moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Plecionka BERKLEY BLACK VELVET 0,25 mm bedzie ok ? czy szukać cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 0,28 minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 0,28 minimumTo minimum z minimum :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 A Berkeley wihsphlas 30 kg wytrzymałości będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 20 wystarczy, ewentualnie 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) A koledzy wyżej mówili że Velvet minimum 0,28 mm a to prawie 28 kg a vishplash podałem w kg temu bo jest mocno przegrubiona i nie chciałem w mm aby było błędnie odbierana jej srednica Edytowane 23 Marca 2018 przez moorecki1994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 A koledzy wyżej mówili że Velvet minimum 0,28 mm a to prawie 28 kga vishplash podałem w kg temu bo jest mocno przegrubiona i nie chciałem w mm aby było błędnie odbierana jej srednicaNieporozumień związanych z oznaczeniem grubości linek jest ciągle wiele. Dlatego lepiej jest się posługiwać wytrzymałością . Osobiście uważam że dobra ( trzymająca parametry) linka 40 lb w zupełności wystarczy ( a to dopiero 18 kg ) Ja mam taką przy zestawie do 150 gr . Przez ubiegły sezon nie zdarzył mi się żaden odstrzał ,problemy były jak złapałem zaczep . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Dla mnie parametr określający wytrzymałość linki w kg nie istnieje. Albo inaczej. Nie biorę go pod uwagę. Przeważnie jest z du...y. Kieruję się wytrzymałością określaną w funtach, bądź, przy linkach z rodzimej dystrybucji jakimś tam 0,coś tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Czyli ten Velvet 28 kg będzie ok? Bo znalazłem w spoko cenie 300 m za 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 300 m to się nie zmieści na Tatulę 200. Ale jak podzielisz od razu na pół to albo wystawisz na giełdę albo będziesz miał na wymianę ...za trzy-cztery sezony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Chce na pół podzielić???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Dla mnie parametr określający wytrzymałość linki w kg nie istnieje. Albo inaczej. Nie biorę go pod uwagę. Przeważnie jest z du...y. Kieruję się wytrzymałością określaną w funtach, bądź, przy linkach z rodzimej dystrybucji jakimś tam 0,coś tam.Co to za różnica jaka jest jednostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Co to za różnica jaka jest jednostka?Nie ma żadnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Czyli 25 kg wytrzymałości do przynęt 30 70 g wystarczy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Czyli 25 kg wytrzymałości do przynęt 30 70 g wystarczy? Z dużym zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Czyli 25 kg wytrzymałości do przynęt 30 70 g wystarczy? Kurka wodna ja do takich zastosowań nawinełem PE 1,5 - 25 Ib :-)czyli za cienko? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Kurka wodna ja do takich zastosowań nawinełem PE 1,5 - 25 Ib :-)czyli za cienko? :-)Dla mnie za cienko. Minimum 30 LB lub PE 2 lub 2,5. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Używałem plecionek berkley, power pro, mistral, stroft, kamatsu, daiwa tournament, i kastking. Nie mam porównania kastkinga w wersji cienkiej ale od 0.18mm tj łowienie ciężej nie szukam innych. Na zaczepach ciężko zerwać i strzela tylko fluorocarbon na węźle. 0.18 bądź 0.14 ( teraz nie pamiętam) kosztowała około 3 euro za szpulę 150 bądź 135m.Moze z powodu grubości istnieje fakt że to jedyna linka która mi się nie skręca ( nie używam obrotowek). Nie traci koloru i wygląda najbardziej okragle wśród ww. Jeśli chodzi o cieńsze to bezapelacyjnie techron. Kastking to naprawdę dobra i tania linka do ciezszego łowienia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Kastking to naprawdę dobra i tania linka do ciezszego łowienia. PzdrTylko po co szukać taniości jak markowy grubszy Varivas, PP, Stren czy podobne wytrzymują kilka lat ? Po roku , dwóch przewijamy i do boju. No chyba że ktoś ma duże straty w przynętach... . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Ja się podpisuję obiema ręcami pod tym co wyżej napisał Andrzej . Są plecionki ,,sprawdzone w boju " i pewne . Varivas, PP, Stren jak piszę przedmówca dołożył bym jeszcze power sticke czy berkleya (nie każdy się zgodzi jego prawo ...) Różnica w cenie może i wynosi kilkadziesiąt złotych ale swój spokojny sen ,że moja ulubiona przynęta w cenie powiedzmy 70+ poleci gdzieś w kosmos lub że wymarzone 130+ zanurzy się w głębinach gdzieś przed łodzią wyceniam zdecydowanie drożej .... Edytowane 23 Marca 2018 przez sero1975 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Różnica w cenie może i wynosi kilkadziesiąt złotych ale swój spokojny sen ,że moja ulubiona przynęta w cenie powiedzmy 70+ poleci gdzieś w kosmos lub że wymarzone 130+ zanurzy się w głębinach gdzieś przed łodzią wyceniam zdecydowanie drożej .... Potestuj a potem napisz jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 @Nega Na razie mam zapas na 3 sezony w przedziale 10-50lb. Dlatego pretendent musi jeszcze stoczyć kilka zwycięskich walk na innych ringach i poczekać na walkę o mistrzostwo . Oczywiście nie mówię nie ale termin jest dosyć mglisty i nie spędza mi to snu z powiek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Testy przy przynętach 50-100 złotych odpuszczam. Wybaczcie ale nie widzę sensu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Testy przy przynętach 50-100 złotych odpuszczam. Wybaczcie ale nie widzę sensu. ??? Nie ma tańszej opcji do testu jak 1zł za gram?@Nega Na razie mam zapas na 3 sezony w przedziale 10-50lb. Dlatego pretendent musi jeszcze stoczyć kilka zwycięskich walk na innych ringach i poczekać na walkę o mistrzostwo . Oczywiście nie mówię nie ale termin jest dosyć mglisty i nie spędza mi to snu z powiek....@seo75To może poprostu pisz o tym co masz a nie o tym czego nie miałeś i nie zamierzasz mieć. Bez zbędnych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ja teraz zaopatrzyłem sie w PP 8 splotową 30kg zobaczymy jak będzie szła pod gumami od 100g+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi