Skocz do zawartości

Medale przyznawane przez czasopisma

troutowy

Rekomendowane odpowiedzi

Serio chcesz zobaczyć swoje zdjęcie między zdjęciami trupów na tle płytek łazienkowych, albo kuchennej zabudowy?? Chyba że coś się zmieniło bo od kilku lat nie kupuję.

drogi Pavko, warunkiem przyjęcia zgłoszenia przez np. WŚ jest to że wszystkie  ryby drapieżne wracają do wody. Oraz zgłoszeń jak opisałeś oba miesięczniki nie przyjmują.

Edytowane przez damianb
  • Like 1

"Publikujemy wyłącznie zdjęcia ryb zrobione bezpośrednio na łowisku. Zależy nam bowiem, abyście złowione okazy wypuszczali z powrotem do wody"

oraz pkt 2 " Do formularza dołączyć zdjęcie ryby z lowcą, zdjęcie ryby z miarką. Nie przyjmujemy zgłoszeń boleni, brzan, glowacic, lipieni, okoni,  pstrągów potokowych, sandaczy, szczupkaów i sumów, które nie zostały wypuszczone" 

Można przeczytać w zakładce REKORSY POLSKI W WŚ

Najwięcej ryb zgłaszałem do WŚ, po publikacji czeka się dosyć długo na medal. Oprócz medalu dostaje się certyfikat w formacie A 4 i drobny sprzęt wędkarski. WW przysłało medale jeszcze przed publikacją, dosyć szybko się uwineli. Oprócz medalu dostaje się legitymację w formacie A 6

• Like 1

drogi Pavko, warunkiem przyjęcia zgłoszenia przez np. WŚ jest to że wszystkie  ryby drapieżne wracają do wody. Oraz zgłoszeń jak opisałeś oba miesięczniki nie przyjmują.

Zgadza sie. Warunkiem opublikowania i dostania nagrody od WS jest to, ze rybka byla wypuszczona. Choc jak czytam opisy "szczupak zlowiony na zywca" to  jakos powatpiewam czy aby naprawde wrocil do wody.  :(

Na temat medali się nie wypowiadam, natomiast zerknąłem do WŚ-a z 10.2017 (bo akurat mam) i szczerze powiem, że na tych ponad dwudziestu fotkach (fakt zrobionych nad wodą, przynajmniej można tak sądzić) to żywe są może ze dwie ryby. Zatem poza tłem (zdjęć) nie wiele się zmieniło ...

Kurcze.... Tak myślę, a po co Ci ten papierek i ta blaszka? Nie lepiej zdjęcie ryby odprawić? Tak z czystej ciekawości pytam... Bez żadnych podtekstów...

Jeśli się spełniło warunki, które dla większości wędkarzy są nieosiągalne, a na dodatek dają za to papier i kawałek metalu - to czemu nie?

:rolleyes:

A zdjęcie oprawione - dodatkowo - również czemu nie? :)

• Like 3

Jeśli się spełniło warunki, które dla większości wędkarzy są nieosiągalne, a na dodatek dają za to papier i kawałek metalu - to czemu nie?

:rolleyes:

A zdjęcie oprawione - dodatkowo - również czemu nie? :)

Hmmm... Nie przekonałeś mnie pomimo tak twardego argumentu????

Ja to za leniwy jestem, a blaszki i papierki w innej formie wolę ????aczkolwiek też za nimi się nie uganiam ...

Edytowane przez jabadaon
  • Like 1

Gratuluję przyjacielu, jak długo oczekiwałeś na taki certyfikat,podrzucić jeszcze zdjęcie medalu, najlepiej w porównaniu z czymś wielkością

Medal nie jest duży, jest w formie przypinki np, do kamizelki.

post-51687-0-34345000-1516396040_thumb.jpg

post-51687-0-43019600-1516396090_thumb.jpg

Kurcze.... Tak myślę, a po co Ci ten papierek i ta blaszka? Nie lepiej zdjęcie ryby odprawić? Tak z czystej ciekawości pytam... Bez żadnych podtekstów...

Oprawiam certyfikaty i wieszam sobie na ścianę, zdjęcia największych ryb z danego gatunku też mam oprawione ale nie wszystkie.  ;)

• Like 3