Shtomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 SCIERRA BIG FLY WF ktoś coś na temat tych linek chodzi mi o szczupaka , bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Tak nieśmiało przyłączę się do tematu, bo ostatnio z racji miejsca pracy stałem się nizinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Mam pływającą 8 i 10, oraz tonącą w klasie 10. Używałem brodząc i z łodzi. Linki bardzo przyjemne w obsłudze, running cienki, śliski, pamięć niewielka. Głowica nie jest nadmiernie przeciążona, brak wyczuwalnego kopnięcia przy rzucaniu. Wyłożenie muchy na 20m dwoma wymachami nie stanowi problemu, dzięki nie skróconej głowicy - 11,30m. Linka według mnie dobrze obsługuje muchy średniej wielkości i niezbyt obfite duże. Tak myślę, że do 18cm prawie wszystko fajnie lata, dalej już nie wszystko, bo masa głowicy nie jest tak skoncentrowana jak w RIO Outbound czy Big Nasty. Jak za te pieniądze, to nie ma konkurencji na rynku. http://salar.pl/produkt-1189-k-54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Mam pływającą 8 i 10, oraz tonącą w klasie 10. Używałem brodząc i z łodzi. Linki bardzo przyjemne w obsłudze, running cienki, śliski, pamięć niewielka. Głowica nie jest nadmiernie przeciążona, brak wyczuwalnego kopnięcia przy rzucaniu. Wyłożenie muchy na 20m dwoma wymachami nie stanowi problemu, dzięki nie skróconej głowicy - 11,30m. Linka według mnie dobrze obsługuje muchy średniej wielkości i niezbyt obfite duże. Tak myślę, że do 18cm prawie wszystko fajnie lata, dalej już nie wszystko, bo masa głowicy nie jest tak skoncentrowana jak w RIO Outbound czy Big Nasty. Jak za te pieniądze, to nie ma konkurencji na rynku. http://salar.pl/produkt-1189-k-54 Czy wiadomo kto jest producentem tych linek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam.A wiesz kto jest producentem tłumika, szyb albo klameczki w Twoim samochodzie ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam. Na przykład z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić ,że producentem linek Hardego jest Airflo.Linki produkowane są w Wielkiej Brytanii.Dostępne są np kolory camo clear które ma w swoim asortymencie również Airflo.Pytałem człowieka który handluje asortymentem muchowym od lat i być może orientuje się co sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Jakiś czas temu dostałem informacje, że linki dla Scierra produkuje Airflo.Kupiłem tą linkę jesienią, ale jeszcze nie obrzucałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A jak z profilem linki?? Bo w opisie jest tylko o krótkim przednim stozku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam. Na przykład z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić ,że producentem linek Hardego jest Airflo.Linki produkowane są w Wielkiej Brytanii.Dostępne są np kolory camo clear które ma w swoim asortymencie również Airflo.Pytałem człowieka który handluje asortymentem muchowym od lat i być może orientuje się co sprzedaje.Błąd.SA robiło dla Hardy'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Błąd.SA robiło dla Hardy'ego.Darku.Jest nowa linia linek Hardy.Widziałem ostatnio w CW. Zamówiłem w Salar tą Scierrę Big Fly #8Zobaczymy.Cena bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) W sumie Zgodnie z duchem czasu...czas degradacji.Stare Scierra i nowsze to raczej produkt Airflo.Jedną mam dość ciekawą cała w rowki,chyba oliwkowy wf9 intermedial z krótką głowicą 24'(a może to SnowBee?!). Edytowane 23 Stycznia 2018 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Nie mam informacji kto produkuje te linki dla Scierry, ale prawdopodobnie to Airflo. Co do profilu, to przypomina wydłużoną marchewkę, z grubszym stożkiem i krótkim taperem od strony frontu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Czytając ten wątek, chciałbym się zapytać, ilu właściwie jest producentów linek muchowych na świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Czytając ten wątek, chciałbym się zapytać, ilu właściwie jest producentów linek muchowych na świecie?Doliczyłem się czterech jesli o dobrych linkach piszemy. Dwie firmy z USA Rio, SA i dwie z Wysp Cortland i Airflo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Dobre się nie liczą.. Lanser to rozkminił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Stare scierry były brytyjskie,nowsze raczej china.Producentów też wyróżniam czterech(własność Orvis) + Azja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Producentów też wyróżniam czterech(własność Orvis) + Azja.Mozesz jaśniej ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Orvis kupił wszystkie znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Orvis kupił wszystkie znane.O kurteczka! Ciekawe jak to będzie dalej. Mają rozmach, nie ma co ???? Edytowane 14 Marca 2018 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Kupiłem,sprawdziłem. Bardzo fajna linka. Śliska powłoka.Nie jest ordynarnie gruba ale kilkunastocentymetrowe muchy z piór i koca nosi na przyzwoite odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Używa ktoś tej linki? Chce kupić coś co zastąpi mi podróbę Outbonda a nie kosztuje zbyt wiele. Czy Scierra sprawdzi się do much szczupakowych 15 max 20cm? Edytowane 1 Listopada 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Używa ktoś tej linki? Chce kupić coś co zastąpi mi podróbę Outbonda a nie kosztuje zbyt wiele. Czy Scierra sprawdzi się do much szczupakowych 15 max 20cm?Sprawdzi się.Dobra linka.Oczywiście czym większa klasa tym większych much można użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Wędka w klasie #9, linkę kupię w tej samej klasie.Czy ta linka pozwala osiągnąć dystans około 20 m? Edytowane 1 Listopada 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Kolega kupił do #9. Jego i moje odczucia po jednym łowieniu :-cena przystępna w stosunku do pozostałych pajkowych sznurów dostępnych w naszych sklepach-śliska + cienki running fajnie przechodzi przez przelotki-dość dobrze nosi muchy do 10-15cm wykonane ze syntetyków i niezbyt obfite. Zanim głowica w całości wyjdzie poza przelotkę szczytową ciężko ją rozbujać z muchą ( tu kłania się chyba 11,5m głowica )-muchy większe słabo latają jak dla nasZestaw kolegi : scierra big fly #9 ,kij ego pike #9Ja łowiłem swoją Scierra #8 i big fly compound #8 Jennsena ( głowica 8,5 m ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 To jestem w kropce bo używam much powyżej 15 cm. Teraz posiadam jak już wspominałem podróbkę Outbonda Short z głowicą 8 lub 9 m ale z dalszymi rzutami mam problemy, dlatego chcę spróbować czegoś z dłuższą głowicą. Łowię z pontonu wiec miejsce za plecami jest zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi