Skocz do zawartości

Shimano Tranx

Darecki72

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Teraz zrozumiałem. Przypadkiem w HG A power handle to nie standard? a tak naprawdę to kwestia bardzo indywidualna. Miałe w kilku młynkach, szybszych, wolniejszych, orginalne jak i z ali, ale zawsze wracałem do standarów, parę razy się sprawdziło przy przynętach stawiających bardzo duży opór w wodzie.

Wersja 401 ma power handle. A 301 już nie, jeśli się nie mylę

sprawdź to... wydaje mi się, że po prostu takie fotki udostępnia shimano do 301-ki niezależnie od przełożenia... hd niezaleznie od rozmiaru będzie miało PH - jestem tego niemal pewien...

Posiadam 401 i 301. To czy masz power handle czy tradycyjna rączkę zależy od tego z jakim przełożeniem wybierzesz multik. 

Wersja HG-Power Handle  wersja A - zwykła raczka. Dotyczy to obu wielkości. Nie różnią się tylko pojemnością szpuli ale tez wielkością i to znacznie. Czy różnią się w środku tego nie wiem bo nie chce mi się porównywać schematów. Dla extremalnych wędkarzy dostępna wielkość 500, ale to tylko w stanach 

• 4 tygodnie później...

Zauważyłem, że gdy woda kapie z plecionki na dłoń, czasem po rzucie i gdy dotknę mokrym kciukiem w pobliżu rantu szpuli i obudowy (prawa strona) występuje efekt „chrobotania” ziarenka piasku. Pomaga wyjęcie szpuli i wytarcie chusteczką rantów szpuli i wnętrza obudowy - uwaga by nie zgubić bocznego panela.

Edytowane przez ms80

• 2 miesiące temu...

Witam, tranx 300-400 jest dość ciężki, ma szpulę średnicy 42mm.

Ja potrzebuję cuś ale ze szpulką średnicy 39,36 albo jeszcze mniejszą 33mm i max 18g o pojemności plecionki 90m/40Lbs (135m/25Lbs). Najmniejsza szpula, przy zachowaniu hamulca walki grubo ponad 20Lbs, pozwala spłaszczyć multik do 40mm oraz zmniejszyć ciężar aluminiowego korpusu do 250g.

Ciekawym kręckiem był 2014 ABU Garcia Ambassadeur Rvo3 Beast. Test hamulca walki do 29Lbs nieopatrznie opublikowano na TT  :) Ja w tym revo pozbyłem się wszystkich, neodymowych magnesików oraz trzech z sześciu hebli.

Przydałaby się odmiana ale tak niekoniecznie. Pozdrawiam  

Edytowane przez king

• 11 miesięcy temu...