DonPablo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Czy ktoś może mi wytłumaczyć, co oznacza zlepek wyrazów czasochłonny proces obróbki tough digigear? Ultra duraluminium jestem sobie w stanie wyobrazić, proces kucia na zimno także (pewnie chodzi o kucie matrycowe), ale wcześniejszego pojęcia nie za bardzo. DigiGear to zapewne digital design gear, czyli numerycznie zaprojektowana przekładnia, ale co to ma wspólnego z czasochłonną obróbką?Chodzi o technologię obróbki skrawaniem a dokładnie jej precyzję.Każda para (koło-pinion) przekładni Hyper Digi Gear była (jest) wycinana kilkadziesiąt minut ze względu na twardość materiału i dokładność dopasowania powierzchni ciernych.W nowym Exist, ta technologia została podobno jeszcze ulepszona. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez DonPablo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Trudno wszystko umiescic w jednym "pokrowcu".Inaczej sie rozmawia o 3 metrowych wedkach, a inaczej o patyczkach 180 cm czy 210 cm. Zatem trudno o uogolnienia pasujace do wszystkich sytuacji / wedek. Ja dlugimi wedkami nie lowie...wiec kolowrotki lubie lekkie I takie stwierdzenie jest rozsądne . W przypadku wędek, jak sam stwierdziłeś, nie można uogólniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Chodzi o technologię obróbki skrawaniem a dokładnie jej precyzję.Każda para (koło-pinion) przekładni Hyper Digi Gear była (jest) wycinana kilkadziesiąt minut ze względu na twardość materiału i dokładność dopasowania powierzchni ciernych. hyper-digigear-es_510x510.jpgW nowym Exist, ta technologia została podobno jeszcze ulepszona. Pawle,koła zębate w każdej przekładni są jej sercem, ważne też jest łożyskowanie i montaż. Powierzchnie współpracujące zębów powinny być szlifowane i ten proces jest czasochłonny, podobnie jak docieranie każdej przekładni. Czas tych procesów wzrasta wraz z twardością powierzchni.Zatem w kołowrotkach z niższej półki mniej przykładają się do wykonania kół. Konkludując moim skromnym zdaniem, łaski nie robią stosując w kołowrotkach z wyższej półki koła dokładniej wykonane, ale żeby od razu pisać o jakiejś sensacji (przez Daiwę). Po prostu każde koła zębate należy wykonywać rzetelnie. Inaczej skutkuje to zamierzonym, szybszym zużyciem zębów kół.Ale co marketing, to marketing . Edytowane 21 Stycznia 2018 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Sławku, zgadzam się co do tego, że łaski nie robią, skoro za młynek biorą 70-80.000 jenów.Jednak ta precyzja i jakość materiałów, w przypadku Daiwy jest rzeczywiście na poziomie nieosiągalnym dla innych firm.Nie wiem jak będzie z długowiecznością przekładni w najnowszym Exist.Wiem natomiast, że w Exist z przekładnią Hyper była ona rzeczywiście ponadprzeciętna.Nie uważam też, że jest to temat, który można zbyć -lekceważącym wysiłek intelektualny inżynierów- stwierdzeniem, że to bełkot marketingowy. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Belkot, o którym pisałem nie odnosił się do przekładni.Tylko opisów / słowotwórstwa i innych znanych nam od dawna zjawisk dotyczących opisu sprzętu.Smutna prawda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Pawle,z lepszym materiałem zgodzę się (pewnie też poprawili kucie), ale co to oznacza obróbka Tough DigiGear? DigiGear już wyjaśniłem co oznacza i projektowanie numerycznie kół zębatych niewiele ma wspólnego z obróbką. Teraz tak projektuje się, robi się modele 3D, bo na tym polega m.in.projektowanie numeryczne. Zresztą sami pokazują model 3D oraz rzeczywistą przekładnię na wspólnym rysunku (zdjęciu). Niech napiszą, że poprawili rodzaj obróbki wykańczającej. Zęby kół powinno się wykonywać obróbką wiórową.Tylko, że opisy tworzą ludzie z marketingu i często nie wiedzą o co chodzi, a coś muszą napisać, zwłaszcza krótko i stąd bierze się dla mnie bełkot marketingowy. Inżynierów nie lekceważę, ale nie mogę zdzierżyć takich nic nie mówiących opisów, zwrotów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ok.Język marketingu/reklamy, to sprzedawanie korzyści klientowi, który nie chce zagłębiać się w szczegóły techniczne.Nie ma na to czasu. Chce produktu spełniającego jego wymagania i tyle.Biorąc pod uwagę, że mamy do czynienia z technologiami, których szczegóły są utajniane (zwłaszcza przed konkurencją),ale jakoś przecież trzeba dla bardziej wścibskich klientów nazwać kolejne stadia rozwoju technologii, wprowadzają inne nazewnictwo.Wcześniej był DigiGear, teraz jest Tough DigiGear. Nie powiedzą dokładnie co usprawnili, ale zaznaczają, że jest postęp, który jest wyznacznikiem firm innowacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Pokręcimy - zobaczymy Osobiście jestem zdecydowanie zdecydowany na tego Finesse custom 2500 z przełożeniem 6.2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja poczekam na dodatki.Jak da się z nimi uzyskać coś miłego dla oka, to wezmę.Wywalę mag seal'e, posmaruję IOS-em, może co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Te zlotka to juz chyba jakies RCS y wchodza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zdecydowanie bardziej twarzowa ta szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) No i proszę- trochę krytyki na jerkbaicie i już się poprawiają Można? Można. Edytowane 22 Stycznia 2018 przez DonPablo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 na pewno nie odpuszczą okazji zarobienia dodatkowych $ , spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Cennik dla niecierpliwych chcących zamówić w pre-orderze: https://www.digitaka.com/list.php?category=131&series=Pre-Order&item=EXIST+%28New%29 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Cennik dla niecierpliwych chcących zamówić w pre-orderze: https://www.digitaka.com/list.php?category=131&series=Pre-Order&item=EXIST+%28New%29 hmm... cena znośna w okolicach 2000 pln choć doliczając vat i cło... 2500 sie robi.Czyli standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 tak dla jasności po dzisiejszym kursie PayPal 66500 jpy = 2 149,17 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Ja w kantorze mieszałem ze złotówkami wiec pewnie korzystniej wyszło niż PayPal.dodatkowo rozmiar 2500 za 64600... edit: dla jasności Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Bander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A można płacić inaczej niż przez PayPal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A można płacić inaczej niż przez PayPal? nie mam pojęcia.mnie interesowała tylko kwota orientacyjna.dla wyjaśnienia napisałem skąd wynik - taki a nie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A można płacić inaczej niż przez PayPal? Teoretycznie moznaChocby w PLAT Natomiast nigdy nie sprawdzalem jak to dziala i jak to "wychodzi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Kredytowka pewnie mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) No tak ale wtedy bank sam przelicza w jeszcze bardziej bandycki :-) sposób niż PayPal.No chyba że ktoś ma konto walutowe, złotówki gdzieś tanio wymieni i wpłaci na konto. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 cinkciarz fajnie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 srednice szpul nowego exista na dole strony https://isofishinglifestyle.com.au/products/daiwa-2018-exist-lt cos czuje ze exist '15 3000 pojdzie do ludzi i lt2500 zastapi stradica 2500s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi