Skocz do zawartości

Kołowrotki Full Metal body

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem. I wcale nie uwazam ze chinskie maja same wady. Nie uwazam tez ze korrbka czy szpula do Stelli są warte swojej ceny. To juz inny temat. Calkowicie przyznaję rację tym ktorzy twierdza ze w kategorii jakosc/cena zauber bije stelle czy exista na głowę. Zastrzegalem to od początku.

Ale obiektywizm warto zachować.

• Like 2

Rozumiem. I wcale nie uwazam ze chinskie maja same wady. Nie uwazam tez ze korrbka czy szpula do Stelli są warte swojej ceny. To juz inny temat. Calkowicie przyznaję rację tym ktorzy twierdza ze w kategorii jakosc/cena zauber bije stelle czy exista na głowę. Zastrzegalem to od początku.

Ale obiektywizm warto zachować.

Ale obiektywizm warto zachować....... [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Czemu ten biedny Zauber jest konfrontowany z każdym kołowrotkiem świata?

Zaczynając od chińskich wynakazków a kończąc na stelli i exist....Chyba tylko z forsiakiem i saltigą nie miał pojedynku :-)

Bo jak widać ma liczne grono nie tyle zadowolonych użytkowników, co chyba wyznawców, uznających że wytrzyma takie konfrontacje w kategoriach czysto technicznych i użytkowych. Wygrał z twinem to może poradzi sobie i z saltigą czy stellą sw

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Proszę was o opinie na temat kołowrotka Mistrall Amundsen. To kolowrotek z metalowym korpusem W cenie około 150 zł. Kategoria "kolowrotek dla ludu"... Dobre to czy kolejna wtopa podobna do Mikado Airspace?

Amundson , zbiera dobre opinie , polecany w tych pieniądzach.

• Like 1

Jak można odczytać fd1020 jest nawet lepszy od tp. Rozmawiamy w wątku o metalowych korpusach

Ja napisałem że metalowe D czy S to kołowrotki wielokrotnie droższe, a ta cena wynika m.in. z jakości użytych materiałów, w tym metalu korpusu. Tylko tyle. Relacje jakość/cena to inna beczka

Jakiż to składni stopowy jest tak bardzo drogi, żeby cena gotowego wyrobu była kilkukrotnie wyższa? Złoto dodają????

• Like 2

Dobre to... mam chyba dziesięcioletniego i śmiga nadal.

I starsze Spro Blu arct... Niedługo pełnoletnie będą. Bez zastrzeżeń. Model 2000 służył do wszystkiego.

Ostatnio smarowanie robione oliwką do maszyn precyzyjnych. Zdejmuję szpulkę i na oś główną ... 

Maszyny do szycia też są taką oliwką smarowane i chodzą po kilkadziesiąt lat.

Pozdrawiam

• Like 2

bez bicia przyznam, ze nie czytalem calego watku. uzywam niemal tylko kolowrotkow metalowych:

slammer 260x1, slammer 360x3, abu garcia sorron 40x1, daiwa legalisx1, avet sxx1. maja 1 wade : pizdzi w rece w zimie pozatym uwazam za duzy plus fakt, ze nie trzeba sie bac zerwania gwintu przy skrecaniu kolowrotka 0 zdarzylo mi sie kilka razy w tanim shimano.