Skocz do zawartości

Linka Scierra Big Fly - opinie

Shtomek88

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pływającą 8 i 10, oraz tonącą w klasie 10. Używałem brodząc i z łodzi. Linki bardzo przyjemne w obsłudze, running cienki, śliski, pamięć niewielka. Głowica nie jest nadmiernie przeciążona, brak wyczuwalnego kopnięcia przy rzucaniu. Wyłożenie muchy na 20m dwoma wymachami nie stanowi problemu, dzięki nie skróconej głowicy  - 11,30m. Linka według mnie dobrze obsługuje muchy średniej wielkości i niezbyt obfite duże. Tak myślę, że do 18cm prawie wszystko fajnie lata, dalej już nie wszystko, bo masa głowicy nie jest tak skoncentrowana jak w RIO Outbound czy Big Nasty. Jak za te pieniądze, to nie ma konkurencji na rynku.

http://salar.pl/produkt-1189-k-54

Mam pływającą 8 i 10, oraz tonącą w klasie 10. Używałem brodząc i z łodzi. Linki bardzo przyjemne w obsłudze, running cienki, śliski, pamięć niewielka. Głowica nie jest nadmiernie przeciążona, brak wyczuwalnego kopnięcia przy rzucaniu. Wyłożenie muchy na 20m dwoma wymachami nie stanowi problemu, dzięki nie skróconej głowicy  - 11,30m. Linka według mnie dobrze obsługuje muchy średniej wielkości i niezbyt obfite duże. Tak myślę, że do 18cm prawie wszystko fajnie lata, dalej już nie wszystko, bo masa głowicy nie jest tak skoncentrowana jak w RIO Outbound czy Big Nasty. Jak za te pieniądze, to nie ma konkurencji na rynku.

http://salar.pl/produkt-1189-k-54

Czy wiadomo kto jest producentem tych linek?

Witam.

Na przykład z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić ,że producentem linek Hardego jest Airflo.Linki produkowane są w Wielkiej Brytanii.Dostępne są np kolory camo clear które ma w swoim asortymencie również  Airflo.

Pytałem człowieka który handluje asortymentem muchowym od lat i być może orientuje się co sprzedaje.

Witam.

Na przykład z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić ,że producentem linek Hardego jest Airflo.Linki produkowane są w Wielkiej Brytanii.Dostępne są np kolory camo clear które ma w swoim asortymencie również  Airflo.

Pytałem człowieka który handluje asortymentem muchowym od lat i być może orientuje się co sprzedaje.

Błąd.

SA robiło dla Hardy'ego.

W sumie Zgodnie z duchem czasu...czas degradacji.

Stare Scierra i nowsze to raczej produkt Airflo.

Jedną mam dość ciekawą cała w rowki,chyba oliwkowy wf9 intermedial z krótką głowicą 24'(a może to SnowBee?!).

Edytowane przez darek1
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Kolega kupił do #9. Jego i moje odczucia po jednym łowieniu :

-cena przystępna w stosunku do pozostałych pajkowych sznurów dostępnych w naszych sklepach

-śliska + cienki running fajnie przechodzi przez przelotki

-dość dobrze nosi muchy do 10-15cm wykonane ze syntetyków i niezbyt obfite. Zanim głowica w całości wyjdzie poza przelotkę szczytową ciężko ją rozbujać z muchą ( tu kłania się chyba 11,5m głowica )

-muchy większe słabo latają jak dla nas

Zestaw kolegi : scierra big fly #9 ,kij ego pike #9

Ja łowiłem swoją Scierra #8 i big fly compound #8 Jennsena ( głowica 8,5 m )

• Like 1

To jestem w kropce bo używam much powyżej 15 cm. Teraz posiadam jak już wspominałem podróbkę Outbonda Short z głowicą 8 lub 9 m ale z dalszymi rzutami mam problemy, dlatego chcę spróbować czegoś z dłuższą głowicą. Łowię z pontonu wiec miejsce za plecami jest zawsze.