Deuce Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Mój tranx też był dobrze nasmarowany, ale tutaj to już grubo przesadzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Mieli rozmach Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Całkiem fajnie ostatnio macha mi się 30lb swimbaitem classic w długości 230cm z nieco krótszą rękojeścią niż zwykle , bo tylko 42cm. Na kajak mega! pare metrowych ryb już miał od majówki. Więc śmiało,moge powiedzieć ze przyjemniejszy od m1. Przyłączam się do pytania.Napisz Łukasz coś więcej na temat różnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Witam, Kupiłem jednak większy model (Prorex XR 300) do jerkowania. I powiem ze jestem bardzo zadowolony. Jedyne co mnie zdziwiło to wyciek takiej ilości smaru po pierwszych sześciu godzin na wodzie. Czy uważacie z to normalne i wystarczy nadmiar smaru wytrzeć i będzie dobrze? Spotkał się już ktoś z was z takim czymś?? PozdrawiamPiotrek Zagrzałeś go aż się spienił,musiał dobrze dostać co? Z reguły jest bardzo symboliczne smarowanie fabryczne a tu się chyba komuś kapnęło zdrowo smalcem.Wytrzyj to wszystko i łap dalej ,obserwuj co się dzieje ,wygląda jakby zareagował z wodą.Czasem tak się dzieje ,po sezonie daj komuś albo sam zrób serwis i wymień smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PerchJunky.bln Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Odesłałem do producenta. Dostanę nowy młynek. Wysłałem fotki do Daiwy i twierdzą ze to napewno nie jest normalne. Zobaczymy nowy kołowrotek jak się zachowa po pierwszej wyprawie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Co rozumiesz przez przyjemniejszy od m1? Mógłbyś napisać kilka słów więcej? Ile ogarnia itd. Ostatnio lepiej pracuje mi się blankami z mniej spolegliwą szczytówką, ten swimbait opisany jest do 5 uncji i tyle agresywnie poprowadzi, rzucic pewnie rzuci wiecej nie sprawdzałem jutro po testuję , naprawdę przyjemna wędka. 125-135g w postaci alien eela 30cm robi jak zły Przyłączam się do pytania.Napisz Łukasz coś więcej na temat różnic... pod rybą pracuje naprawdę głęboko i męczy je okropnie szybko a przy okazji wyglada zabójczo, cały jest w oplocie z siatki. Sparowałem go z małym ABU beastem i naprawdę fajna para wyszła, jerki , gumy , spinnerbaity i obrotówki łyka aż miło. Na tą chwile to mój ulubiony średni kij szczupakowy czyli taki którego używam zdecydowanie najczęściej. Zracji kajaka nie biorę ze sobą 3 patyków w okolicy 30-35lb bo po prostu nie mam tam na nie miejsca ale na łodzi pod koniec przyszłego tygodnia powino się udać zrobić pare zdjęć. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 OK. Dzięki Łukasz. Napisz jeszcze jak się sprawuje w dolnym zakresie rzutowym.Jaka gramatura go uruchamia? 2 oz. czy więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 pitu pitu o jednoskladach a do samolotu w bagaz rejestrowany??? Jestem w trakcie oczekiwania na blank Phenixa RTX800-3MLB 30lb, 40-160g; czyli 240cm w trojskladzie. Korci tez JAWS79-3, czyli 233cm, 30lb i 40-120g.https://www.jawsfishing.net/jaws/rod-blanks/jaws-travel-blank/ https://youtu.be/JAsrvbFOQks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) pitu pitu o jednoskladach a do samolotu w bagaz rejestrowany??? Jestem w trakcie oczekiwania na blank Phenixa RTX800-3MLB 30lb, 40-160g; czyli 240cm w trojskladzie. Korci tez JAWS79-3, czyli 233cm, 30lb i 40-120g.https://www.jawsfishing.net/jaws/rod-blanks/jaws-travel-blank/ https://youtu.be/JAsrvbFOQksW trójskładzie to będzie jak się go przytrzaśnie pokrywą bagażnika, ewentualnie drzwiami... ;-))))Sorki Łukasz. To Zbyszek zaczął ;-) Edytowane 13 Maja 2018 przez bartolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Bartku, przestajesz latac... wedkarsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Bartku, przestajesz latac... wedkarsko? Wręcz przeciwnie, dopiero zacząłem ;-)Zbyszku i tak wiesz jak to się skończy:test na tarasie i kolejny do kolekcji, pewnie stanie obok Batsona SW... (a właściwie nie stanie tylko poleci, może do IRE?) A pytania do Łukasza były w celu obadania tematu czegoś mocniejszego od M1 25lb, ale w podobnym klimacie.Znasz moje priorytety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) OK. Dzięki Łukasz. Napisz jeszcze jak się sprawuje w dolnym zakresie rzutowym.Jaka gramatura go uruchamia? 2 oz. czy więcej... uncjowy spinnerbait i megabass kanata lata jak zły , wiec schodzi nisko Edytowane 16 Maja 2018 przez Tu nie ma ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 pitu pitu o jednoskladach a do samolotu w bagaz rejestrowany??? Jestem w trakcie oczekiwania nablank Phenixa RTX800-3MLB 30lb, 40-160g; czyli 240cm w trojskladzie.Korci tez JAWS79-3, czyli 233cm, 30lb i 40-120g.https://www.jawsfishing.net/jaws/rod-blanks/jaws-travel-blank/ Ktoś może użytkuje tego JAWS79-3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @morecki fajny zestawik Ja za namową pewnego "Koleżki" z forum zestawiłem podobny, z tą różnicą, że u mnie kijek MPP2 do 80gr... multik taki sam, a pletka 40lb powerpro.Jaki jest realny CW tej wedki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 prośba ogromna czy ktoś może zrobić zdjęcie z ugięcia Savage Gear Black Savage Trigger 220cm 30-70g???? i bym poprosił też o długość dolnika mierząc od pazura?? dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakPot Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 ABU GARCIA 5601 C4 co tak naprawdę ogarnie?Proszę kolegów użytkowników o opinie czy poradzi sobie z naprawdę kotletami typu 150-250g. Jeżeli nie to w co warto zainwestować. Mam tu na myśli rozsądne cenowo propozycje max 800-900PLN.Myślałem też nad niskoprofilowcem BFT Instinct X7 LE LP LH lub GUNKI BC 300 XHD.Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 ABU GARCIA 5601 C4 co tak naprawdę ogarnie?Proszę kolegów użytkowników o opinie czy poradzi sobie z naprawdę kotletami typu 150-250g. Jeżeli nie to w co warto zainwestować. Mam tu na myśli rozsądne cenowo propozycje max 800-900PLN.Myślałem też nad niskoprofilowcem BFT Instinct X7 LE LP LH lub GUNKI BC 300 XHD.Pozdrawiam Kuba Nie wiem czy ogarnie bo nie używam okrąglaków Ja do tej gramatury używam lexe 300hl i jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 ABU GARCIA 5601 C4 co tak naprawdę ogarnie?Proszę kolegów użytkowników o opinie czy poradzi sobie z naprawdę kotletami typu 150-250g. Jeżeli nie to w co warto zainwestować. Mam tu na myśli rozsądne cenowo propozycje max 800-900PLN.Myślałem też nad niskoprofilowcem BFT Instinct X7 LE LP LH lub GUNKI BC 300 XHD.Pozdrawiam Kuba Jak dla mnie słabo sobie poradzi sobie. Mała przekładnia i słaby hamulec. Korpus skręcany a nie monolit . Góra 100-150 gramów moim zdaniem. Poszukaj Lexy 300 HL, do 220-250 gramów w miarę komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakPot Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Jak dla mnie słabo sobie poradzi sobie. Mała przekładnia i słaby hamulec. Korpus skręcany a nie monolit . Góra 100-150 gramów moim zdaniem. Poszukaj Lexy 300 HL, do 220-250 gramów w miarę komfortowo.Dzięki, te 250g to myślę, że sporadycznie albo wcale. Ale założyć trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 pitu pitu o jednoskladach a do samolotu w bagaz rejestrowany??? Jestem w trakcie oczekiwania na blank Phenixa RTX800-3MLB 30lb, 40-160g; czyli 240cm w trojskladzie. Korci tez JAWS79-3, czyli 233cm, 30lb i 40-120g.https://www.jawsfishing.net/jaws/rod-blanks/jaws-travel-blank/ https://youtu.be/JAsrvbFOQksUzbroiłeś któryś z tych blanków? Jeśli tak tak napiszesz coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Przyszedł casting Abu Garcia IKE 45-90 g. Bardzo sztywny i bardzo szybki. Założyłem niskoprofilową Daiwkę wielkości 100 i kiszka, multik wygląda jak zabawka, nie wyważa zbytnio kija,a co najgorsze pewnie posypie się na dużych jerkach. Co tu założyć, jakiś duży niski profil czy okrąglaka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Przyszedł casting Abu Garcia IKE 45-90 g. Bardzo sztywny i bardzo szybki. Założyłem niskoprofilową Daiwkę wielkości 100 i kiszka, multik wygląda jak zabawka, nie wyważa zbytnio kija,a co najgorsze pewnie posypie się na dużych jerkach. Co tu założyć, jakiś duży niski profil czy okrąglaka...?Wyważenie to bajka, tym bardziej przy ciężkich przynętach typu jerk. Zasada dźwigni, masz blisko punktu podparcia multik a na szczytówce przyłożone 50-100 gramów. Ile trzeba aby to zrównoważyć? Na sucho nie ma to znaczenia bo ile razy machasz pustym kijem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Wyważenie to bajka, tym bardziej przy ciężkich przynętach typu jerk. Zasada dźwigni, masz blisko punktu podparcia multik a na szczytówce przyłożone 50-100 gramów. Ile trzeba aby to zrównoważyć? Na sucho nie ma to znaczenia bo ile razy machasz pustym kijem?Niby tak, ale typowym króciakiem rzędu 180-210 cm rzuca się super. Ale ten kij ma 245 cm i jakoś nie leży mi z tak lekkim multikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Może sprecyzuj co to duże jerki zwłaszcza że kij masz do 90g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Może sprecyzuj co to duże jerki zwłaszcza że kij masz do 90g Kij sprawia wrażenie takiego, który i 100-120 g się nie boi, ale to zobaczę na wodą. Różne wobki i gumy: Salmo sweeper, fatso, Westin Platypus, duży Storm Perch :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi