest niewielki. Budowanie wędki pod ciężki kołowrotek w obecnych czasach wydaje się "dziwne". Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. Trudno wszystko umiescic w jednym "pokrowcu".Inaczej sie rozmawia o 3 metrowych wedkach, a inaczej o patyczkach 180 cm czy 210 cm. Zatem trudno o uogolnienia pasujace do wszystkich sytuacji / wedek. Ja dlugimi wedkami nie lowie...wiec kolowrotki lubie lekkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi