TrikWe Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Witam. Bardzo polecam wszystkich którzy wybierają się nad Boren, byliśmy z ekipą dwukrotnie z boren24 i w tym roku jedziemy ponownie 22 maja. Nie widziałem nikogo aby ktoś w ogóle pływał tam na elektrykach. Musicie się przyszykować na ostre wiatry które zmieniają się bardzo często w ciągu dnia, można również trafić na totalną flautę. Jeżeli chodzi o rybki to bajka szczupaka i okonia jest tam pełno. Szczupaki żerują praktycznie przez cały rok na okoniach i rakach. Polecam się uzbroić w przynęty okonio podobne... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Jakieś sukcesy? POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Mój największy z Boren 101 cm ale widziałem kilka jeszcze pięknych grubasków do 109 cm... Ogólnie łowi się ryby w przedziale 70 - 90 cm rzadko kiedy łowiliśmy poniżej wymiaru. Brań można się spodziewać przez cały dzień nie polecam długich wycieczek po całym jeziorze w poszukiwaniu ryb. Jeżeli chodzi o okonie łowi się ich tam naprawdę w ilościach hurtowych. Polecam ich szukać w okolicach ujścia i w samym kanale Gota oraz przy kamieniach. Również polecam zatrzymać się przy charakterystycznym domku na skałkach i obłowić okolicę jest tam fajny dołek przy skałach a zaraz zaczyna się wejście do zatoczki. Byłem dwu krotnie na wiosnę i nie zapuszczałem się w poszukiwaniu ryb od strony Motali, starałem się dobrze poznać część jeziora od Borensberg. Jest to praktycznie łąka 3 - 5 m wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Ile sztuk w sumie w tydzień? POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Nie liczyłem nigdy dokładnie ale szczupaków około od 10 do 20 dziennie na osobę a oknie nikt nawet nie próbował liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Nie liczyłem nigdy dokładnie ale szczupaków około od 10 do 20 dziennie na osobę a oknie nikt nawet nie próbował liczyć...@TrikWe możesz napisać ile ryb dziennie z tych np 20szt było złowione z ręki a ile z trolla. Byłem nad Boren kilka razy. I opisane wyniki mocno mnie zdziwiły. Bo ja spotykałem ekipy z Boren24 które tylko trolingowały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Pierwszym razem byłem z przewodnikiem który pokazał nam rejony w którym szukaliśmy ryb. W momencie brania z trolla był od razu stop i dokładne przeczesanie terenu po wyholowaniu ryby. Byłem właśnie dwa razy w czerwcu i jest tam dzień naprawdę długi. Wypływaliśmy wcześnie rano do 11 później od 15 do 22. Wszystkie większe ryby padały tylko z trolla. Najbardziej uciążliwy był wiatr były dni w których łowiliśmy tylko w kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Dzięki za info. Spodziewałem się takiej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Bardzo polecam wszystkich którzy wybierają się nad Boren, byliśmy z ekipą dwukrotnie z boren24 i w tym roku jedziemy ponownie 22 maja. Nie widziałem nikogo aby ktoś w ogóle pływał tam na elektrykach. Musicie się przyszykować na ostre wiatry które zmieniają się bardzo często w ciągu dnia, można również trafić na totalną flautę. Jeżeli chodzi o rybki to bajka szczupaka i okonia jest tam pełno. Szczupaki żerują praktycznie przez cały rok na okoniach i rakach. Polecam się uzbroić w przynęty okonio podobne... Tak się składa, że my też już dwa razy byliśmy. W prawym cy lewym kanale łowiliście okonie i jak daleko od jeziora? Mój największy z Boren 101 cm ale widziałem kilka jeszcze pięknych grubasków do 109 cm... Ogólnie łowi się ryby w przedziale 70 - 90 cm rzadko kiedy łowiliśmy poniżej wymiaru. Brań można się spodziewać przez cały dzień nie polecam długich wycieczek po całym jeziorze w poszukiwaniu ryb. Jeżeli chodzi o okonie łowi się ich tam naprawdę w ilościach hurtowych. Polecam ich szukać w okolicach ujścia i w samym kanale Gota oraz przy kamieniach. Również polecam zatrzymać się przy charakterystycznym domku na skałkach i obłowić okolicę jest tam fajny dołek przy skałach a zaraz zaczyna się wejście do zatoczki. Byłem dwu krotnie na wiosnę i nie zapuszczałem się w poszukiwaniu ryb od strony Motali, starałem się dobrze poznać część jeziora od Borensberg. Jest to praktycznie łąka 3 - 5 m wody...Nie kojarzę o który domek na skałkach chodzi. A my właśnie bardzo lubimy wycieczki na drugi koniec jeziora. Na jesieni mieliśmy dzień, w którym prognozowano silny wiatr koło południa. Schowaliśmy się z Yamakato w zatoce z drzewkiem i było lux łowienie Edytowane 12 Lutego 2018 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Tak się składa, że my też już dwa razy byliśmy. W prawym cy lewym kanale łowiliście okonie i jak daleko od jeziora? Nie kojarzę o który domek na skałkach chodzi.A my właśnie bardzo lubimy wycieczki na drugi koniec jeziora. Na jesieni mieliśmy dzień, w którym prognozowano silny wiatr koło południa. Schowaliśmy się z Yamakato w zatoce z drzewkiem i było lux łowienie Ten domek jest po prawej strony od naszej przystani, przed zatoką z pólnocnej strony jeziora, a domek jest na dużej skale na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Wszystkie większe ryby padały tylko z trolla.Nastawim się na grube łowienie z ręki... Mam nadzieje, że uda się odwrocić trend o którym piszesz Ty oraz @urasenty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Nastawim się na grube łowienie z ręki... Mam nadzieje, że uda się odwrocić trend o którym piszesz Ty oraz @urasenty..Wiosną 2017 łowiliśmy tylko z ręki i nie było dramatu, a w ostatnich dniach całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Nastawim się na grube łowienie z ręki... Mam nadzieje, że uda się odwrocić trend o którym piszesz Ty oraz @urasenty..Odwrócimy!!! byle nie o... 360o 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Będzie dobrze. Szczupaki będą jadły nam z ręki Salmo Perch SDR HP nam się nie sprawdził na jesień. Bardziej wierzę w motoroil i kolory szczupakowe niż okoniowe. Edytowane 12 Lutego 2018 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zawsze można sieci ściągnąć za Szwedów [emoji41] POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zawsze można sieci ściągnąć za Szwedów [emoji41] POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caerbanog Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 6-15 maj będę nad Boren.Nie wiem czy na bieżąco, ale na pewno jakąś relację na podostrzenie zębów będziecie mieli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 6-15 maj będę nad Boren.Nie wiem czy na bieżąco, ale na pewno jakąś relację na podostrzenie zębów będziecie mieli ;-) Tylko nie pokłuć i nie zjeść za dużo proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Tak właśnie haki bezzadziorowe proszę stosować POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Tutaj to nie problem ale na szkierach tak. Zaginanie zadziorów uszkadza ostrze i niestety przyśpiesza korozje w każdym haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Czyli doginać panowie [emoji23][emoji23][emoji23] POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 ...i nie zjeść za dużo proszę .Andrzej, po co prowokujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Andrzej, po co prowokujesz?Jaka prowokacja? Wiadomo że niektórzy zbierają. Oby niezbyt dużo i do Polski nie brać filetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caerbanog Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Jaka prowokacja? Wiadomo że niektórzy zbierają. Oby niezbyt dużo i do Polski nie brać filetów.Jest sporo jezior w Szwecji, gdzie domki wokoło mają na wyposażeniu po 2 zamrażalki - widziałem takie oferty.Na szczęście nad Boren są sztywne limity i obostrzenia. Napiszę jeszcze, że będziecie mieli dobry przegląd przynęt gumowych - bo zaopatrzyłem się chyba we wszystko co istnieje i jest w miarę polecane. Sporo rękodzieł forumowych mistrzów od gumek też poleci do wody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Jest sporo jezior w Szwecji, gdzie domki wokoło mają na wyposażeniu po 2 zamrażalki - widziałem takie oferty.Na szczęście nad Boren są sztywne limity i obostrzenia. Napiszę jeszcze, że będziecie mieli dobry przegląd przynęt gumowych - bo zaopatrzyłem się chyba we wszystko co istnieje i jest w miarę polecane. Sporo rękodzieł forumowych mistrzów od gumek też poleci do wody ;-)Nie tylko w Szwecji. W Danii to samo. A co do przynęt to u mnie jednak twarde będą dominowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi