Skocz do zawartości

Kierunek emigracji-wędkarsko

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co slyszalem to z feroksami w Irlandii juz kolorowo nie jest.

Obstawiam, że źle słyszałeś :) albo ten kto to mówił/pisał nie wiedział o czym mówi/pisze :)

Feroxów napewno nie brakuje tutaj, jedyne czego tutaj brakuje to czas, heh.

Kuba nie wiem jak tam sobie życie poukładasz, ale rozważ Irlandię.

Wędkarsko bajka, kogoś kto Cie wprowadzi też masz. Oczywiście poznasz tutaj inny kaliber pstrągów. Pstrągi to na bank nie moja bajka bo zakochany jestem w szczupakach, ale można tu łowić dużo i fajnych. Moje największe to 77, 74, 73,5 i 71cm a nie poświęcałem im za wiele czasu. Dla przykładu w 2017 nie byłem ani razu chyba.

A teraz ta smutniejsza część. Jeżeli Twoja kobita to marudna księżniczka to odpuść. Szybko jej pogoda da popalić. Brak normalnego lata, do którego jest pewnie przyzwyczajona, 10 razy więcej deszczu to tylko jedne z minusów. Z doświadczenia wiem, że mimo zarobków kobiety często popadają w depresje, bo nie ma rodziny, bo nie ma przyjaciół, bo pogoda, bo coś tam. Jakbyście się zdecydowali na dziecko to już ogólnie kosmos. Ja ostatnio na rybach byłem początkiem listopada raz? Wcześniej raz we wrześniu? Co z tego, że ryby są jak nie ma kiedy ich łowić.

Uderzając w Irlandie zapomnij o Dublinie gdzie panuje kryzys mieszkaniowy. Ceny wynajmów są teraz o 70% większe jak 4-5 lat temu w niektórych przypadkach. 

Jakbyś chciał to przywal na messengerze i pogadamy dokładniej.

Pogadaj z kobitą czy nie będzie jej przeszkadzać pogoda, jeżeli nie to wpadaj  :rolleyes:

Pozdr

M

• Like 7

irlandia to ciekawy kierunek. zaleta tego kraju jest jego wielkosc - wszedzie blisko. ryby są, może mniej niż kiedyś ale ciągle o niebo wiecej niż w PL. łowienie różnorodne bo i rzeki i jeziora i ocean.

pogoda troszkę inna niż w PL ale po 2-3 latach idzie się przyzwyczaić. kolejna zaleta jest taka że  odwiedzić rodzinę w PL łatwiej i taniej  niż z NZ czy Kanady. o guinnesie który nigdzie indziej nie smakuje lepiej nie wspomnę. 

ja już raczej do irlandii nie wrócę bo własnie finalizuje sprzedaż mojego irlandzkiego domu, ale zdecydowanie polecam :-)

Edytowane przez peresada
  • Like 4