Skocz do zawartości
  • 0

Opinia o łodziach Dreamline 430

hwost

Pytanie

Ta łódz  mi się  podoba , chciałbym  ją  kupić , lecz  znam  ją  jedynie  z  opisu  i fotografii .Proszę kolegów  posiadających  tę  łódz , lub mających  jakieś  informacje , o opinie  na  jej  temat .

Planowany  silnik  15-20 KM

Jurek

Edytowane przez Jano

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie wiem jakim budżetem dysponujesz, ale jeśli szukasz czegoś szerokiego 195 cm, stabilnego z ciutke wyższą burtą o ile dobrze pamiętam trochę ponad 60 cm  i dobrze wykonanego - to popatrz na łódkę ze stoczni z Augustowa - model PEGAZUS 450 waga łodzi prawie 300 kg. Mam mniejszy model i jestem cholernie zadowolony.

Ps. Chcesz tego Dreamlinea nowego czy używanego kupować ? Słyszałem że wykonanie tego Dreamline też nie najgorsze... Ale też się cenią

• Like 1

• 0

Łódka ma ten plus że w każdej chwili można samemu dołożyć sterówkę z całym oporządzeniem do sterowania silnika... To samo tyczy się relingów .

Co do ceny to faktycznie mała nie jest, ale jak na tworzywo , wagę, kubaturę i jakość cena wydaje się odpowiednia... Waga 300 kg w podstawowym wyposażeniu mówi sama za siebie.

No to przestrzelili strasznie w dobie foxów i semperów ...

A o jakim foxie mówisz bo 390tka ma się nijak a 420-tka też juz swoje kosztuje :) i foxy  krótsze od tego pegazusa z 25 cm. Chyba że mówisz o wersji budżetowej... :)

Porównywanie foxów do tego pegazusa ma się nijak bez sensu w moim skromnym zdaniu, różnice pomiędzy nimi w budowie, wysokości burty i szerokości pokładu są spore (195 cm), kolejna sprawa,  który z foxów czy semperów posiada "certyfikat" na 50 KM i klasę projektową C przy długości do 450 cm ? :)

Ps.

Widziałem na żywo Sempery, Foxy i Pegazusa - napewno jakość przemawia za PEGAZUS-em. Wiadomo że Sempera można zamówić w wersji PRO - ale i cena będzie zupełnie inna ...

I żeby nie było Foxy i Sempery to bardzo dobre łodzie :)

• Like 2

• 0

Łódka ma ten plus że w każdej chwili można samemu dołożyć sterówkę z całym oporządzeniem do sterowania silnika... To samo tyczy się relingów .

Co do ceny to faktycznie mała nie jest, ale jak na tworzywo , wagę, kubaturę i jakość cena wydaje się odpowiednia... Waga 300 kg w podstawowym wyposażeniu mówi sama za siebie.

A o jakim foxie mówisz bo 390tka ma się nijak a 420-tka też juz swoje kosztuje :) i foxy  krótsze od tego pegazusa z 25 cm. Chyba że mówisz o wersji budżetowej... :)

Porównywanie foxów do tego pegazusa ma się nijak bez sensu w moim skromnym zdaniu, różnice pomiędzy nimi w budowie, wysokości burty i szerokości pokładu są spore (195 cm), kolejna sprawa,  który z foxów czy semperów posiada "certyfikat" na 50 KM i klasę projektową C przy długości do 450 cm ? :)

Ps.

Widziałem na żywo Sempery, Foxy i Pegazusa - napewno jakość przemawia za PEGAZUS-em. Wiadomo że Sempera można zamówić w wersji PRO - ale i cena będzie zupełnie inna ...

I żeby nie było Foxy i Sempery to bardzo dobre łodzie :)

Masz rację ;) Ze wszystkich wymienionych pegazus najbardziej mi odpowiada szczególnie w wersji z bocznymi bakistami i pokładem słonecznym. Niestety dla mnie na dany moment za wysokie progi .... ;D

• 0

Masz rację ;) Ze wszystkich wymienionych pegazus najbardziej mi odpowiada szczególnie w wersji z bocznymi bakistami i pokładem słonecznym. Niestety dla mnie na dany moment za wysokie progi .... ;D

Używam krótszego modelu od zeszłego sezonu, póki co jestem bardzo zadowolony. Jak miałbym zmieniać to brałbym również Pegazus 450-tkę z bocznymi bakistami i pokładem słonecznym :)

• 0

Gdy szukałem łodzi również interesowałem się tymi łodziami.

Brałem pod uwagę F420, Sempera 440 i Pegazusa 450

F420 odpadł, mało miejsca na pokładzie, Pegazus - waga.

Wybrałem Sempera :)

Ma wystarczającą dla mnie ilość miejsca.

Waga też jest ta tyle odpowiednia, że sam go woduję i wyciągam z wody.

Wybór łodzi to tak trochę jak z samochodem.

Życzę pomyślnych przemyśleń ;)

• Like 1

• 0

Dzięki za  rozwinięcie  wątku , rozmawialęm tel. z dwoma kolegami z  forum   posiadającymi  Dramline  udzielili  mi  życzliwie  naprawdę  wszelkich  informacji ,za  co bardzo  dziękuję

Jurek

• 0

Decyzja  po  konsultacjach  zapadła  KUPUJĘ . Łódz  z  certyfikatem ,nie  robiona  w  garażu , dł. 430  szer,175. wysokość borty 61 pawęży 52 waga 200 kg ,   4  zamykane schowki  / nie  lubię  gratostwa  na  pokładzie /. Stabilna i  mocna  konstrukcja , jedna z  najstabilniejszych  łodzi .Ze  względu  na  wagę i  konstrukcję  nie  jest  łódką  najszybszą . Na  you tubie  widać ,  jest  chyba  wolniejsza  od  konkurencji , wymaga  mocnego  silnika 30  by  poszaleć  w  ślizgu .Nie  startuję  zawodniczo , lecz  lubię  połowić  w Szwecji   i  na  ich  wody  i  fale ,  oraz  spokojne wędkowanie   na  naszych  jeziorach  , myślę że będzie  dobrym  zakupem .

Jurek

• Like 1