gooral Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Blanki te same, delikatnie inne uzbrojenie. Potwierdziłem to z przedstawicielem na dniach dragona w lokalnym sklepie. Pojechałem żeby je pomacać i uwaga wersja 140 jest dość "delikatna" Chciałem ją kupić żeby zastąpić czymś trochę mocniejszym beastmastera 210xhp ale ze sklepu wyszedłem z wersja do 200g mysle nad modelem do 300g (do najwiekszych jerkow i gum typu 25-40cm) macal go ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Takie małe pytanko odnoście mojego zestawu który prezentowałem powyżej Da się przerobić daiwe tatule 200 hsl HD aby był "STYRKAŁA" przy wyciąganiu pletki przez rybę jak w klasycznym kołowrotku ?jest ktoś może na forum kto się takim czymś zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 https://www.ebay.ie/itm/291810270227 Na forum-możesz podpytać @Andana.Sam go w tym temacie kiedyś pytałem,mówił że nie ma problemu z założeniem.Ale najlepiej uderz bezpośrednio do niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 a to sprawdzony koleś jest ? jak by co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 a to sprawdzony koleś jest ? jak by co ? Jeśli pytasz o sprzedawcę to nie wiem.Jeśli zaś o @Andana to możesz ocenić sam .http://jerkbait.pl/topic/88040-andana-rozkręciło-smarowanie-i-upgrade-multików/.Możesz tez do niego napisać-na pewno odpowie na pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Takie małe pytanko odnoście mojego zestawu który prezentowałem powyżej Da się przerobić daiwe tatule 200 hsl HD aby był "STYRKAŁA" przy wyciąganiu pletki przez rybę jak w klasycznym kołowrotku ?jest ktoś może na forum kto się takim czymś zajmuje rozumiem ze chodzi ci o tzw klickera , spytaj najlepiej @Turik ,. Sprowadza to za ludzkie" pieniądze , montaż jest naprawdę prosty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PerchJunky.bln Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam, mam zamiar kupić wędkę typowo do jerkowania. Padła decyzja kupna Daiwy Prorex XR Jerk 1.95m 40-120gBędę chciał zrzucać Jerkami (80-120g).Teraz pytanie co lepiej dobrać DAIWA Prorex XR 300 HLA albo DAIWA PROREX 200HLA Osobiście wolał bym 300, ale nie jestem pewny czy nie będzie za ciężki w stosunku do wędki. Wędka wazy 135g a kołowrotek 295g Co o tym myślicie? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Najpierw sprawdź czy ten kij faktycznie machnie jerkiem 120 g, bo 135 g wydaje się niewielką wagą do komfortowego operowania takim ciężarem wyrzutowym. Odnośnie multika to zawsze lepiej lżejszy, bo ręka mniej się meczy. Popytaj czy ktoś używa 200 i jeśli ogarnie te przynęty to bierz lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Pod te gramatury 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Kije Daiwa Prorex "macałem" na targach i mnóstwo innych wędek castingowych - są naprawdę solidne ,mimo niskiej wagi .Wybór padł na BFT ,lecz długo nie mogłem się zdecydować ,czy jednak nie w/w Daiwa . Multiplikator ,moim zdaniem 300 ,rzutowo w tych gramaturach będą obie wielkości podobnie ale 300 powinna dłużej "pożyć " . Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez golsyl1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PerchJunky.bln Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Dzięki za radę. Przejrzałem jeszcze raz jerki i mam głowie slidery z salmo (70g) i Bustery 75-90g. A wędka napewno sobie poradzi. Mam Casting z Major Craft (wyrzut do 80g) i radzi sobie z przynętami po 90g bez problemu. A wędka wazy zaledwie 142g przy 2,13m długości. Myśle ze do tej wędki (Daiwa Prorex XR Jerk 1.95m 40-120g) ze względu na to ze wazy tylko 135g będzie lepiej pasowała Prorex 200HLA która wazy 225g (70g mniej niż XR 300). Plecionkę mam DAIWA J-BRAID X8 150m o grubości 0,28. Powinno się zmieścić wszystko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Nie znam tych multików, ale jerki dużego oporu nie stawiają, więc powinna dać radę, a różnica wagi duża. To będzie fajny, lekki zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Cześć Koledzy bardzo proszę o doradztwo jaki kupić kij realnie do 100gNie łowiłem nigdy przynętami o tej wadze. Wabiki jakich będę używał to swimbaity,gumy typu pig itp.Kij będzie używany do łowienia z łajby wiec raczej nic długiego .Szukam raczej seryjnego kija,budżet max do 600zł .A może któryś z kolegów ma lub wie kto ma coś fajnego do oddania. Z góry bardzo dziękuje. Ps.przejrzałem kilka ofert na alleg...i innych sklepach i jest sporo kijków ale to tylko opisy i obrazki.Nie ma to jak ktoś kto ma i łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 WitamPrzeczytaj watek "dlugi cast pod duze gumy"jest tam naprawde sporo przydatnych info o roznych kijkach...bankowo wytypujesz cos pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 @kondzio Abu Volatile Pike do 90g. Łowiłem i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Cześć Koledzy bardzo proszę o doradztwo jaki kupić kij realnie do 100gNie łowiłem nigdy przynętami o tej wadze. Wabiki jakich będę używał to swimbaity,gumy typu pig itp.Kij będzie używany do łowienia z łajby wiec raczej nic długiego .Szukam raczej seryjnego kija,budżet max do 600zł .A może któryś z kolegów ma lub wie kto ma coś fajnego do oddania. Z góry bardzo dziękuje. Ps.przejrzałem kilka ofert na alleg...i innych sklepach i jest sporo kijków ale to tylko opisy i obrazki.Nie ma to jak ktoś kto ma i łowi Do gum 2,40-2,60 i multik o niskim przełożeniu.2,59 Abu Szwartzonker do 140 gramów wyrzutu tak wiec przynęty 40-150 latają jak marzenie a apetyt na większe szybko się pojawią. Nic nie spada.Osprzęt Fuji i waga 220 gramów przy tej długości i cenie niewiele ponad 400 złotych zachęcają.Dzwoń jak chcesz.Drugie podejście widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Cześć Koledzy bardzo proszę o doradztwo jaki kupić kij realnie do 100gNie łowiłem nigdy przynętami o tej wadze. Wabiki jakich będę używał to swimbaity,gumy typu pig itp.Kij będzie używany do łowienia z łajby wiec raczej nic długiego .Szukam raczej seryjnego kija,budżet max do 600zł .A może któryś z kolegów ma lub wie kto ma coś fajnego do oddania. Z góry bardzo dziękuje. Ps.przejrzałem kilka ofert na alleg...i innych sklepach i jest sporo kijków ale to tylko opisy i obrazki.Nie ma to jak ktoś kto ma i łowi Na papierze przyzwoicie wyglądają- daiwa prorex 2.4m 40-120g, do pazura 39cm- Abu masa beat 2.26m 30-80g, do pazura 33cm Jeśli może być krótszy to bardzo fajny jest dam Optimus Jerk XH.Ja za swój zapłaciłem 3 stówki, osprzęt Fuji. Bank czuły i sprężysty, gdyby tylko był ciut dłuższy był by idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik_FSL Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Do gum 2,40-2,60 i multik o niskim przełożeniu.2,59 Abu Szwartzonker do 140 gramów wyrzutu tak wiec przynęty 40-150 latają jak marzenie a apetyt na większe szybko się pojawią. Nic nie spada.Osprzęt Fuji i waga 220 gramów przy tej długości i cenie niewiele ponad 400 złotych zachęcają.Dzwoń jak chcesz.Drugie podejście widzę .Wlasnie przyszedl do mnie taki ale 2,13 do 140g ale wedlug mnie laika jak rowniez znajomego ktory wedkuje dluzej to jest kij od szczoty z kwadratowym szczytowym ugieciem...Gorne cw zanizone o jakies 100g niestety....Pala na bandytow a nie dobrze miotajacy kij w przedziale cw.Mial byc podpiety do revot2bst51hs ale wraca do sprzedawcy.... Co bardziej sprezystego do gum (nie jerkow) typy shad teezy 27 itp mozecie polecic ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) Wlasnie przyszedl do mnie taki ale 2,13 do 140g ale wedlug mnie laika jak rowniez znajomego ktory wedkuje dluzej to jest kij od szczoty z kwadratowym szczytowym ugieciem...Gorne cw zanizone o jakies 100g niestety....Pala na bandytow a nie dobrze miotajacy kij w przedziale cw.Mial byc podpiety do revot2bst51hs ale wraca do sprzedawcy.... Co bardziej sprezystego do gum (nie jerkow) typy shad teezy 27 itp mozecie polecic mialem ten kijek, potwierdzam Twoje słowa i tak samo jak Twoj, moj rowniez wrocil do sprzedawcy Edytowane 8 Maja 2018 przez hose4ras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik_FSL Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 mialem ten kijek, potwierdzam Twoje słowa i tak samo jak Twoj, moj rowniez wrocil do sprzedawcy Czym go zastapiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Bo pod duuuuuże gumy, 213 od razu można założyć "niewypał" Kupiłem od Andrzeja SG MPP 244 do 160gr i choć nadwyręży moje starcze stawy to w zestawieniu z Shimano Tranx 301 ładnie powalczy z przyzwoitymi rybami (mam nadzieje aby nie zapeszyć ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 To bylo dawno, to byly moje poczatki z castem. zastapilem go sakurą sportism, fajny budzetowy kijek. Obecnie nie lowie tak ciezko up to 50gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik_FSL Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Bo pod duuuuuże gumy, 213 od razu można założyć "niewypał" Kupiłem od Andrzeja SG MPP 244 do 160gr i choć nadwyręży moje starcze stawy to w zestawieniu z Shimano Tranx 301 ładnie powalczy z przyzwoitymi rybami (mam nadzieje aby nie zapeszyć )Czyli ze dluzszy patyk ?Mam wlasnie pod spinem Westina W3 40-130 ale zmeczylem wskazujacego linka Tak wiec chcialem zlozyc pierwszego casta pod pajki. I sadzilem ze dlugosc krotszy cast tez da rade... Jednak w wypadku ABU nie dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Odpowiem tak.Dwa sezony temu, miałem do dyspozycji "tylko" mocny kij ATC MU 368 (ogarnia 150gr 190cm) i z braku laku, używałem do dużych gum. Dało się, ale po dwóch, trzech godzinach miałem dość. Przeciążane na stawach wykańczały człowieka "poważnego wiekiem"Z długim kijem mogę odpadać kondycyjnie/fizyczne, ale jak dam rade naładować kij 240-260 to on wykonuje za mnie resztę roboty.Więc teraz ćwiczę pompki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik_FSL Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 A jak wtedy wyglada kontrola nad przyneta na troszke glebszym lowisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi