godski Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Niedobrze. Domek jest nad sama wodą? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Niedobrze. Domek jest nad sama wodą?200 metrów. Sprzęt trzyma się w szafie pancernej nad wodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Kurczę znowu mam ten fajny stan... Zaraz zaczną się dyskusje, przygotowania! Lubie to 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 poproszę na liste rezerwową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Kurczę znowu mam ten fajny stan... Zaraz zaczną się dyskusje, przygotowania! Lubie to No i prom w perspektywie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ja yamakato Alaryk i grzecho byliśmy tam dwa razy w 2017. Inżynier i Pluton raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Takie info pisałem koledze na forum który na boren będzie w połowie maja. Dzięki temu będziemy mieli świeże informacje.Trochę relacjihttp://jerkbait.pl/topic/86625-boren-multiplikator-i-rekordowe-szczupaki-czerwiec-2017-wyprawy-jerkbaitpl/page-10różu i brokatów bym nie wrzucał do wody:) kolor tylko motoroil. mam w tym momencie real eel 40 cm, 30 cm i ten większy hard eel 109g, i wszystko w motoroil.daiwa prorex w motoroilheringi w motoroiljakieś tam ironclaw i mannsy w motoroil.generalnie to biorą na wszystko, na jedno bardziej, na drugie mniej. była np sytuacja, że mi na pig shada kolor 100 nie jadły, a kumplowi na iron claw brały non stop. zmieniłem na prorexa chyba 16 cm motoroil i dwie sztuki w dwóch rzutach.dużymi przynętami rzucać przez tydzień to też gehenna. ręce odpadają. takie gumki 20 cm to optimum, bo ważą około 50g, to tego obciążenie 15 gram i to się sprawdzało. łowi się głównie na około 5 m, zresztą do znalezienia jest mapka z poznaznaczanymi po polsku miejscówkami na boren. wypływacie przed siebie i łowicie.nie sprawdziły nam się też gumy lunker city, ani bass assasin.pig shad 20 cm wg mnie rządził, chociaż na naszym wyjeździe jesiennym wygrał u mnie 40cm real eel motoroil. ale szczupaki stały głownie nad drobnicą, która była na 10-12 metrach przy motali. ciężko było się do nicj dobrać. zobaczycie co wam się sprawdzi na miejscu i się wyposażycie na miejscu, w linkoping jest sklep dobry, nazywa się upplev. poł godziny jazdy.oczywiście na gumki 10-15 cm też można łowić. nam przy tym wieszały się szczupaki 30 cm, odpuściliśmy sobie. jesienią szukaliśmy okoni przy borensbergu na mniejsze gumki to mi się uwiesił tylko taki 80 cm szczupak. okoni w ogóle na żadnym wyjeździe nie połowiliśmy.a i nie wiem czy wiesz, ale tam nie wolno zabierać ryb. szczupaka jednego dziennie można zabrać 55-75 cm wymiar. poza tym latem zabroniony jest trolling na silniku spalinowym. pewnie gospodarz da wam inne info, bo rozmawialiśmy z chłopakami z boren24 i im mówiono, że wolno na spalinie. my bylismy u Szweda, który bierze udział w zarządzaniu wodą i od niego mamy informacje, że nie wolno na spalinie. poza tym coś tam po szwedzku jest napisane na zezwoleniu i na drugiej wyprawie mieliśmy faceta, co znał szwedzki i to potwierdził. chyba, że zmienią to na przyszły rok. tak czy siak - kontroli nie ma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Byłem na kilku wyjazdach z kolegami z jerka i z zasady nie zabieraliśmy żadnych szczupaków. Tutaj też jestem temu przeciwny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Byłem na kilku wyjazdach z kolegami z jerka i z zasady nie zabieraliśmy żadnych szczupaków. Tutaj też jestem temu przeciwny.to jest żywcem wklejone z wiadomości, które pisałęm do @caerbanog informacyjniewiemy, że bywałeś. Rodu mówił, że z Andrzeja równy chłop Znowu się najarałęm jak dzieciak na ten wyjazd i nie mogę spać Chętnie odpowiem na wszelkie pytania Na dobrą sprawę o tej imprezie wiemy wszystko, poza tym gdzie są okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Kurde., ja wtedy będę na Ibizie Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 muszę to oblaćGrzesiek dzwoń jutro POZDRAWIAM T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Pływać na elektryku na tym jeziorze to nieporozumienie - przepis bez sensu, a co więcej zagrażający bezpieczeństwu pływających.No chyba, że masz i spalinę i elektryk i w trolu odpalasz elektryka.Wiatry są często wschód-zachód lub zachód-wschód i jak się podniesie fala, to czasami nawet kiepsko z wypłynięciem jest.Szwedzi powinni ten przepis zmienić dla bezpieczeństwa i ku zdrowemu rozsądkowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Szybko przyszło szybko poszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Szybko przyszło szybko poszło. Będzie jeszcze inna propozycja dla tych co nie zdążyli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Będzie jeszcze inna propozycja dla tych co nie zdążyli Street fishing w Kielcach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Street fishing w Kielcach Nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Pływać na elektryku na tym jeziorze to nieporozumienie - przepis bez sensu, a co więcej zagrażający bezpieczeństwu pływających.No chyba, że masz i spalinę i elektryk i w trolu odpalasz elektryka. Dokładnie to miałem na myśli.Boren jest odkrytym jeziorem, bez większych zasłon terenowych i potrafi mocno bujnąć nawet wiosną, a jesienią to już oferuje przeżycia ekstremalne Bez spaliny nie ma co odbijać od pomostuNa szczęście w tej ofercie są bardzo dobre aluminiowe łodzie z mocnymi spalinami 15-25 km 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Będę tam 3tyg przed Wami???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Panowie, widzimy się zatem na promie my w tym samym terminie na Vanso 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Panowie, widzimy się zatem na promiemy w tym samym terminie na Vansoto śmiało podchodźcie, może za dobre piwo podpowiemy coś...co, gdzie, jak, kiedy będzie nas czterech co na Kallso było... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Panowie, widzimy się zatem na promie my w tym samym terminie na VansoMy będziemy płynąć nocnym z 2 na 3 czerwca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Będę tam 3tyg przed Wami fajnie, liczymy na info o tegorocznych zwyczajach pajków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Mam nadzieję, że ten rok będzie w Szwecji lepszy niż poprzedni i nie będziemy tyrać jak na jesiennym wyjeździe od świtu do zmierzchu aby się nałowić.Będziemy mieli też informacje z okolic 10 maja z Boren24. Jestem dobrej myśli:)I pewnie dojedziemy na tyle szybko aby złapać poprzednią grupę, opuszczającą domek. Zawsze czegoś się dowiemy. Po drodze zajedziemy do sklepu wędkarskiego, albo zamówimy sobie coś przez internet do Nicklasa Edytowane 20 Stycznia 2018 przez karkoszek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Termin macie świetny , a i jezioro już w miarę ,, rozpracowane" .Rafał przynęty już wymieniał .Będę śledził poczynania .Ja nie zdążyłem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Poproszę na rezerwową listę mnie wpisać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi