Novis Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Zauważ, iż w modelu rocket przycisk zwalniania szpuli jest typu push button, umiejscowiony na poliku (obudowie szpuli). Nie każdemu takie rozwiązanie pasuje (mnie za cholerę nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Piotrek przecież to klasyka i styl sam w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 A waszym zdaniem który multiplikator z podanych czterech Abu będzie wybaczal najwięcej błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Gdybym miał wybrać między tatula 200 a lexa 300 to wybrałbym ten drugi. Mocniejszy, więcej zmieści linki, mi mniej placze i nie muszę aż tak skrecac magnetyka. Kijek z pewnością mpp2, tani jak barszcz, dużo ludzi chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Do tego plecionke kastking, mam ją na 3 multkiach, jednej korbie i do następnej korby idzie kolejna. Edytowane 22 Marca 2018 przez Negra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Hm, kolega zadał konkretne pytanie. Ja nie odpowiem. Nie lubię okrąglaków ABU. Wiem, bo na nie łowiłem i nie zaiskrzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Do tego plecionke kastking, mam ją na 3 multkiach, jednej korbie i do następnej korby idzie kolejna. Jakiej grubości KastKinga stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Bo to nie są dobre multiki do nauki,wręcz właśnie do zrażenia się do casta. W tej gramaturze i budżecie poszukaj Curado ,Tatuli Hd custom 150,Zillion 100 shl lub 1516 .Jak dla mnie Zillion 100 shl załatwia temat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Dla mnie okrąglak za duży. Po prostu nie obejmuję go. Jeżeli dołożymy ,,słuszny " kij z porządną grubą rękojeścią to ktoś mający rozmiar ręki ,,M" tak jak ja po prostu go nie obejmie. Mam starego avida 3 oz sparowanego z lexa 300. i dla mnie jest ,,w sam raz" Lexa to juz grubo tatulka w sam raz do takich gramatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Witam dołączę się do rozmowy bo tez podobnie jak kolega składam swój pierwszy zestaw castingowy pod cięższe przynęty.Kiedyś miałem zestaw castingowy ale poszedłem w zła stronę ponieważ na siłę chciałem zrobić sobie zestaw UL na początek i po pół roku stwierdziłem że jednak wole tradycyjny spinUL do castUL i sprzedałem zestaw który zrobiłem Jednak teraz coraz częściej używam ciężkich przynęt na szczupaki i powoli zaczynam mieć problemy aby obsłużyć je klasycznym spiningiem. Zacząłem już kompletowanie zestawu i jak narazie posiadam wędke Savage Gear Black Savage Trigger 220cm 30-70gteraz zostało mi dokupić jeszcze tylko multik ( przynęty jakich będę używać to będą sie mieścić w przedziale cw wędki czyli około 30-70g)Multiplikator jaki planuję kupić to Abu Garcia Ambassadeur 5601 LH (lub ewentualnie ) klasyczna [/size]Abu Garcia Ambassadeur Classic C4 5601 LH (albo) Abu Garcia Ambassadeur pro rocket CSB 5501 (ALBO) [/size]Ambassadeur 5601 JERK[/size]Ja generalnie nie potrzebuje niskoprofilowca bo będę nawijał linkę coś około 0,25-może 0,30 i żeby sie zmieściło trochę Zastanawiałem się jeszcze nad jakaś tatula ale do max 800 zł warto czy lepiej jeden z tych abu powyżej (a jeżeli abu to który model??? bo tu mam największa rozkmine bo nie bardzo wiem czym sie różnią one bo powiedzmy ze ceny w miarę porównywalne poza C4) ???poprawcie mnie albo nakierujcie na inna drogę jeżeli się mylę bo nie chał bym zrobić gafy na etapie kupna multika bo to najdroższa część zestawu najbardziej chodzi mi o wasza opinia czy te abu albo jeden z nich będzie sie nadawał dla nowicjusza na początek, zęby się nie zrazić w miarę fajnie nauczyć i nie pieprznąć tym w kat po pierwszym wypadzie poniżej zdjęcia multiplikatorów które mam na oku C 3 4601 załatwi sprawę w tym zakresie , po co tobie betoniara w rozmiarze 56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Jedyny, który jest tolerowany przez moją dłoń, Pawełku. I to dobra rada dla kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Jakiej grubości KastKinga stosujesz?2x0.18 0.25 a teraz idzie 0.40 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Posłuchaj Pawła on naprawdę wie co mówi.W swoim arsenale ma przeważnie Abu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Pawła kocham za to, że kocha coś, czego ja nie jestem w stanie pokochać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Może najprościej ,żeby kolega poszedł do sklepu i przymierzył się do okrąglaka i niskoprofilowca ????I wybrał co mu bardziej leży ...... Tu na forum jednoznacznej opinii nigdy nie będzie czy jeden czy drugi bo tyle samo zwolenników jak i przeciwników.... A wtedy będzie już można porozmawiać o konkretnym modelu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) a co powiecie na TATULA 200HSL ???? bo ilośc miejsca na plecionkę jak dla mnie WYSTARCZAJĄCA , BĘDZIE ok pod PRZYNĘTY 30-70 ?a generalnie czy okraglak czy niski to dla mnie nie BĘDZIE raczej WIĘKSZEGO znaczenia bo trzymałem to i to w RĘCE i niby profil TROCHĘ lepiej ale OKRĄGŁY tez jest ok bardziej mi chodzi o to którym na POCZĄTKU zadziej BĘDĘ robił brody ? i pamietajmy 800 zł to chciałbym niestety górna granica bo tatula hd 150 bajka ale juz 1200 ;/ Edytowane 22 Marca 2018 przez moorecki1994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 do tych gramatur, Tatula 200HD spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 a co powiecie na TATULA 200HSL ???? bo ilośc miejsca na plecionkę jak dla mnie WYSTARCZAJĄCA , BĘDZIE ok pod PRZYNĘTY 30-70 ?a generalnie czy okraglak czy niski to dla mnie nie BĘDZIE raczej WIĘKSZEGO znaczenia bo trzymałem to i to w RĘCE i niby profil TROCHĘ lepiej ale OKRĄGŁY tez jest ok bardziej mi chodzi o to którym na POCZĄTKU zadziej BĘDĘ robił brody ? i pamietajmy 800 zł to chciałbym niestety górna granica bo tatula hd 150 bajka ale juz 1200 ;/Być może szczegół dla wielu nie istotny ( zależy jak kto trzyma ) ja np.lubię trzymać palec wskazujący na balkoniku" przed wodzikiem i ważne aby multic po prostu go miał . wiele Okrąglaków" go niema dlatego mi nie leżą . Tatulki mają całkiem wygodny , poza tym tyram swoją HD Custom 3 może 4 sezony działa dobrze i nic jej nie dolega , przypięta do Xzogi 7 kg a więc w gramaturach na których ci zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Zaufaj starym. Z tatką 200 jesteś zrobiony po dach :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 ...od razu "starym"?! no weź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Robert nie było tu żadnej osobistej wycieczki dotyczącej wieku . Chodziło mi tylko o staż Ps. pisze Ci priva w sprawie garage . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 ...jasne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Czyli kupujemy tatule 200 hslDzięki Panowie za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Dobry wybór .Nie będziesz żałował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Używam Tatuli 200hl i z przynetami (gumy, jerki) do 100g pracuje bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi