sero1975 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Uważam , ze bardzo dobry wybór na start choc ja bym wybrał czterosplotowa plecionkę do ciasta . .Mam tylko nadzieje ze kupiłeś w sklepie stacjonarnym albo od sprawdzonego tutaj sprzedawcy . Jest bardzo dużo podróbek na rynku .. @Negra . Nie napisałem , ze nie będę mieć . Napisałem , ze droga do posiadania / testowania kastinga jest jeszcze dla mnie dosyć daleka . Bardzo proszę czytaj ze zrozumieniem ... Ps. Siedzę sobie właśnie w autobusie podążającego do wawki na garage sale i w kieszeni mam kilka próbek plecionek 50 lb aby porównać je z innymi przyniesionymi przez innych użytkowników forum ..... Może tez kasting będzie ? ) Edytowane 24 Marca 2018 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ja używałem pod jerki i przynety do 100g xzoge i dragona hm8x i jak dla mnie bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Na dragona tez nie ma dużego narzekania Wracam właśnie z garage sale i w plecaku mam miedzy innymi power stricke 50lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Dla mnie za cienko. Minimum 30 LB lub PE 2 lub 2,5.Czyli jaką moc mają kije których używacie do przynęt -70 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 U mnie takie przynęty ogarnia patyk Batsona 25 lb z plecionką PP 30 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) U mnie takie przynęty ogarnia patyk Batsona 25 lb z plecionką PP 30 lb.St.Croix TBC 68MHF/przycięty z dołu,Daniel X-Rods//do 90g,z CU 301DSV/plecionka varivas 3,0/ stanowi nowy zestawik jerkowy Edytowane 25 Marca 2018 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 TBC 68MHF/przycięty z dołu,Daniel X-Rods//do 90gTournament MHF dźwignie pod 90 gram w komforcie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Tournament MHF dźwignie pod 90 gram w komforcie?!Fatso 14 i Sweeper 17 leci za horyzont/komfort to slider 12 / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 A nie brak mocy przy cięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Paweł jeszcze czeka na cięcie. No ale Pawełku, Twój Tournament to trochę wyższa półeczka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 ja mam Xzoge do 120g i sliderki 12ki latają aż miło. do tego mam lecionke 8x Xzoga 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Paweł jeszcze czeka na cięcie. No ale Pawełku, Twój Tournament to trochę wyższa półeczka. A nie brak mocy przy cięciu?Nie ma braku mocy,kijek/Jig-N-Worm/ ma 10 lat/był robiony dla Endriu,przycięty od dołu,180cm dł, i w końcu trafił do mnie/oczywiście do załadowania kija troszkę wprawy nabrałem Inaczej oczywiście rzuca się gumą a inaczej jerkiem.Ulubionym kiedyś moim zestawem był Avid do 1/2 oz sparowany z Metanium XT a ładowałem z niego sliderami 10s/114cm mamuśka na Żarnowcu sprawdziła ten zestaw/co zresztąmój towarzysz z łódki Duży może potwierdzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Panowie, wytłumaczcie mi proszę jaka jest różnica między: Dragon X-FORCE 140C 1-sec. 1.98 m 40-140g a serią X-TREME HD Casting o tych samych parametrach? HD to nowsza wersja?Blanki dużo się różnią? Edytowane 29 Marca 2018 przez Fly^Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Panowie, wytłumaczcie mi proszę jaka jest różnica między: Dragon X-FORCE 140C 1-sec. 1.98 m 40-140g a serią X-TREME HD Casting o tych samych parametrach? HD to nowsza wersja?Blanki dużo się różnią? Blanki te same, delikatnie inne uzbrojenie. Potwierdziłem to z przedstawicielem na dniach dragona w lokalnym sklepie. Pojechałem żeby je pomacać i uwaga wersja 140 jest dość "delikatna" Chciałem ją kupić żeby zastąpić czymś trochę mocniejszym beastmastera 210xhp ale ze sklepu wyszedłem z wersja do 200g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Blanki te same, delikatnie inne uzbrojenie. Potwierdziłem to z przedstawicielem na dniach dragona w lokalnym sklepie. Pojechałem żeby je pomacać i uwaga wersja 140 jest dość "delikatna" Chciałem ją kupić żeby zastąpić czymś trochę mocniejszym beastmastera 210xhp ale ze sklepu wyszedłem z wersja do 200g W pierwszym modelu uskarżano się nad zbyt ciężkimi dwustopkowymi przelotkami, które trochę przeciążały blank. Zatem co zmieniło się w uzbrojeniu modelu X-TREME HD? Wersja 140 to realne cw 30-80g, więc raczej średniak do jerkowania. Jaki wg.Ciebie niskoprofilowiec pasowałby do niego -rozmiar: 200 czy 300? Edytowane 30 Marca 2018 przez Fly^Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Nie mam pojęcia bo ja kupiłem 200g w spinningu, a z multików mam tylko tranxa 301 więc nie mam zbytnio porównania do innych wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKriss Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 No ja skomponowałem zestaw taki na początek, młyn tatula 200hd i kij Svartzonker 7'9 30-90g Downsize i będę go oddawał bo mi nie spasił raz,że długi a drugie niehlujnie wykonany nie postarały się chińczyki głębokie zadrapanie i wystający drut z przelotki dobrze,że grubo zlał lakierem to się nie skaleczysz. I dosyć ciężki jak dla mnie 212g. Spróbuję teraz z BFT Evo II Piglet 6'6 do 110g,używa/ł ktoś owego kija??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 A mój zestaw już gotowy :) Tak dla przypomnienia :Wędka: Savage Gear black savage trigger 220 cm 30-70Multiplikator: Daiwa Tatula 200 HD HSLPlecionka (na razie):Spiderwire Ultacast 8 Carriers green 0,25 mm- 25,80kg Po kilku pierwszych rzutach na próbę bajka, lata wszystko jak szalone i rzuca się mega prosto i wygodnie :) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancio Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 @morecki fajny zestawik Ja za namową pewnego "Koleżki" z forum zestawiłem podobny, z tą różnicą, że u mnie kijek MPP2 do 80gr... multik taki sam, a pletka 40lb powerpro. Niestety u mnie jeszcze wszystko skute lodem i nie mam jak wypróbować. Powiedz jak robiłeś testy to cw realnie oszacowany ma ten kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 A tego Ci jeszcze nie powiem narazie było tylko testowanie na jednej przynecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKriss Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Co oznacza słowo trigger przy nazwach wędzisk??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Co oznacza słowo trigger przy nazwach wędzisk???Chyba chodzi o to że jest w wersji cast czyli z "pazurem" Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 dokladnie to kij castingowy z pazurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Co oznacza słowo trigger przy nazwach wędzisk???Cyngiel , wędka z "cynglem" czyli pazurem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 ...nieco z innej beczki ...w pistoletach malarskich to samo cyngiel spust...na dwa i cztery paluchy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi