fedx Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam, mam pytanko do u?źytkownik?łw Spro red arc, w opisie kołowrotka producent podaje ?źe jest w nim 9 ło?źysk, przejrzałem dokładnie schemat i widzę jedynie 6 - czy ktoś z u?źytkownik?łw zauwa?źył mo?źe to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 uzyj wyszukiwarki a znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian111oneeleven Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 jak się doliczyłeś sześciu, dodaj jeszcze do tego jedno w uchwycie korbki i kolejne dwa spod szpul( po jednym na szpulę) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Kolega ma wersje 11 ło?źyskową (cztery szpule w komplecie)Sorki za sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fedx Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 to kt?łre jest pod szpulą (nr 9 w schemacie) policzyłem w ramach sześciu (no chyba ze to jest tak ?źe ka?źda szpula ma swoje ło?źysko i producent wlicza ka?źde z osobna do tych 9), natomiast co do ło?źyska w uchwycie korbki nic w schemacie spro nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian111oneeleven Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 no, tych w uchwycie korbki na schematach nie pokazują.. a zawsze są jedno lub czasem dwa kiedyś to sprawdzałem, jest tam tyle tych ło?źysk ile napisano, z tym ?źe to ostatnie właśnie w dodatkowej szpuli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fedx Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 w takim razie w tej korbce musiały by być dwa ukryte i dziewiąte jako ło?źysko w zapasowej szpuli - wychodzi z tego jakaś niezła bzdura ?źeby nie powiedzieć ?źe lekkie naciąganie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smokwelski Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 red arc (zauber) czy blue arc (w tym alice i team dragon 9xx iz) jakoś z tym naciąganiem wychodzą na swoje, ale lepsza zagwozdką jest model Team Dragon 12xx iST z 11 BB + 1 RB. Kto znajdzie te ło?źyska temu du?źa flaszka. Dla ułatwienia podpowiem: ma 2 szpule zapasowe identyczne z gł?łwną, a dla utrudnienia - ?źe w szpulach nie ma ?źadnych ło?źysk mo?źe ktoś odwa?źy się rozebrać uchwyt korbki - wg moich obliczeń powinno być tam 5 ło?źysk kulkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian111oneeleven Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 mo?źe dodają je do kartonika, na kawałku ?źyłki ?źeby sobie zawiesić na szyi w czasie łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bajzi Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 w takim razie w tej korbce musiały by być dwa ukryte i dziewiąte jako ło?źysko w zapasowej szpuli - wychodzi z tego jakaś niezła bzdura ?źeby nie powiedzieć ?źe lekkie naciąganie ... Takie czasy wa?źne są liczby bo niekt?łre słowa nie mają ju?ź takiego samego znaczenia jak kiedyś, bo jak mają mieć kiedy kupujemy mega super niezniszczalny sprzęt a do ręki dostajemy badziew wiadomej produkcji. Panowie od marketingu wiedzą co czynią zapychając ciemnocie głowy liczbami, bo liczby się dobrze sprzedają, nikt ju?ź nawet nie zwraca na jakość tych ło?źysk u?źytych w niemal?źe ka?źdym obracającym się elemencie. Wa?źne ?źe są. Ja w swoim red arcu mam kilkanaście wraz z tymi w woreczku bo te na rolce zarzynam dość regularnie, a o pozostałych dowiem się pewnie w najbli?źszym czasie jak będzie trzeba je wymienić wcześniej do schematu nie zajrzę bo i po co, kołowrotek słu?źy mi do nawijania linki i szczerze mam to głęboko ile ma ło?źysk wa?źne ?źeby dobrze mi słu?źył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fedx Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zar?łwno zauber jaki i jego klony typu spro red arc sa wg mnie bardzo dobrymi kołowrotkami oferującymi świetną relacje cena-jakość, sam mam zaubera i smarujac go w zaden spos?łb nie mogłem doszukać się takiej ilości ło?źysk o jakich pisze producent. Tym czasem wg spro red arc ma nawet o jedno więcej niz wspomiany zauber ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drzejko Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witaj, red arca nie mam, ale mam zaubera - długo, po ka?źdym sezonie robię mu przegląd, m?łj ma tyle ło?źysk ile obiecali. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drzejko Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Ju?ź wymieniam gdzie są w Zauberze od g?łry: 1 - rolka prowadząca ?źyłkę,2 – szpula – d?łł otworu przez kt?łry przechodzi oś szpuli,3 – na osi szpuli pod rotorem,4 - ło?źysko jednokierunkowe,5 i 6 – po obu stronach osi korbki,7 i 8 – po obu stronach wałka posuwu szpuli Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fedx Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 ha, w takim razie twoj zauber ma wiecej lozysk od mojego, u mnie wcale nie ma lozyska pod szpula (2), a przy walku posuwu szpuli mam tylko jedno (dokladnie tak jak jest w schemacie, nie wiem jak u Ciebie znalazlo sie tam jeszce jedno???). Jednak i tak masz ich mniej niz deklaruje producent 8+1 (oporowe) zarowno w schemacie zaubera jak i spro jest mniej lozysk niz deklaruje producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapia Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Czy to wa?źne gdzie te ło?źyska wa?źne,?źe się kręci to całkiem dobrze.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Ju?ź wymieniam gdzie są w Zauberze od g?łry: 1 - rolka prowadząca ?źyłkę,2 – szpula – d?łł otworu przez kt?łry przechodzi oś szpuli,3 – na osi szpuli pod rotorem,4 - ło?źysko jednokierunkowe,5 i 6 – po obu stronach osi korbki,7 i 8 – po obu stronach wałka posuwu szpuli Pozdrawiam,drzejko Brak w opisie ło?źyska w rączce korbki.Wałek posuwu szpuli ma jedno ło?źysko a nie dwa Bebeszki Zaubera są na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fedx Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 @rapia zgadza sie smiem nawet twierdzic ze za ta cene nic na rynku nie kreci lepiej, nie zmienia to jednak faktu ze ani w samym kolowrotku ani w schemacie jego budowy ni cholery nie widac wskazanej przez producenta liczby lozysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fedx Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 @voldemort ile naliczyles lozysk (nie liczac oporowego) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 @voldemort ile naliczyles lozysk (nie liczac oporowego) ? Według mnie jest 8 ło?źysk (licząc z oporowym).Na pudełku kołowrotka jest 8+1, faktycznie tak jest o ile to +1 ło?źysko dotyczy ło?źyska w zapasowej szpuli (nie dodawanej w komplecie). Red Arc mo?źe mieć ewentualnie dodane drugie ło?źysko do rolki kabłąka i drugie ło?źysko do rączki + ło?źyska w szpulach zapasowych (1,2,3 itd.)Ale to ju?ź są tylko moje domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapia Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Sprawdzałem wiele kołowrotk?łw i za tą cenę naprawdę nic nie kręci się lepiej i tyle katorgi nie wytrzyma.Wiem bo mam trzy w r?ł?źnych rozmiarach i zakupu ?źadnego nie ?źałuję.PZDR Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Sprawdzałem wiele kołowrotk?łw i za tą cenę naprawdę nic nie kręci się lepiej i tyle katorgi nie wytrzyma.Wiem bo mam trzy w r?ł?źnych rozmiarach i zakupu ?źadnego nie ?źałuję.PZDR PiotrekPotwierdzam.Sam u?źywam 2 sztuk Zauber 4000 od 4 i 5 sezon?łw, są to naprawdę mocne kołowrotki, jedyny minus słabe ło?źysko rolki kabłąka, ale po wymianie na jakieś markowe (u mnie są A-RB Shimano)kołowrotek na długie lata. Stosunek cena/jakość wzorowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smokwelski Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 stradic czy emblem to te?ź dobre kołowrotki. widać, ?źe mo?źna sprzedać kołowrotek na 5 ło?źyskach. zgadzam się, ?źe cała banda klon?łw ryobi to dobre młynki. Po co zatem takie bajki? To strzał we własną stopę, bo takie wpadki podwa?źają zaufanie do producenta. btw pokrycia rantu szpuli/kabłąka to jakieś niewiadomego pochodzenia tanie pozłotki, a nie azotek tytanu (co dalej nie zmienia mojej og?łlnie dobrej opinii o tym produkcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 megajozek Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 odświe?źam i co ile jest tego w tych kolowrotkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
fedx
Witam,
mam pytanko do u?źytkownik?łw Spro red arc, w opisie kołowrotka producent podaje ?źe jest w nim 9 ło?źysk, przejrzałem dokładnie schemat i widzę jedynie 6 - czy ktoś z u?źytkownik?łw zauwa?źył mo?źe to samo ?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi