witek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jako, że lampę już zakupiłem (FL-50) - dojrzałem do dokupienia szkła. E-520, jakieś propozycje? Do wykorzystania przy fotkach głównie w halach sportowych... I raczej nie stałka, wskazany jakiś zoom, np. 15-80 lub zbliżony, jasny w całym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jasnego w calym zakresie nie bedzie (no chyba ze kwotu powyzej 5 tys wchodza w gre).Proponuje dwie opcje: Tansza:ZD14-54/f2.8-3.5 Drozsza:ZD12-60/f2.8-4.0 SWD pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 A coś bardziej osiągalnego w PL? Może jakaś Sigma, Tamron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 A coś bardziej osiągalnego w PL? Może jakaś Sigma, Tamron? Przeciez to jest najbardziej osiagalne.Tamrona nie ma na mocowaniu 4/3.Sigma tez juz sie wycofuje okrakiem z 4/3, a z tego co pamietam nawet czegos nie oferowala do Olka w tym zakresie. Jest jeszcze Leica 14-54 z stabilizacja, ale to tez ciezko osiagalne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A Sigma 18-50 F 2.8 EX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A Sigma 18-50 F 2.8 EX ? No ale tego nie ma na mocowaniu 4/3 i szczerze to ZD14-54 jest wiele lepszy optycznie i AF szybszy od tej sigmy (mialem stycznosc z mocowaniem na nikonie z tym szklem). pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 A Sigma 18-50 F 2.8 EX ? No ale tego nie ma na mocowaniu 4/3pozdro No to znalazłem w takim razie prototyp i wszystko na to wskazuję, że ostatecznie stanie się moją własnościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Zrobisz jak będziesz uważał ale Zuiko 14-54 jest lepszym wyborem, zresztą tak jak koledzy wcześniej pisali.Ten w pierwszej wersji jest czasami do kupienia za porównywalne pieniądze do tej sigmy.Wady sigmy są zawsze takie same: <_< kiepski autofokus,wolny, myli się a w dodatku głośnyzakres ogniskowych, dla olka wydzie Ci 36-100. Dla mnie takie ni w 5 ni w 10. Znacznie częściej zazwyczaj potrzebny jest szeroki kąt niż 100mm ze światłem 2.8 Ale oczywiście każdy ma inne potrzeby więc dla Ciebie może być OK.A zuiko, poza tym co napisano wcześniej jest jeszcze uszczelnione. I to działą. Mam takie praktycznie od początku pojawienia się na rynku. Katowane w bardzo niesptzyjających optyce warunkach i na razie nie mam powodu żeby cokolwiek zmieniać.Wybór należy do Ciebie.Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Drozsza:ZD12-60/f2.8-4.0 SWD pozdro No więc zakupiłem nówkę a do tego dostałem E-3 gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Drozsza:ZD12-60/f2.8-4.0 SWD pozdro No więc zakupiłem nówkę a do tego dostałem E-3 gratis he he heGratuluje Kiedys mialem tez taki zestaw, pozniej sprzedalem 12-60 na rzecz 14-54 Ale zestaw calkiem sympatyczny bez dwoch zdan pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi