Skocz do zawartości

Zestaw castingowy na duuuże szczupaki

JohnyKriss

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam , ze bardzo dobry wybór na start choc ja bym wybrał czterosplotowa plecionkę do ciasta . .Mam tylko nadzieje ze kupiłeś w sklepie stacjonarnym albo od sprawdzonego tutaj sprzedawcy . Jest bardzo dużo podróbek na rynku ..

@Negra . Nie napisałem , ze nie będę mieć . Napisałem , ze droga do posiadania / testowania kastinga jest jeszcze dla mnie dosyć daleka . Bardzo proszę czytaj ze zrozumieniem ...

Ps. Siedzę sobie właśnie w autobusie podążającego do wawki na garage sale i w kieszeni mam kilka próbek plecionek 50 lb aby porównać je z innymi przyniesionymi przez innych użytkowników forum .....

Może tez kasting będzie ? :))

Edytowane przez sero1975

Paweł jeszcze czeka na cięcie. No ale Pawełku, Twój Tournament to trochę wyższa półeczka.

A nie brak mocy przy cięciu?

Nie ma braku mocy,kijek/Jig-N-Worm/ ma 10 lat/był robiony dla Endriu,przycięty od dołu,180cm dł, i w końcu trafił do mnie/oczywiście do załadowania kija troszkę wprawy nabrałem ;)

Inaczej oczywiście rzuca się gumą a inaczej jerkiem.

Ulubionym kiedyś moim zestawem był Avid do 1/2 oz sparowany z Metanium XT a ładowałem z niego sliderami 10s/114cm mamuśka na Żarnowcu sprawdziła ten zestaw/co zresztą

mój towarzysz z łódki Duży może potwierdzić ;)

• Like 1

Panowie, wytłumaczcie mi proszę jaka jest różnica między: Dragon X-FORCE 140C 1-sec. 1.98 m 40-140g

a serią X-TREME HD Casting o tych samych parametrach?

HD to nowsza wersja?

Blanki dużo się różnią?

Blanki te same, delikatnie inne uzbrojenie. Potwierdziłem to z przedstawicielem na dniach dragona w lokalnym sklepie.  Pojechałem żeby je pomacać i uwaga wersja 140 jest dość "delikatna" :) 

Chciałem ją kupić żeby zastąpić czymś trochę mocniejszym beastmastera 210xhp ale ze sklepu wyszedłem z wersja do 200g  :) 

• Like 1

Blanki te same, delikatnie inne uzbrojenie. Potwierdziłem to z przedstawicielem na dniach dragona w lokalnym sklepie.  Pojechałem żeby je pomacać i uwaga wersja 140 jest dość "delikatna" :)

Chciałem ją kupić żeby zastąpić czymś trochę mocniejszym beastmastera 210xhp ale ze sklepu wyszedłem z wersja do 200g  :)

W pierwszym modelu uskarżano się nad zbyt ciężkimi dwustopkowymi przelotkami, które trochę przeciążały blank. Zatem co zmieniło się w uzbrojeniu modelu X-TREME HD? Wersja 140 to realne cw 30-80g, więc raczej średniak do jerkowania. ;)

Jaki wg.Ciebie niskoprofilowiec pasowałby do niego -rozmiar: 200 czy 300?

Edytowane przez Fly^Fishing

No ja skomponowałem zestaw taki na początek, młyn tatula 200hd i kij Svartzonker 7'9 30-90g Downsize i będę go oddawał bo mi nie spasił raz,że długi a drugie niehlujnie wykonany nie postarały się chińczyki głębokie zadrapanie i wystający drut z przelotki dobrze,że grubo zlał lakierem to się nie skaleczysz. I dosyć ciężki jak dla mnie 212g. Spróbuję teraz z BFT Evo II Piglet 6'6 do 110g,używa/ł ktoś owego kija???

A mój zestaw już gotowy :) :) :)
Tak dla przypomnienia :
Wędka: Savage Gear black savage trigger 220 cm 30-70
Multiplikator: Daiwa Tatula 200 HD  HSL

Plecionka (na razie):Spiderwire Ultacast 8 Carriers green 0,25 mm- 25,80kg 

Po kilku pierwszych rzutach na próbę bajka, lata wszystko jak szalone i rzuca się mega prosto i wygodnie :) :) :)

post-64836-0-71322100-1522524593_thumb.jpg

post-64836-0-94609900-1522524612_thumb.jpg

• Like 4

@morecki fajny zestawik :good: Ja za namową pewnego "Koleżki" z forum zestawiłem podobny, z tą różnicą, że u mnie kijek MPP2 do 80gr... multik taki sam, a pletka 40lb powerpro. Niestety u mnie jeszcze wszystko skute lodem i nie mam jak wypróbować. Powiedz jak robiłeś testy to cw realnie oszacowany ma ten kij?