hwost Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Ta łódz mi się podoba , chciałbym ją kupić , lecz znam ją jedynie z opisu i fotografii .Proszę kolegów posiadających tę łódz , lub mających jakieś informacje , o opinie na jej temat .Planowany silnik 15-20 KMJurek Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Nie wiem jakim budżetem dysponujesz, ale jeśli szukasz czegoś szerokiego 195 cm, stabilnego z ciutke wyższą burtą o ile dobrze pamiętam trochę ponad 60 cm i dobrze wykonanego - to popatrz na łódkę ze stoczni z Augustowa - model PEGAZUS 450 waga łodzi prawie 300 kg. Mam mniejszy model i jestem cholernie zadowolony. Ps. Chcesz tego Dreamlinea nowego czy używanego kupować ? Słyszałem że wykonanie tego Dreamline też nie najgorsze... Ale też się cenią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skalaar Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Niezła krypa, aczkolwiek dla lepszego efektu Paniom zalecam bikini a Panu trochę potrenować rzuty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 @welpa1809 taką pływa/ł Odezwij się do niego na pewno odpowie na Twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Niezły ten PEGAZUS ... może by Romany posprzedawać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Pegazaus 450 jest świetny do czasu zobaczenia cennika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Wojciech_B no dawa ... ile ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Ostatnio zagadałem o cennik bo łajba mi się bardzo podobała. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 No to przestrzelili strasznie w dobie foxów i semperów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 No to przestrzelili strasznie w dobie foxów i semperów ... Okrutnie Łajba mi się podoba ale za tyle siana to już można mieć przyzwoitego aluminiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 http://rados.com.pl/lodz430xl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Łódka ma ten plus że w każdej chwili można samemu dołożyć sterówkę z całym oporządzeniem do sterowania silnika... To samo tyczy się relingów .Co do ceny to faktycznie mała nie jest, ale jak na tworzywo , wagę, kubaturę i jakość cena wydaje się odpowiednia... Waga 300 kg w podstawowym wyposażeniu mówi sama za siebie. No to przestrzelili strasznie w dobie foxów i semperów ...A o jakim foxie mówisz bo 390tka ma się nijak a 420-tka też juz swoje kosztuje i foxy krótsze od tego pegazusa z 25 cm. Chyba że mówisz o wersji budżetowej... ? Porównywanie foxów do tego pegazusa ma się nijak bez sensu w moim skromnym zdaniu, różnice pomiędzy nimi w budowie, wysokości burty i szerokości pokładu są spore (195 cm), kolejna sprawa, który z foxów czy semperów posiada "certyfikat" na 50 KM i klasę projektową C przy długości do 450 cm ? Ps.Widziałem na żywo Sempery, Foxy i Pegazusa - napewno jakość przemawia za PEGAZUS-em. Wiadomo że Sempera można zamówić w wersji PRO - ale i cena będzie zupełnie inna ... I żeby nie było Foxy i Sempery to bardzo dobre łodzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Rados ma się ni jak do tego porównania bo cena X 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Łódka ma ten plus że w każdej chwili można samemu dołożyć sterówkę z całym oporządzeniem do sterowania silnika... To samo tyczy się relingów .Co do ceny to faktycznie mała nie jest, ale jak na tworzywo , wagę, kubaturę i jakość cena wydaje się odpowiednia... Waga 300 kg w podstawowym wyposażeniu mówi sama za siebie. A o jakim foxie mówisz bo 390tka ma się nijak a 420-tka też juz swoje kosztuje i foxy krótsze od tego pegazusa z 25 cm. Chyba że mówisz o wersji budżetowej... ? Porównywanie foxów do tego pegazusa ma się nijak bez sensu w moim skromnym zdaniu, różnice pomiędzy nimi w budowie, wysokości burty i szerokości pokładu są spore (195 cm), kolejna sprawa, który z foxów czy semperów posiada "certyfikat" na 50 KM i klasę projektową C przy długości do 450 cm ? Ps.Widziałem na żywo Sempery, Foxy i Pegazusa - napewno jakość przemawia za PEGAZUS-em. Wiadomo że Sempera można zamówić w wersji PRO - ale i cena będzie zupełnie inna ... I żeby nie było Foxy i Sempery to bardzo dobre łodzie Masz rację Ze wszystkich wymienionych pegazus najbardziej mi odpowiada szczególnie w wersji z bocznymi bakistami i pokładem słonecznym. Niestety dla mnie na dany moment za wysokie progi .... ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Masz rację Ze wszystkich wymienionych pegazus najbardziej mi odpowiada szczególnie w wersji z bocznymi bakistami i pokładem słonecznym. Niestety dla mnie na dany moment za wysokie progi .... ;DUżywam krótszego modelu od zeszłego sezonu, póki co jestem bardzo zadowolony. Jak miałbym zmieniać to brałbym również Pegazus 450-tkę z bocznymi bakistami i pokładem słonecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Jak te łodzie idą na elektryku 55lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Jak te łodzie idą na elektryku 55lb ?Jak dzik w żołędzie Podejrzewam, że standardowo bez rewelacji Przy tej masie i 2 zawodnikach ze szpejem będzie na pokładzie grubo ponad 500kg... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Tak się pomału rozglądam co by Romanę wymienić na coś bardziej pływalnego w elektryku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Gdy szukałem łodzi również interesowałem się tymi łodziami.Brałem pod uwagę F420, Sempera 440 i Pegazusa 450F420 odpadł, mało miejsca na pokładzie, Pegazus - waga.Wybrałem Sempera Ma wystarczającą dla mnie ilość miejsca.Waga też jest ta tyle odpowiednia, że sam go woduję i wyciągam z wody. Wybór łodzi to tak trochę jak z samochodem.Życzę pomyślnych przemyśleń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 @welpa1809 taką pływa/ł Odezwij się do niego na pewno odpowie na Twoje pytania. Już wszystko obgadane przez fona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hwost Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dzięki za rozwinięcie wątku , rozmawialęm tel. z dwoma kolegami z forum posiadającymi Dramline udzielili mi życzliwie naprawdę wszelkich informacji ,za co bardzo dziękuję Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 To jeszcze to teraz streść ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hwost Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Decyzja po konsultacjach zapadła KUPUJĘ . Łódz z certyfikatem ,nie robiona w garażu , dł. 430 szer,175. wysokość borty 61 pawęży 52 waga 200 kg , 4 zamykane schowki / nie lubię gratostwa na pokładzie /. Stabilna i mocna konstrukcja , jedna z najstabilniejszych łodzi .Ze względu na wagę i konstrukcję nie jest łódką najszybszą . Na you tubie widać , jest chyba wolniejsza od konkurencji , wymaga mocnego silnika 30 by poszaleć w ślizgu .Nie startuję zawodniczo , lecz lubię połowić w Szwecji i na ich wody i fale , oraz spokojne wędkowanie na naszych jeziorach , myślę że będzie dobrym zakupem . Jurek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ostatnio zagadałem o cennik bo łajba mi się bardzo podobała. Capture.PNGPopatrzyłem na cennik to chyba za tanio w Al robię... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ile byś zawołał za łajbę w tych wymiarach i podobnym układzie pokładu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Popatrzyłem na cennik to chyba za tanio w Al robię...A czy ALU lepsze od tworzywa będzie w każdym przypadkui? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hwost
Ta łódz mi się podoba , chciałbym ją kupić , lecz znam ją jedynie z opisu i fotografii .Proszę kolegów posiadających tę łódz , lub mających jakieś informacje , o opinie na jej temat .
Planowany silnik 15-20 KM
Jurek
Edytowane przez JanoOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
8
8
8
7
Popularne dni
26 Sty
17
29 Sty
10
17 Lut
7
3 Lut
5
Top użytkownicy dla tego pytania
sucks_one 8 odpowiedzi
cabage 8 odpowiedzi
hwost 8 odpowiedzi
Robert Crocker 7 odpowiedzi
Popularne dni
26 Sty 2018
17 odpowiedzi
29 Sty 2018
10 odpowiedzi
17 Lut 2024
7 odpowiedzi
3 Lut 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
Skalaar
Niezła krypa, aczkolwiek dla lepszego efektu Paniom zalecam bikini a Panu trochę potrenować rzuty
Wojciech_B
Ostatnio zagadałem o cennik bo łajba mi się bardzo podobała.
cabage
Łódka ma ten plus że w każdej chwili można samemu dołożyć sterówkę z całym oporządzeniem do sterowania silnika... To samo tyczy się relingów . Co do ceny to faktycznie mała nie jest, ale jak na tworzy
Opublikowane grafiki
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi